UN AVE QUE NO PORTA ENLLOC

La hora H i el dia D ja han arribat. El Tren d’Alta Velocitat (TAV) uneix la ciutat de Barcelona. Se suposa que 14 anys després de la línia Sevilla – Madrid, els catalans hem de saltar d’alegria i agrair a la ministra Magdalena Álvarez la graciosa concessió de l’estat de dotar-nos d’una connexió ràpida amb la capital de l’Estat.

Perquè, de moment, amb aquest tren només es pot anar a Madrid, i com el pont aeri, servirà més per anar a Madrid que no de Madrid vinguin a casa nostra. Ens agradi o no, Espanya continua sent un estat centralista amb una capital que té vocació d’empassar-ho tot.

Ningú ha plantejat des dels ministeris fer una xarxa d’alta velocitat transversal que uneixi diversos territoris sense passar pel centre del regne. La prioritat no ha estat mai unir-nos de manera ràpida amb la resta de Europa sinó tenir el conjunt de territoris de l’Estat més relligats amb Madrid. Si no és així,  no s’entén perquè el corredor mediterrani, que passa per València i Barcelona, por on s’exporta la majoria de productes de l’Estat espanyol no ha estat una prioritat des del primer dia, com ha defensat CIU des de sempre . Avui per avui, Europa queda a molts anys de distància amb l’alta velocitat.

Queda per veure que en faran del túnel que ha de travessar Barcelona. Els socis locals de Magdalena Álvarez, el govern tripartit, han manifestat públicament la seva negativa a donar compliment al mandat de la moció aprovada, per un majoria aclaparadora del Parlament de Catalunya, que defensa una moratòria a les obres del TGV pel centre de la ciutat i replantejar el traçat. És tan escandalosa la seva posició que el mateix president del Parlament, Ernest Benach, ha hagut de recriminar-los públicament.

Ens cal una nova cultura política, un nou estil basat en el diàleg i el treball en comú, que impedeixi despropòsit com el TAV o prepotències, com les del PSC,  que menystenen la Parlament, la veu de poble.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: UN AVE QUE NO PORTA ENLLOC

 1. Tresinores diu:

  Et proposo una imatge alternativa per il·lustrar el post:

  http://tresinores.bloc.cat/get/6437/psoe.jpg

 2. M’ompla de satisfació veure que per fí, un represantant polític de la nostre població , lidera un projecte de ciutat amb criteri i visió a mitg/llarg plaç.

  Son aquest tipus d’iniciatives les que portaran a Calella a tornar a ser capital/motor del Alt Maresme

 3. “Cuando se acabe la línea AVE Madrid Valencia se tendrá que hacer un ramal hacia Alicante y Murcia para evitar que los valencianos miren excesivamente hacia el norte”.

 4. També avui l’ Artur Mas ha estat extraordinari al Parlament , posant de manifest que CiU té més classe que “la banda d’ Ali Baba” i que no juga amb el joc brut del “psc”-PSOE i el Montilla , ni amb les falsedats del Carod abans de les eleccions del Parlament de Catalunya-2007 : “No pactarem amb cap partit o formació que depengui de Madrid” , quina cara Carod…, i com bé ha dit més ho menys l’ Artur Mas al Parlament :“els perdedors de les Eleccions al Parlament (un d’ ells ha sobre que va enganyar al Poble de Catalunya) que no pateixin per la seva cadira , el seu sou i els seus vehicles oficials.
  Una vegada més reitero que parlo de l’ actual Direcció d’ ERC (Carod , Puigcercós , Huguet , Benach , Vendrell , Ridao i altres ressentits) , no pas de Carretero i Reagrupament. Cat , ni de molt militant de base o votant d’ ERC en desacord amb aquesta colla.

 5. “Cuando se acabe la línea AVE Madrid Valencia se tendrá que hacer un ramal hacia Alicante y Murcia para evitar que los valencianos miren excesivamente hacia el norte”.

 6. Oyun diu:

  També avui l’ Artur Mas ha estat extraordinari al Parlament , posant de manifest que CiU té més classe que “la banda d’ Ali Baba”
  mario Oyunları
  bubble trouble

Els comentaris estan tancats.