ELS PRESSUPOSTOS PÚBLICS I LES INVERSIONS

Hi han tres nivells d’actuacions principalment per aconseguir el finançament de les actuacions públiques en els municipis :

1) a càrrec dels pressupostos del propi ajuntament ;

2) aconseguir subvencions de les administracions superiors com pugui ser Generalitat i Govern Central ;

3) Presentar esmenes anomenades “territorials “ o bé al Parlament de Catalunya o bé al Congrés i Senat en el moment de l’elaboració dels pressupostos respectius per part de les forces polítiques.

Doncs bé això darrer és el que varem fer des del grup de CIU a Calella fa uns tres mesos a l’inici de la discussió dels pressupostos catalans amb la voluntat de que ens donessin el suport les altres forces polítiques que compartissin la necessitat de donar una bona empenta a tres qüestions per nosaltres importants per Calella com eren les següents :

 • La primera d’elles era promoure la renovació i la instal•lació del clavegueram de diferents carrers de Calella,preferentment el clavegueram del carrer Sant Joan, per un import de 400.000 euros.
 • La segona que s’introduïa era la millora integral de voreres de la ciutat, per un import de 250.000 euros.
 • I la tercera, però, no menys important era assignar 30.000 euros per a l’estudi de remodelació del Teatre l’Orfeó i Sala Mozart.

Totes i cadascuna d’elles estan a l’agenda política dels principals partits de Calella, raó per la qual no varem creure en cap moment que no es fes la força necessària tant des del PSC com d’ERC de Calella per ajudar a aconseguir aquestes injeccions econòmiques que hauríem facilitat molt més ràpidament l’actuació i en part resolució d’alguns dels problemes que de manera immediata es necessita actuar.

D’altra banda el fet que amb aquesta mesura complementava econòmicament allò expressat pels caps de llista del PSC i ERC en els dies de la pre-campanya i campanya , ens feia creure que de ben segur haguessin votat a favor de la iniciativa de CIU al Parlament. Res més lluny de la realitat i es conformen en esperar al moment de les convocatòries per llavors demanar una quantitat o bé la signatura del Conveni que una setmana abans de les eleccions municipals va signar l’anterior Alcalde amb el Departament de Cultura i a on es diu que a partir del 2009 “es comprometen “ a actuar en els futurs equipaments culturals , però sense cap compromís econòmic ni calendarització de les accions a emprendre de manera urgent .

Quins diners abocaran ?? si ni tant sols saben que representa econòmicament aquestes remodelacions? No era una bona oportunitat de poder aprovar aquesta partida per l’estudi del cost que representa aquestes obres ??. Si bé s’han aprovat esmenes territorials en diferents àmbits i poblacions (són afortunats) un altre element de preocupació en aquests darrers pressupostos aprovats al Parlament de Catalunya , és el centralisme en la priorització dels objectius d’aquest actual govern. Gairebé el 50 % dels pressupostos han estat per projectes del Barcelonès i Baix Llobregat , zones clarament d’influència socialista , i evidenciant un cop més el desequilibri territorial que promou aquestes polítiques del tripartit.

Cada vegada més ens trobem amb uns governants a la Generalitat que donen uns privilegis a l’àrea metropolitana que neguen en gran mesura a la resta del territori . Se’m confirma el que fa molt de temps que dic que estem en un projecte polític promogut pels socialistes i IC i amb els vist-i-plau d’ERC d’un model de País que en realitat fa que esdevingui un Barcelona/País enfront una Catalunya cada cop més pessebre. Només em va faltar escoltar al Conseller Saura en la valoració de la campanya de prevenció d’Incendis a on per explicar que hi hauria risc va dir literalment que teniem un nivell alt de possibilitats perquè “la gespa “ havia crescut molt en el bosc . És a dir que la vegetació del bosc ara ha esdevingut gespa. Sense comentaris.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 comentaris a l'entrada: ELS PRESSUPOSTOS PÚBLICS I LES INVERSIONS

 1. No m’ho puc barrufar!! però per què no han donat suport a aquestes esmenes? però que els hi passa a aquests barrufets!!?!!mama por! només puc treure una conclusió: són uns aficionats no?

 2. Hola Barrufets! Al meu bloc vaig publicar un post sobre la Fira Mediaval a on em preguntava si la entitat ecologista “Grup som naturals” que és qui va impulsar i es fa càrrec de la Fira rebia ajuda no només econòmica sino també un suport logístic i per que, no moral per part de l’Ajuntament…pel que m’han contestat sembla ser que no gaire…també això es deixaràn perdre? els barrufets que desinteressadament fan coses pel poble s’han de cuidar….

