SIMBOLS I REFERÈNCIES, ÉS A DIR IDENTITAT EN AQUEST MÓN GLOBAL

  

Ja es prou conegut per tothom la decisió del govern municipal del PSC i ERC de Calella de treure la senyera de la façana de l’Ajuntament.  De fet això es conegut a partir de la pregunta que jo personalment li faig a l’Alcalde en el darrer Ple . 

A la resposta sorprenent de que ho va fer per “no ferir sensibilitats” atès que havia rebut alguna petició que onegis la bandera espanyola . Immediatament varem entrar per escrit la petició formal com a grup municipal de quina Junta de Govern ho havia aprovat, qui era present en aquesta Junta de Govern i còpia de TOTES les cartes que havien arribat a l’ajuntament sol.licitant la bandera Espanyola.  

He trigat dies a fer aquest bloc doncs estava esperant la resposta per part de l’Ajuntament,  per valorar tot plegat, però com que no arriba de moment faig unes primeres reflexions.  

Jo crec que la decisió del PSC i ERC és donar dimensió de problema i de tensió col.lectiva a un fet que estic convençuda és molt minoritari , el que era una inquietud molt petita, l’han transformat en un problema més ampli i profund. 

Sabem el que diu la Llei però abans de despenjar la Senyera s’ha de mesurar molt , quantes persones hem estat ferides en les nostres sensibilitats amb aquest gest ??? Catalunya és en ella mateixa una gran dualitat , ja sabem que nosaltres, els catalans, permanentment tenim servituds enfront un Estat que es reconeix a si mateix imposant un munt de condicions (lleis,símbols, i competències ”con caràcter bàsico “) però davant d’aquest poder en majúscula que exerceix l’Estat el que cal és molta diplomàcia, mai la negació d’un mateix,d’una col.lectivitat i menys quan aquest gest menysté la voluntat d’una gran majoria de la població. Aquesta manca de sensibilitat per part del govern de Calella és el que realment sobta més i demostra una miopia molt i molt gran per part dels actuals governants.   

Volem saber exactament quí són els que han escrit demanant això ,evidentment volem còpia dels que havien escrit abans de prendre la decisió perquè tenim la percepció que per una sola petició han sigut capaços de renunciar a la nostra bandera i alhora fer d’aquesta qüestió un problema a ulls de tothom i ara a més a més estem sota la mirada dels interessats en fer d’això un gest més de submissió als condicionants espanyols. 

La decisió de l’Alcalde Juhé més ERC de Calella han servit perquè un cop més tot el búnquer mediàtic més integrista com El Mundo, Levante i les emissores corresponents hagin atacat de manera molt dura la nostra Nació  i de passada la nostra Ciutat, escassa en notícies positives la fem protagonista lamentable  en aquesta ocasió.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 comentaris a l'entrada: SIMBOLS I REFERÈNCIES, ÉS A DIR IDENTITAT EN AQUEST MÓN GLOBAL

 1. Candini,

  em sembla un post molt moderat i molt reflexionat. Es diu que la lectura d’un text d’altri no es pot “modular”, que és difícil conèixer el to emprat. Realment, penso que la reflexió té un to pedagògic exemplar.

 2. Jo mateix deia que quan anava a Euskadi a una població on va néixer una rebesàvia meva i xerrava amb l’ Alcalde del PNV l’ any 2003 i hem va preguntar per Calella , si governava CiU o qui , i li vaig dir que no , que el govern eren 7 d’ ERC + 2 del PSOE i a l’ oposició 6 de CiU , 1 d’ un partit Local i 1 del PP , l’ Alcalde (partidari de CiU) en va dir “carai se ve que Calella és un pueblo con alta sensibilidad catalanista” i el cert malgrat estimar-me més un Govern ERC+CiU hem va omplir d’ orgull. Si ara tornés allà segurament hem diria “ah ya he leido lo de Calella , su Alcalde i la bandera , como ha cambiado Calella”. Els nacionalistes a l’ Ajuntament som 11 (majoria absoluta i clara), però així ens va al igual que a la Generalitat.
  Hem consta que molts votants d’ ERC estan emprenyats amb la submissió d’ ERC de Calella a la decisió de l’ Alcalde , així com que ells van votar ERC perquè Jaume Puig fos l’ Alcalde , no perquè ho fos un del PSOE. (Amb CiU en Jaume Puig hagués estat 2 anys Alcalde i la senyera seguiria ondejant a l’ Ajuntament entre altres coses). Ara molts d’ aquells que deien que NO tenia importància s’ enrecorden de que en un municipi SI te importància de quin partit es l’ Alcalde i qui forma el Govern Municipal. Ha ERC de Calella se li pot aplicar aquella dita castellana que una besàvia meva manxega hem diuen que feia servir bastat “Quién se acuesta con niños amanece meado”

  Ara ja només falta que el PSOE faci complir al peu de la lletra el tema de la “rojigualda” als seus Alcaldes i ens farem “un fart de riure”. Ara ERC de Calella te “por a la llei” , etc , etc , i es que amb uns bons sous i càrrecs , i la fòbia i ressentiment que tenen a CiU , no els diexà veure més enllà , i vivint tant bé ara qualsevol planta cara al PSC-PSOE de Calella , amés que igual els i crida l’ atenció el Carod si s’ enfaden amb el PSC-PSOE. Con veiem la “pluja fina” d’ ERC va calant i cada dia a Catalunya en general és respira un aire més nacionalista ….espanyol clar , deu ser allò de la “Catalunya Social” la baixada de pantalons i el fer de minyonets del PSC-PSOE a pinyó fixe.

