COMUNICACIÓ VIRAL

Que cada cop hi ha més informació en aquest món , és més que evident . Pràcticament ens anuncien l’hora d’inici d’una guerra i sempre hi seran presents l’agencia Reuters o la CNN per retransmetre el darrer deliri bèlic d’aquest món. Però el que ens hauríem de preguntar permanentment és de la certesa i del rigor informatiu independent, que ens pugui permetre treure les nostres conclusions sense “virus intermedis” que alterin greument allò de que de debó està succeint . A aquest excès d’informació constant i d’intencions personals alhora de transmetre les “informacions” acaba generen cada cop més un autisme polític , un autisme social moltes vegades , doncs hom percep una certa intenció en la transmissió del missatge , però fins a on és cert ? quí ho assegura ?? quí té la certesa que allò que s’ha informat és tal qual com es descriu?.

Els titulars crec sincerament que fan molt per la predisposició emocional davant la notícia. I perquè dic tot això ??doncs perquè ara s’ha afegit un medi a aquest mapa ampli de la comunicació i que són els blocs.Sincerament no m’agrada que s’utilitzi el meu bloc per desqualificar de manera grollera i poc educada a la gent que no participen de la mateixa opinió. Com que vull creure que vivim en una societat madura , no practicaré la censura com instrument de “dirigir” allò que és correcte o no. Però si que demano un cop més que es discrepi des del respecte. Comprenc perfectament l’enuig de la Cristina Gòmez per fer-se valoracions i manifestacions en contra d’ella en un mitjà com el bloc i sota l’anonimat coses que després queden en l’aire , de la mateixa manera que he suportat que s’hagin dit coses molt menyspreables envers a la meva persona i família, però us ho demano si us plau , feu debats des de l’argumentació i la racionalització de les vostres exposicions, això ens enriqueix a tots, a mi la primera. He posat el títol de Comunicació viral , doncs m’ho suggereix el llibre de Ferran-Ramon Cortés “Virus” i on explora el perill dels rumors que infecten la comunicació i desestabilitzen enormement la valoració real del fet.

Agraeixo els comentaris “ a cara descoberta” del Jordi Sitjà i Roca, Jordi Sitjà Vilarodona, Miquel Pèrez, Lorena , etc. I comprenc als anònims que des del respecte als altres, volen dir la seva, tot i que els emplaço a que poc a poc vagin superant la seva timidesa . Per a mi és un privilegi compta amb persones de diferents ideologies que utilitzen aquest bloc per dir la seva. En un món en que cada cop la cultura del zapping s’està imposant més i més -és a dir 20 segons per captar la idea- és una joia que puguem utilitzar aquest mitjà per reflexionar, aportar, debatre, diferir, exposar, els nostres pensaments i emocions. Gràcies a tots i totes per fer-ho.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

18 comentaris a l'entrada: COMUNICACIÓ VIRAL

 1. Molt ben dit Candini! es pot discutir sense alçar la veu, sense insultar, és enriquidor que els barrufets pensem de maneres diferents, però per això no ens hem de barallar.

 2. vilapou diu:

  “Que puguem utilitzar aquest mitjà per reflexionar, aportar, debatre, diferir, exposar, els nostres pensaments i emocions”.
  No sembla tan complicat, oi?

 3. Totalment dacord amb tu Jordi!

 4. Molt bé! acabeu d’exemplificar del que barrufava la Montse en el seu post, la comunicació viral, primer en “Joan Anton” insinuant que la gent que està barrufant les obres té a veure amb algú de l’actual Ajuntament. Després “Flama de Canigó” posa en dubte la professionalitat d’en “Jordi Sitjà i Roca”, al qual vull barrufar la meva admiració per signar els seus comentaris exposant-se com ell diu a tota classe d’especulacions. Per si algú no acabava d’entendre a que es barrufava la Candini, aquí ho teniu.

 5. Heathcliff diu:

  És curiós, el que està passant a Calella en els últims anys, els constructor fan el que els dona la gana i l’ajuntament ni piula, ja poden trucar el veîns per queixar-se que tal o qual obra no compleix la normativa que mai passa res. Per cert, Montse, jo de vosaltres revisaria amb molt de compte el projecte d’obra del carrer Cervantes-Ansel Clavé, l’edifici que estan construint serà molt més alt que els del voltant que també tenen planta baixa i 3 pisos, i també s’han menjat les voreres dels carrers Cervantes i Anslem Clave, a Cervantes quan és faci la vorera nova ja veurem si poden pasar els cotxes i a Anselm Clavé passarem de tenir una vorera de més d’un metre a una vorera de 50 o 60 cm. I axiò no és comunicació viral és un fet com una catedral (opss, fins i tot em surten rodolins).

