SOUS PÚBLICS

Ja fa temps que existeix el debat ( a nivell de ciutadans ) en relació als sous dels polítics i sobretot que s’entén per un sou digne . Digne de què ? digne per l’esforç d’un treball ben fet ?? digne per poder viure tranquil.lament ? Digne per poder aconseguir un nivell socio-econòmic que en àmbits d’empreses privades seria molt més difícil arribar-hi ??. Crec sincerament que a vegades hi han determinats ciutadans que no valoren l’esforç personal, humà i també professional que el desenvolupament de les responsabilitats públiques contrau, d’aquí que és evident que la compensació econòmica a dita dedicació ha de ser raonablement ajustada als temps que vivim.

Un altra cosa és com es justifica la decisió dels sous públics i llur dedicació exclusiva i parcial , en funció dels interessos polítics i no pas de la racionalitat i el rigor necessari , alhora de distribuir aquestes compensacions econòmics . M’explico : No és de rebut que l’Alcalde de Calella, Josep Mª Juhé en una Moció de la pròpia Alcaldia hagi signat en data de 25 de juny la següent assignació :

 • JOSEP Mª JUHÉ .4.175€ BRUTS MENSUALS PER 14 PAGUES QUE REPRESENTA 58.450€ ANUALS. Aquesta quantitat cal afegir la seguretat social i per tant representa a l’Ajuntament 1.075.000 pessetes mensuals. Dir que a aquesta quantitat ja està incorporada un augment del 2% que tenia previst l’anterior Alcalde i que l’actual no ha renunciat inicialment.
 • JAUME PUIG I TOMÀS. 1.820 € BRUTS MENSUALS PER 14 PAGUES QUE REPRESENTA 25.450€ ANUALS. A aquesta quantitat cal afegir la Seguretat Social i per tant representa a l’Ajuntament 470.000 pessetes mensuals.
 • PILAR ROCAFORT I VIDAL 1.520 € BRUTS MENSUALS PER 14 PAGUES QUE REPRESENTA 21.280 € ANUALS. A aquesta quantitat afegida la Seguretat Social, representa a l’Ajuntament 392.000 Pessetes mensuals.

Quan dic i dèiem des del grup municipal de CIU a l’Ajuntament que no és de rebut ho basem en que té tota la pinta que aquests sous de dedicació parcial dels Srs. Puig i Rocafort són la compensació econòmica al pacte polític . No podem entendre com el Regidor Pepe Torres responsable d’ Urbanisme, Obres Públiques i Educació no és mereixedor d’una dedicació i per tant d’una assignació econòmica més important que la resta de regidors , tenint en compte la complexitat d’aquests 3 àmbits i molt especialment urbanisme i obres públiques, on el dia a dia requereix una dedicació permanent, constant i que aquesta faciliti la solució de nombrosos problemes que té i tindrà la ciutat. Evidentment per nosaltres totes les regidories són importants i tenen tasques importants a desenvolupar , però no és racional que el diner públic que s’incrementi no vagi justament en aquells àmbits d’actuació molt i molt més complexa, com no és de rebut que l’explicació donada pel Sr. Josep M. Juhé, és que el Sr. Puig participa amb ell de moltes reunions, només faltaria, no ??.

No plantejo aquesta qüestió des de l’òptica de les persones i partits, sinó des de la vessant de que la justificació dels increments de sous per ser entesos (sobretot per part de la ciutadania) han de ser lògics, i no ho és haver compensat econòmicament aquelles regidories (Esports, Cultura, Joventut, etc ) que malgrat la seva tasca important, són d’entrada molt més agraïdes en la resolució dels temes que d’altres, tot i que aquestes requereixin molta més dedicació. Això insistim és la compensació econòmica al pacte polític. Res més. Pel que fa al sou de l’Alcalde, el que és evident és que és un sou digne , el temps dirà si ell és digne d’aquest sou.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

13 comentaris a l'entrada: SOUS PÚBLICS

 1. Entenc que la dedicació, el temps, els sacrificis personals, mals de cap…es mereixen un bon sou, el que no entenc són els “baremos” no barrufo pq no cobren tots el mateix, que cada regidoria tingui una retribució, per exemple: 1 regidoria=1.000 euros i si algun regidor en porta 2 doncs 2.000 euros, crec que a la practica totes les regidories haurien de ser igual d’importants i mereixedores dels mateixos esforços i dedicació així construirieem una societat benestant en tots els sentits no? El sou de l’Alcalde és un tema a part es clar, és com el Gran Barrufet del Poble, tot i així el que cobra em barrufa desmesurat. Tampoc entenc pq en un poble hi ha uns sous, i al del costat uns altres, i pq són els alcaldes els que es poden pujar el sou així per la cara…Tot això no ajuda a que els barrufets confiem en el polítics.

