QUÍ VOL LA CONFRONTACIÓ ???

 

 Hi ha un intent molt fort per part d’ algun grup polític , però sobretot per part de persones interessades en fer confondre al ciutadà ,em refereixo a que  el debat polític lògic en tota societat democràtica tenen interès en transformar-lo en confrontació dura.  

La legítima posició diferenciada  envers a un projecte, una valoració d’un fet puntual, no implica confrontació  , a no sia que tinguin molt d’interès mitjançant la reacció de l’ofensa o la desqualificació de silenciar sistemàticament l’adversari . És l’estratègia de generar cridòria política , per avorrir una mica més si és possible al ciutadà .  

Fer declaracions dient que des de CIU considerem “poc ètic “ que un Regidor que professionalment es dedica al món de la promoció i construcció d’habitatges sigui el President de l’empresa pública (Gestvia) responsable del desenvolupament urbanístic , no és res personal, no és res de confrontació ideològica ni política, és una valoració per un fet objectivable, com és , que nosaltres valorem que és molt important separar clarament les responsabilitats governamentals de les informacions privilegiades i conjuntures econòmiques que se’n deriven d’aquest àmbit públic i per tant de llur responsabilitat directe. 

Evitaré pronunciar-me sobre les declaracions, aquestes sí, desqualificadores d’un Ex-alt càrrec d’ERC calellenc envers a la meva persona , per haver declarat en nom del meu grup, el que he mencionat. No  entraré a valorar-les , doncs el disculpo, em consta de la seva actual desorientació i només li desitjo tota la sort del món en l’àmbit personal i professional.  

Voldria però cridar l’atenció concretament de que prendre’s qualsevol posició de l’adversari com quelcom de personal o fereïdor, es tant com negar sistemàticament l’espai democràtic i llur debat perquè sigui viu.  

Si valorar que és “poc ètic” que un Regidor ostenti determinat càrrec i alhora la defensa és denunciar que això és personal, a partir d’aquesta lògica , tota posició o divergència podrà ser valorada com personal. Quin serà l’espai de debat polític ??  

Per algunes persones l’exercici democràtic finalitza la mateixa nit de les eleccions o de l’ocupació de la cadira institucional. A partir d’aquí cap posició, cap manifestació pública té cabuda, doncs cal neutralitzar-la amb pujades de to i l’estratègia de la confrontació. 

No caurem en aquest parany d’intentar radicalitzar el discurs com a mesura de cridòria generalitzada, per fer sords als ciutadans. No ens faran callar davant les circumstàncies i problemàtiques, i ho farem com ho hem fet sempre amb respecte, però sense emmudir, per sentit democràtic i per responsabilitat envers als nostres votants.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: QUÍ VOL LA CONFRONTACIÓ ???

 1. Marc Arza diu:

  Montserrat,

  A l’Olla de Grills s’ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

  http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

  T’hi apuntes?

  Marc Arza
  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

Els comentaris estan tancats.