  No vull ferir les sensibilitats de molts votants d’ ERC ni dels militants disconformes amb el seguidisme d’ ERC al PSC-PSOE o del sector Carretero , que pel que sembla a Calella tenen poquisima presència com a mínim entre la direcció , i així com així la CUP ja es frega les mans d’ aquí 4 anys , però ERC de Calella , crec que un cop mes us equivoqueu de companys de viatge i com a mínim si voleu seguir fent de companys de viatge amb aquest perdedors del PSOE , perdó “PSC”-PSOE , com ha mínim planteu cara en temes que se suposa que per vosaltres son cabdals e irrenunciables abans de convertir-hos en una mena de Secció Juvenil del “PSC”-PSOE.

  Salutacions i VISCA CATALUNYA

 3. Potser ara els votants catalanistes del PSC-PSOE de Calella , que van escollir aquesta opció el passat 27 de maig per motius X , però sense pensar en que fets com aquest de la senyera i altres poden passar si aquest partit ostenta l’ Alcaldia , hauran vist ben bé com les gasten molts d’ aquest del PSC-PSOE sota una disfressa de més o meys catalanisme (hi si no que li preguntin al Maragall).

  Durant la passada pre-campanya i post-eleccions Municipals a Calella , en blocs com el de la Montserrat Candini , algunes persones que donaven la seva opinió sobre quin Govern Municipal és tenia que formar a Calella , abans i encara amb mes força desprès dels resultats electorals , els qui propugnaven un Govern que respectes sobretot a la formació nacionalista i guanyadora (CiU) amb 7 regidors juntament amb l’ altre formació nacionalista (ERC ) amb 4 regidors , total (11 de 17 a Calella) , dons com deia alguns que manifestaven ser votants o militats d’ ERC , com altres que deien ser votants o militants del PSC-PSOE , deien que en un Ajuntament parlar de pactes nacionalistes no tenia sentit , ja que més que a un partit es votava a les persones , molts d’ ERC defensaven aquesta “teoria”. Alguns altres “tertulians” del bloc de la Montserrat Candini i jo mateix pel contrari defensàvem que ha part de les polítiques municipals , si que era important quin partit tenia l’ Alcaldia i quins partits formaven l’ equip de govern , ja que això deia molt de la sensibilitat dels ciutadans d’ aquell poble/ciutat.

 4. La decisió de l’ Alcalde de Calella de retirar la senyera del balcó de l’ Ajuntament , es un fet “normal” i que ha ningú ha d’ estranyar , quan parlem de que és un Alcalde del partit filo espanyolista del PSC-PSOE.
  L’ Alcalde ha de defensar al gruix dels seus votants i ha aquestes “suposades” entitats i particulars que l’ han enviat cartes demanant que ondegi la “rojigualda” al balcó de l’ Ajuntament. De passada amb aquesta decisió pot aspirar d’ aquí 4 anys ha esgarrapar vots pel seu partit del regidor que ara té el PP. Això i amb el nou POUM impulsat per ells i ERC , Calella tindrà 8.000 habitants més de la Ribera del Besòs que ajudaran al PSC-PSOE de Calella ha ocupar l’ Alcaldia per dècades. Sembla mentirà que d’ un tema que no era cap problema , ni fins i tot per la gent que es considera espanyola i que majoritàriament veia el fet de la senyera a l’ Ajuntament com un tema normal i assumit , a l’ igual que els catalans “tenim assumit” que a Catalunya en una caserna de la guàrdia civil , policia nacional , militar , etc , etc , només ondegi la “rojigualda” malgrat estan a Catalunya.

  El problema no és el PSC-PSOE que actua amb conseqüència de les seves idees i de les ordres que reben dels seus amos de Madrid , el problema és que l’ ERC de Calella , els ¿independentistes? , son els qui han portat ha aquest Alcalde i partit de perdedors al capdamunt de l’ Ajuntament i ara beneeixen la decissió de l’ Alcalde per seguidisme i renúncia dels seus principis.

