SLOW FOOD

Slow Food , és una organització ecogastronòmica sense ànim de lucre. Va ser fundada l’any 1989 per contrarestar el menjar ràpid i el ritme de vida accelerat, la desaparició de les tradicions alimentàries locals i la falta d’interès de les persones per saber l’origen dels aliments, la seva naturalesa, quin gust tenen i com el seu consum afecta la resta del món.

 Per a Slow Food l’aliment ha de ser bo, net i just. El menjar ha de tenir bon gust, ha de ser produït d’una forma neta i que no perjudiqui el medi ambient , el benestar animal o la nostra salut i que els productors han de rebre una compensació justa per al seu treball.  

Aquesta organització s’organitza a través dels Conviviums –els grups locals- els seus membres es reuneixen per compartir les alegries que el menjar els proporciona. Cada Conviviums organitza sopars, degustacions, visites, altres esdeveniments i projectes educatius per donar a conèixer el menjar i els productes locals. Hi ha més de 850 Conviviums  arreu del món.  

He tingut coneixement d’aquesta organització mitjançant el padrí de la meva filla , el Víctor Feliu de Reus , home tranquil, seré i amb una filosofia de la vida de compromís amb les qüestions més properes , com pot ser, conrear el seu hort després de fer de professor al llarg de la seva jornada laboral. 

El Víctor amb mirada i gestos tímids, crec que personifica molt clarament aquest ciutadà del món que cada cop més i des  d’una manera molt anònima i constant va revaloritzant i reivindicant , allò que tenim tant a prop ,  en aquest cas els aliments , des d’una escala local fins un àmbit més global, la diversitat del llenguatge, la cultura i el sabor . 

Aquests compromisos , que pot semblar , actes de comunitats alimentàries que només cercant el plaer del menjar , van molt més enllà , és el  donar sentit i valor al que sovint tenim tant a prop i que malauradament el ritme de la vida actual els ha fet invisibles o millor dit ens ha fet miops a nosaltres .   

www.slowfood.com

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: SLOW FOOD

  1. New York diu:

    El Víctor amb mirada i gestos tímids, crec que personifica molt clarament aquest ciutadà del món que cada cop més i des d’una manera molt anònima i constant va revaloritzant i reivindicant , allò que tenim tant a prop , en aquest cas els aliments , des d’una escala local fins un àmbit més global, la diversitat del llenguatge, la cultura i el sabor .

  2. gucci diu:

    of resourcessale replicalouis vuitton handbags 5 ways to on minority
    of resources the real thingLV bags Louis Vuitton bag from directory

Els comentaris estan tancats.