 6. Barrufets! si teniu queixes, avui hi ha el primer ple d’aquest nou Ajuntament, aneu-hi i expreseu-vos!

 7. Caballer Ordre de Malta, porta en Gargamel als plens, així els barrufets podren fer una festeta tranquils de dijous en dijous!! i vigila per que té molt mala baba..bé que vigilin els que manen pq és molt pesat i no li barrufa res!

 8. Heathcliff diu:

  Algú em pot confirmar quan han de parar les obres a l’estiu? Del 15 de juny al 15 de setembre? O del 15 de juliol al 15 de setembre? Perquè jo pensava que el 15 de juny havien de parar les obres però veig que a Calella tothom continua treballant, a veure si soc jo qui està confós o és que els constructors fan el que els dona la gana.

 9. Molt Bo ordre de Malta!! (je je je)

 10. A Calella necessitem una persona que sàpiga el que es fa, amb capacitat de lideratge, amb proximitat, accessible, rodejat d’un bon equip que domini la seva àrea i que si en un principi no la domina que s’espabili de seguida i es possi al dia….em barrufo que no és el que tenim..portem molt pocs dies, és aviat per jutjar, però…

 11. Heathcliff diu:

  En primer lloc, gràcies Jordi per aclarir-me que les obres han de parar a Calella entrel el 15 de juny i el 15 de setembre i en segon lloc, dir-te que aquesta vegada no estic d’acord amb el teu comentari. Hi hagi turisme o no n’hi hagi, les obres han de parar el 15 de juny en benefici dels calellencs que les aguanten tot l’any. Obrir les finestres de casa es quasi impossible a Calella perquè estem envoltats d’obres i de constructors, en la seva majoria, que fan el que els dona la gana: tallen els carrers quan els ve de gust, treballen fins passades les 10 i les 11 de la nit, malmeten les propietats veines i s’emprenyen quan els vas a reclamar i un llarg etc… Si totes aquestes barbaritats les fes un particular que vol fer algun arranjament a casa seva l’Ajuntament cauria sobre d’ell amb tot el pes de la normativa, però amb els constructors els deixa fer el que volen i no gosa obrir la boca, fin i tot la policia els protegeix quan truques per queixar-te. Personalment, preferia l’imperi dels hotelers, almenys eren gent de Calella, que la majoria de constructors a excepció d’en Palet són de fora.

 12. Si passades les 20.00 h i en algunes poblacións les 20.30 h , en una obra continiuen treballant , és que és salten les Ordenances Municipals a la torera. Llavors si es truca a la Policia Local i ja comenteu a hores com les 22 .00 , 23.00 h , etc i no venen o no fan càs mai, s’ ha de tornar a trucar i trucar i si no és truca als Mossos d’ Esquadra i s’ els hi diu el que passà i que encara que és competencia Municipal , dons que la Policia Local no ve i almenys així feu algó de “soroll” i potser els Mossos preguntaran a la Policia local perquè no hi van.
  Si la Policia Local no acudeix mai desprès d’ aquestes trucades ni passada una estona (alguna vegade podrien estar en algun altre servei) , però si no venen mai , ni al cap d’ una estona , etc. , evidenment ens trovem en un cás greu que en el millor dels casos seria de deixadessà (cosa que créc menys) i en els pitjors com comenteu vosaltres de que premeditadament és deixa fer als grans constructors (tema ja més greu).
  Si és deixà fer als grans constructors , penseu que si la Policia Local no va al llòc mai , és perquè reben ordres de no anar-hi. En aquest cas el màxim responsable d’ aquesta “prevaricació” o “conchorcha” és el Regidor de Governació , al que podeu demanar una entrevista i si el que us diu sembla una aixecada de camisa podeu denunciar els fets reiteratius al Jutjat d’ Arenys.
  Si aixó no fos així i surt en aquest bloc algun que diu que es Regidor (de pell molt fina calr i del Departament que sigui) i que esta indignat , que tot es una falsetat , que veu malament l’ utilització d’ aquest blocs pèr insultar , per faltar al respecte , calum.niar , ques si es la “dreta” , que si és la Cup , i no se quantes coses mès (perquè a lo millor el que dic s’ ho pren com un gran insult), que vagi pèr andavant que el que jo comento només es en cas que el que dieu (que no ho dubto) sigui la veritat.