 3. Barrufeta candini, gràcies per visitar-me! i tant que em pot posar als blocs dels amics! jo també ho faré!

 4. Evidenment és un Govern Municipal que ja porta anys al Govern i que no s’ entera de res , que no fa la seva feina en demanar cap tipús de subvenció per Calella al Parlament de Catalunya , al Congrés o al Senat i que quan s’ asseventen que CiU de Calella ho esta fen arrivar en aquest cas al Parlament de Catalunya a través del seu Grup Parlamentari , ells passen de tot i no mouen un dit per rebre la subvenció perquè llavors els i fa vergonyà que una iniciativa de CiU de Calella (a l’ opossició) acabi significant uns bons € per Calella.
  Aquest del Bipartit el que voldrien es jeure , i que la Sra. Candini i CiU de Calella anesin treballant i trovant vies de subvencions que ells anaven deixant passar com el Far , Subvenció Riera-1 , Subvenció Riera-2 , Rotondes N-II , etc, etc agafant-ne algunes una persona en concret (que ara ja no hi es) per vergonyà. I ara seguim igual : Clavagueram , Voreres , Estudi Sala Mozart. Ells sembla ser que voldrien seguir jeient , i un cop la Sra. Candini i CiU ho tinguin tot enllestit dir-lis : “Escolteu ja tenim tot un estudi fet i enllestit per la subvenció d’ X cosa per Calella , CiU al Parlament votara que si , si vosaltres feu que ERC o el PSC-PSOE (amb 1 dels 2 ni ha prou) tambè ho votin ja tenim la subvenció , però tranquils farem una cosa , farem veure que l’ idea no ha estat nostre , farem veure que es idea vostre i així podeu continuar jeient i cobrant i fer veure que sou un Govern Municipal que treballa per Calella i us posseu una medalla que sembla ser que es el que voleu”.
  Si aixó fos una empressa amb aquest seguit de perdues econòmiques , molts ja estarien despatxats faria anys , però en un Ajuntament aquest han trovat el “chollo” de la seva vida sense més o menys tindre que rendir comptes a ningú.
  No se fins quin punt els ciutadans podriem “reclamar” legalment contra aquesta deixadesa , ja que tot el que no “agafen” desprès o ho pagarem tots els calellencs amb apujada d’ imposstos o simplement son obres o millores que ja no es realitzaran aquest propers 4 anys.
  Reialment tot molt trist i aquesta legislatura comença igual com va acabar l’ anterior de pena i deixadessa total.

 5. Es pot dir més alt pero no més clar Jordi , tens tota la raó . Sere molt benevol i podria admitir que algun potser s’ en salvaria , però el que esta clar es que la majoria no i la Direcció en plural , és a dir els principals res de res i es navega sense rumb.
  Mira sobre el que dius , crec que la gent de Calella que fa 4 anys va votar ERC , dons una gran part aquest cop ja no ho va fer veient el desgavell i que amés aquest equip era pitjor. Recorda que CiU que sempre habia governat va passar fa 8 anys a 4 , fa 4 anys a 6 i ara a 7 , es a dir qui viu a Calella de tota la vida o de fa anys i coneix el poble i els regidors , vota i valora segons el que creu ell com s’ han fet les coses (sigui objectivament o no), però raonant i valorant el seu vot , exceptuant el % X que tot partit ja te fixé del seu electorat. Però molts nou-vinguts de l’ Area Metropolitana (alguns d’ ells que ni viuen a Calella tota la setmana) dons van votar PSC-PSOE que es el que votaven a Badalona , Sta. Coloma , etc. i no coneixen els candidats d’ aqui Calella i votan pel partit no per la gent a la que no coneixen. En aquest sentit el POUM (Capaspre) intentara amb molts més nou-vinguts esser la taula de salvació del PSC-PSOE de Calella encara que l’ Ajuntament no funcioni i evidenment portarà a l’ enfonsament progresiu dels seus socis que ara els mantenen.

 6. Barrufeta Candini, això sempre!
  Seguiré expressant el que em barrufa i el que no em barrufa sigui del color que sigui!
  Si els barrufets de CIU feu alguna cosa que no em barrufa, des del respecte, ho diré… i tant amics!