 5. Soc en Jordi , l’ amic del Carrasclet61 , estic a casa seva , estic totalment d’ acord Montse , trobo tot ben sospitós això de les cartetes , potser algú busca publicitat a l’ ABC , Las Provincias , COPE , etc , però pensar que ERC de Calella jugui ha aquest joc , amb sembla penós , molta gent com jo no som concretament ni de CiU ni d’ ERC però son els partits que sempre hem votat , però ERC últimament només ens deixa l’ opció de votar CiU o com es el cas del meu amic pendre part per CDC , realment una vergonya i d’ en Juhè , esta clar que ja sabem qui és , de quina manera va entrar al psc-psoe i que busca.
  ESPERO QUE HA PARTIR D’ AQUEST COMENTARI I ELS POSTERIORS (NO ELS ANTERIORS) AL CARRASCLET61 LI VISUALITZEU LA SEVA PAGINA CORRECTAMENT I NO UNA D’ ANTERIOR QUE LI SURT AL CLICAR L’ ENLLAÇ QUE VA FER MESOS ENRERA COMA PROVA.
  Salutacions a la Montse , a tota la gent de CDC o CiU , a tots els amics d’ aquest bloc i a tots els que estimeu Calella i Catalunya en el que també conto molta gent d’ ERC malgrat els temps difícils i de desorientació d’ aquesta formació catalana.

 6. Com sempre els catalans per ser mínimament reconeguts hem tingut que utilitzar l’ enginy i fer “cabrioles” i ara a Calella toca utilitzar l’ enginy si no vol ser coneguda com la CIUTAT PUBILLA SENSE BANDERA.

  Per cert en la Web d’ Esquerra de Calella , en l’ apartat de Resultats electorals Municipals del 1991 al 2007 , sempre figura com ERC , fins i tot al 2007 , no constant els seus companys de coalició de la A.M , algú sap perquè no hi surten els de l’ A.M , és que el meu cosí va votar Esquerra-A.M només pels de l’ A.M i si ara ja no i son diu que li tornin el seu vot , no fos cas que també s’ els hagin polit com la senyera , i és que també a molta gent ens agradaria conèixer algun de l’ A.M de Calella (no gaire vistos ni coneguts)per que ens dones el seu parer al problema de la senyera , ja que el dels seus socis d’ Esquerra ja saben que i diuen i que no fan.
  Si algú te més idees amb l’ assumpte de la senyera , gustosament que digui alguna cosa per aquí o en el meu bloc. Gràcies.

  SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA.

 7. EL PROBLEMA DE LA SENYERA
  Hi anat donant voltes per trobar una solució al problema de la senyera , i com amb el pacte de sang (o parella de fet estable) de les 6 formacions psc-PSOE-PM-CC & ESQUERRA (antiga ERC) i AM , pot durar per anys i més desprès de la construcció de “Ciutat Nova” , si no ho remeia la CUP (per la part que ha alguns els hi toca) i podríem passar-nos anys i anys amb un Alcalde espanyolista i anys sense la senyera a l’ Ajuntament degut a l’ acord trobat al respecte entre ell i Esquerra-AM, per recuperar l’ identitat nacional sense “risc” d’ anar a 4 Camins (jajajajaja) ho que s’enfadi “la ejecutiva del PSOE” del C/. Ferraz , i aprofitant que el ZP diu que és culé , proposo que a la balconada de l’ Ajuntament ondegi la BANDERA DEL BARÇA i complementàriament si es troba oportú la del CLUB SUPER-3 i la de la CSP (Confederació Sud-americana de Patinatge) com agraïment ha que han admès a Catalunya com a membre de ple dret d’ aquesta Federació. Si algun ciutadà és de l’ Espanyol , Betis o R. Madrid i adreça alguna carta al batlle de que es sent ofès pels colors blau-grana a la balconada , li podem estampar al mig el logo del Barça de l’ UNICEF que tractant-se de la protecció dels Drets i Atenció dels Infants al Món , no crec que ningú no culé i posés pegues. Així dons amb aquest 2 grans estendards , amb les banderes dels 2 clubs que tenen més socis i seguidors a Catalunya el BARÇA i el SUPER-3 , més la de la CSP , donaríem un caire de recuperació Nacional a la nostra ciutat i de confraternització amb Sud-americà , que no estaria gens malament i ha part de la besant humana i de germanor , si no fos per la política de liquidació del turisme a Calella , podria tenir el seu ganxo per atreure el turisme brasiler , argentí , xilè , uruguaià , veneçolà , etc. , països amb problemes socials i econòmics desgraciadament coneguts , però sense obviar que tenen milers i en el cas del Brasil milions de gent rica o benestant i amb alt poder adquisitiu per que vinguessin de vacances a Calella , però bé això del turisme ara ja no es el cas.

 8. porno izle diu:

  Montserrat Candini , algunes persones que donaven la seva opinió sobre quin Govern Municipal és tenia que formar a Calella , abans i encara amb mes força desprès dels resultats electorals

 9. La seva recepta és senzilla: tot l’independentisme s’hauria d’unir en una única candidatura “transversal”

 10. E , com ha mínim planteu cara en temes que se suposa que per vosaltres son cabdals e irrenunciables abans de convertir-hos en una mena de Secció Juvenil del “PSC”-PSOE.

Els comentaris estan tancats.