SOBRE TERTULIANS I CRONISTES

 

Cada cop estem més avesats a analitzar i “valorar” les principals notícies que ens afecten com a individus i comunitat amb la companyia d’un seguit de persones totes elles destacades en diferents àmbits i professions que formen part ja de la nòmina radiofònica o d’articles en els mitjans de comunicació escrita .  

Des d’escriptors, periodistes, polítics, alliberats de partits sota la façana d’algún que altra especialització professional i lliures pensadors van desfilant dia rere dia en aquest àmbits de comunicació. 

De fet lliure pensadors,n’hi ha ben pocs , un articulista (La Vanguardia) i tertulià (Catalunya Ràdio) que valoro molt i molt és, l’Antoni Puigverd . De fet M’ENCANTA ¡ no únicament per una capacitat de “reflexionar profundament”  en tot allò que participa ,sinó per una voluntat de ferro d’anar al moll de la qüestió fugint d’estereotips i crec a més que el seu to que és amable només el supera la capacitat de fer pedagogia en aquells temes que són tant i tant complexos .  

Sé de la proximitat , si més no, és el que és diu de l’Antoni Puigverd amb el socialisme catalanista de l’època Maragall, però val la pena escoltar-lo doncs lluny de fer dogmatismes aboca unes reflexions que estic convençuda que és dels pocs lliure pensadors que avui en dia s’escolten o es llegeixen pels camins del debat col.lectiu. 

Darrerament en un article a l’entorn de la desafecció de la ciutadania envers la política i que esperen els ciutadans dels seus representants polítics, valora la importància de la televisió en aquest nou mapa de relacions de la pròpia comunitat i expressa la següent  idea de que “cada cadena de televisió és una pàtria pura “ i diu literalment en un article recent : Actualment les “illes mediàtiques “ allunya encara més la percepció de la realitat virtual del ciutadà enfront la realitat del carrer. En un mateix replà; un veí pot viure en una illa catalana, un altre en la pàtria espanyola i el tercer amb l’antena cap a La Meca. Cada cadena de televisió és una pàtria pura. El sistema no agrada perquè és massa ambigu, perquè no condueix a una situació de puresa. 

És un autèntic plaer llegir o escoltar les reflexions de l’Antoni Puigverd. Us el recomano.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: SOBRE TERTULIANS I CRONISTES

  1. No hi pogut llegir l’ article d’ Antoni Puigverd , però el que recull la Montserrat Candini envers l’ article d’ aquest , crec que les forces polítiques i socials i la gent d’ a peu que creiem que Catalunya es la nostre Nació i te uns valors culturals , tradicionals , lingüístics e històrics i que desde el 1714 d’ una manera o altre , amb èpoques de mes o menys castíc , però sempre ens volen fer minvar , diluir o fer desaparèixer , la descripció o reflexió d’ Antoni Puigverd és molt bona i estaria bastant contraposada a l’ entrevista de “El Punt” d’ abans d’ ahir a Raimon Obiols , en la que “presenta la seva plataforma” dins del PSC-PSOE i diu que “no hi ha perill de pèrdua d’ identitat de Catalunya durant el S. XXI , però si ell veu els perills de l’ unió de forçes nacionalistes e intenta dividir als nacionalistes als que ell etiqueta de rics o “mileuristes” segons la seva conveniència o visió molt personal.
    Els que esteu interessats faig un comentari al respecte d’ aquesta entrevista a Raimon Obiols en el meu bloc.

    SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA.

Els comentaris estan tancats.