LA LLENGUA ÚNICA DE LA JUSTICIA

En aquests dies de precampanya, hi ha dues formacions que fan casus belli del mètode d’immersió lingüística a les escoles. Aquests partits els preocupa la suposada prepotència de la llengua catalana i el conseqüent retrocés del castellà a casa nostra. Unes idees que a força de ser repetides poden arribar a semblar veritat a qui no viu a Catalunya. El seu somni es una llengua catalana en retrocés, arraconada poc a poc de l’escola, de l’administració. Un idioma que sigui folklòric i poca cosa més.

De fer-ho, experiència en tenen i, si no, vegeu quina ha estat la política lingüística del govern valencià del PP, i també la del PSOE, en el seu moment. Es parla de drets però ningú expliquen que el fet que al final de l’escola tots els nens de Catalunya parlin les dues llengües assegura la seva igualtat d’oportunitats. Es parla de drets però cap d’aquests valedors del perfecte bilingüisme expressa cap queixa sobre el retrocés del dret a fer servir el català davant de la justícia, a Catalunya.

El govern tripartit va aturar el pla de normalització lingüística de les oficines judicials que es va engegar l’any 2000. Com a conseqüència immediata, l’ús de la llengua catalana no ha fet més que retrocedir, des de l’arribada dels governs Maragall i Montilla.

El pitjor de tot es que no hi ha voluntat d’arranjar la situació. El partits que componen el govern tripartit van votar en contra de la proposició de CiU de tornar a posar en marxa el Pla de Normalització Lingüistica de les oficines judicial. PSC-PSOE, ERC i IC van rebre el vot entusiasta del PP i C’s. Hi ha qui llença atacs frontals a la immersió a l’escola i la normalització del català i hi ha qui amb la seva incapacitat la fomenta.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: LA LLENGUA ÚNICA DE LA JUSTICIA

  1. Ja era hora que algú digués la veritat. Totalment d’acord. L’oposició destructiva i, sobretot, de desgast cap a la figura de Josep Basart, els atacs durant la campanya a la regidoria de Serveis Socials (des de quan estan tan interessats per Serveis Socials CIU , des que hi ha al davant una persona ultracompetent com la Pilar Rocafort, potser?), i l’atac en general a ERC i gens al PSC que també formava part de l’equip de govern…tot plegat farà que la senyora Candini i el seu equip reculli només això: el que ha sembrat.

  2. Estic contenta de que siguis candidata i que ens puguis representar a Madrid. Sé que com has fet a tot arreu i faràs una bona feina.

Els comentaris estan tancats.