 7. Jordi van votar nou-vinguts que ni viuen aqui entre setmana pero estan empadronats a Calella i molts van anar a votar de forma mes que sospitossa (però hasta aqui puedo hablar) i tambè les zones de vot del PP-1 i Freta van ser de domini del PSC-PSOE.
  Jo si que i parlat amb 2 persones que van votar a Juhé per fer la “punyeta” a ERC i ara s’ estiren els cabells , però esta clar que votar Juhé no era una opció de canvi i a la vegada castic a ERC , en certa manera si però era 1 dels 2 socis personals d’ ERC i no li veig gaire el sentit. Zones com Pekin en aquest ultims anys “feudo” d’ ERC van sopossar una clarisima victoria de CiU …..es sopossa dons que aqui si que van canviar i reflexionar el vot i no pas cap el PSC-PSOE.
  Jordi com aquell que diu l’ abstenció quasi va ser del 48% , és a dir que clar que molts nou-vinguts no voten però tampóc els calellencs “antics” en general i be el % és més o menys el mateix que a tot Catalunya.

  Salutacions Jordi.

 8. No es que els voti ni a un ni a l’altre , però tant de bo tinguis raó Jordi i aixó del trasvassament de vots d’ ERC al PSC-PSOE a Calella sigui questió de “rabietes” o situacions puntuals que van i venen i no que Calella ja hagi prés el camí etern del PSC-PSOE. Malgrat no votar ERC si que emb preocupa quina direcció de “per decades” agafa aquesta formació nacionalista/indepèndentista.

 9. Ja deia jo que la barrufava extranya aquesta fira…no la veig transparent..i si que és veritat que El barrufet Juhé estava sol i en canvi la Barrufeta Candini estava molt ben acompanyada pels seus, no sé, em barrufa la sensació de que hi ha molt bon rotllo entre els barrufets de CIU.. i d’ERC només vaig veure a la Barrufeta Rocafort i el Barrufet Basart, però aquest no conta no?

 10. No ve a cuento amb aquest post , però avui hi vist al Teletex de TV-3 que en Joan Puigcercós (ERC) demana a Josep Piqué (PP) que dimiteixí del seu carrèc , per que moltissims articles de l’ Estatut català que el PP ha portat al Constitucional , son iguals a altres Estatuts que el PP no ha dit ni piu. Tot aixó ja ho sabem i ja sabem amb qui , ha que i al que “juga” el Sr. Piqué i el PP i que si es que era la “cara amable” del PP amb totes les decisions que han hagut al PP ja sabem en quina posicció queda el Sr. Piqué , que soposso ja li esta tot be , o intenta canviar el PP desde dins (tasca practicament impossible) i per aixó no plega.
  Dit aixó i “gracies” a aixó el PP ja te els resultats que te a Catalunya , llavors emb pregunto? el Sr. Puigcercós qui és? , esta moralment capacitat? per donar lliçons a altres formacions , quan la seva formació ERC gracies a ell i al Sr. Carod es una olla de grills que han fet sorgir el Reagrupament.Cat d’ en Carretero , que ha passat el que ha passat amb l’ Uriel Bertran , tambè l’ aparició de la CUP , que la ERC actual en lineas generals actualment es una crosa del PSOE i del Montilla (un perdedor) per arraconar el nacionalisme, que electoralment fa 2 eleccions que els hi diuen: “nois no es aixó” i ells ni cas a esgotar el poder i NO convocar el Congrés Nacional Extraordinari , que ara no saben si van fer be dien si a l’ Estatut o no , o que potser es van equivocar…………Sr. Puigcercós hem sembla deplorable l’ actitut del PP en vers l’ Estatut , però crec que vostè te un greu problema a casa seva generat per voste i el Sr. Carod , que teniu una greu crisi interna de la que us feu els sords i mentre no el sol.lucioni o canvi d’ actitut ho plegui si així li demanen , crèc que esta demès criticar a altres partits quan tu desde el teu propí partit l’ enfonses , el divideixes i et carregues el nacionalisme català. Fest-ho mirar Joan abans de xerrar tant , que sembla que més que d’ una acampada vens vens d’ una calçotada.

 11. ha apart de xerramequeries i arrassar terrenys per donar-li pisos a gent de fora de Calella i el PSOE perpetuar-se en el poder. ERC ho saben però viuen el dia a dia i pensen en els seus guanys economics de vendre pisos , uns guanyeran calers i els altres vots a mig i llarc plaç. Aixó es el “gran pacte” d’ aquesta gent. Molta gent de base d’ ERC esta en contra , però l’ opinió d’aquest no conta per res.

Els comentaris estan tancats.