 13. Heathcliff diu:

  No en dubtis ni un moment que es cert que es truca a la policia una i altra vegada perquè treballen fora d’hores i la majoria de vegades ni apareixen i quan apareixen parlen amb els operaris i marxen deixant-los treballar tranquil·lament. Una vegada vaig baixar de casa i em vaig encarar amb el policia que marxava deixant als obrers treballar a les 11 de la nit, em va contestar que els havia multat que qué més volia? Dons volia dormir, que paressin i això no ho vaig aconseguir. El constructor va rebre una multa de 100 euros pero va treballar de les 8 a la 1 de la nit per aquest preu, a mi em sembla vergonyos, que la Policia no es faci parar i recollir el patracols immediatament.

 14. Que pot passar que es neguin a parar de treballar ja que segurament diran que ells tenen ordres del constructor de seguir treballant , però si s’ els “pressiona” dient que es una ordre i que si fan cas omís s’ atenguin a les consecuencies , seguramnet acabaran trucant pel movil al constructor informat.li d la situació i en un % molt elevat el constructor els hi dira que parin de treballar. Podria ser que un enacarregat es negui a trucar al constructor , o que diguin que continuen les obres perquè el constructor així els i ordena i punto. En aquest cas s’ ha de mirar d’ identificar al encarregat o maxim responsable en aquells moments a l’ obra i ha part de la multa per OO.MM s’ efectua una acta de denuncia 1/92 que va tramesa al Subdelegat del Govern i es pot possar en concepte de: Desobediencia a l’ agent de l’ autoritat i alteració del ordre públic (i especificar els motius). Si l’ encarregat no es deixà identificar o diuen que cap d’ ells es encarregat i que tots son iguals , la denuncia 1/92 es trament a nom del Constructor o Empressa Constructora especificant que no es trovaba en el lloc i el que va passar. (Aquestes denuncies 1/92 rarament baixen dels 300 € , quantitat que dictara la Subdelegació del Govern).
  L’ unic que no es pot fer HEATHCLIFF , es la policia entrar a l’ obra i obligar fisicament ha que parin les activitats a la força , ja que es tracta d’ una propietat privada i que evidenment causen una molestia , però no es tracta de una causa que possi en perill la vida o la seguretat de les persones.
  De tota manera crec que si cada vegada que incompleixen les OO.MM i desprès segueixen treballant entre una i altre cosa es poden emportar 400 € o mes de multes , poc a poc al constructor se li aniran acavan les ganes d’ incomplir horaris.
  Però perquè tot aixó s’ apliqui son necesris 3 pilars basics: 1º que el Regidor de Governació vulgui com en aquest sopossit arrivar fins el fons de les seves posibilitats per acabar amb aquesta problematica i li dongui les instrucions escaients al Cap de la Policia. 2º Que el Cap de la policia dongui les ordres al respecte de que s’ actui fins el final i 3º Que els agents que vagin al lloc actuin fins el final. Evidenment si els agents que van al lloc només els hi donen l’ ordre de possar 100€ i punto , és que el problema be de mes amunt.

 15. HEATHCLIFF. Escolta amb l’ ultim que dius , dons mira d’ entrada és tindrien que aumetar els preus de les sancions de les Ordenances Municipals , i en el concepte que ens ocupa , podriem apujar a 200€ (tenim que tindre en compte que per Ordences tampòc es pot apujar unes quantitats desorvitades).
  S’ enten que la multa en aquest cas de 100 € pel constructor es una quantitat irrisoria , i un moment donat ho podrien ser 200 € , però la multa (posem els 100 €) tindria que ser perquè han incompler l’ horari de treball a una obra segons les OO.MM i amés perquè han causat molesties als veïns , però com be dius aixó a tu no et sol.luciona el problema ja que segueixen treballant. I es que del que es tracta es de possar la multa , però inmediatament al arrivar al lloc , ordenar que parin de treballar.

 16. Barrufets! si teniu queixes, avui hi ha el primer ple d’aquest nou Ajuntament, aneu-hi i expreseu-vos!

 17. sikiş diu:

  Molt ben dit Candini! es pot discutir sense alçar la veu, sense insultar, és enriquidor que els barrufets pensem de maneres diferents, però per això no ens hem de barallar….

 18. Jordi Sitjà, hauries de dir-nos qui son els promotors d’aquestes obres, i segurament podríem entendre per què no paren.

Els comentaris estan tancats.