 2. Ressalat diu:

  Hola Montse, estaria bé que fessis una comparació entre el sou de l’alcalde el 1.999, quan CiU va perdre el govern municipal i l’actual. Em sembla que seria molt aclaridor.
  I no només dels sous, sinó de la majoria d’impostos que paguen els ciutadans.

 3. Estic dacord amb en Jordi Sitjà i Roca, crec que no s’ha de ser tampoc tant alarmista i aprofitar la ocasió per carregar contra els barrufets regidors, no entenem com funciona pq crec que no funciona bé…o sigui que transparencia!

 4. Fart de CIU, em sembla que ho tens mal entès, precisament el Pla urbanístic barrufarà que molta gent vingui cap a Calella a viure, per tant una part del poble es transformarà en un barri dormitori, això és inevitable, sigui qui sigui l’Alcalde, la diferència estarà en la manera de portar aquesta situació, no ens precipitem, barrufem a veure com volen l’actual equip de govern barrufar aquest canvi. És un tema delicat..dep´rn de com es porti pot ser un caos…

 5. COMENTARI PERSONAL. Ara aixó , abans el soterrament de la Riera de Capaspre , abans les Rotondes de la N-II , abans El Far , abans………..es vergonyòs que 2 Partits que porten al govern de Calella més de 8 anys no s’ enterin de res o de ben poca cosa i que CiU desde l’ opossició aconsegueixi coses o propostes de la que ells passen i de les que de vegades se n’ aprofitin i la majoria de vegades ni aixó , cosa que si se n’ ha aprofitessin ja hem semblaria be ja que la Sra. Candini i CiU ho treballen i busquen per un be per Calella i per així ho presenten a CiU “Central” , davant la desidia i submissió al poder del PSC-PSOE de BCN i Catalunya per part del Govern Municipal de Calella , estem en mans d’ una gent que les veu passar o ni les veu i es queda tant ample i els calellencs a pagar , a perdre oportunitats i a mantindre ha aquesta gent , no és just i les coses que deixen passar per submissió o deixadessà les tindrien que pagar ells de la seva butxaca i no apujant-nos els imposstos municipals o deixant d’ invertir en coses o zones pèr pagar el que deixen passar un i altre cop. Emb pregunto si ERC actuarà sempre així ? com a català i nacionalista crec amb questions basiques d’ ERC , no crec que actui sempre de la mateixà manera , soposso que rectificaran coses de les que ara fan , si no …..no m’ explicó que representa ja ERC la ERC de Macià i Companys és algo més que la submissió total al PSOE , al Montillisme , al servilisme no Nacional….., al “Passi voste primer Area Metropolitana” i tantissimes coses……..al menys aixó crec i espero , mai hagues pensat que ERC contribuis a enterrar Catalunya i Calella i crec que finalment no ho faran , però queda molt poc temps , massà poc.

 6. EN REFERENCIA A “NOTICIES” D’ AQUEST BLOC DE LA PERDUA DE 650.000 € PER CALELLA AMB EL CONSENTIMENT DEL PSC-PSOE i ERC de CALELLA

 7. Jo m’ organitzó desde CDC , però si gent que te altres ideals i no creu oportú entrar en l’ actual Casa Comuna del Catalanisme i busca altres opcions com la CUP emb sembla perfecte , de tota manera a part de la CUP hi ha que estar a la guay de que passà amb ERC i si triunfa o no l’ obció Carretero. El cert és que es bo que ens organitzem per dir NOOOOOOOOOOO a moltissimes questions per defensar el nostre poble i el nostre país CATALUNYA cosa que ara no passa.

 8. Los vendedores del Internet han buscado siempre para algunas ideas genuinas que alzarían encima de su tráfico en los sitios barato que fueron inventados después de los años en que la comercialización del Internet ha llegado a ser ya popular entre toda la gente y es ciertamente sistema del car link exchange add a link.

 9. felicitats, espero que tot et vagi molt be. Una abraçada molt forta,

  Rosa-M. Pujol

 10. cheap uggs diu:

  Si que sorpren una mica l’increment de sou i dedicació d’en Jaume Puig, sobre tot si considerem que el que fa de regidor d’hisenda des de fa vuit anys, tal i com sap tothom que te informació de com funciona l’ajuntament es l’interventor Luis Peralta. Potser es que s’ha girat feina en els espor

 11. Myefox haurien de ser igual d’importants i mereixedores dels mateixos esforços.

Els comentaris estan tancats.