LA DEPURADORA DE L’ALT MARESME ARA A …………MONTPALAU

 

Ahir 25 de setembre , el Conseller de Medi Ambient juntament amb el Director de l’Agència Catalana de l’Aigua van convocar una reunió amb els alcaldes de : Tordera, Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna,Palafolls i Malgrat de Mar,així com dels portaveus dels diferents grups polítics a la comarca, formant part jo com a representant del meu grup, a fi i efecte de comunicar la decisió del Departament respecte a la ubicació definitiva de la Depuradora que finalment va a Montpalau. 

Recordareu pels que seguiu una mica tota aquesta qüestió la Depuradora de l’ Alt Maresme ja estava aprovada i licitada l’any 2003 per fer-la justament allà on s’ha decidit ara. I què ha passat d’ençà llavors ?? doncs un munt de despropòsits que tot seguit descric. 

Amb el canvi del govern a la Generalitat el Conseller Milà a inicis del 2004 va manifestar que ell considerava que el projecte d’aquesta Depuradora era un “nyap” mediambientalment i per tant canviaria d’ubicació.

A part d’aquí comença un camí ple d’incerteses de cara a tots els ajuntaments i ciutadans doncs, no havia cap alternativa clara i ràpida davant la necessària urgència d’aquesta infrastructura. 

Els Alcaldes,tots,varen haver de superar la inquietud i demanda urgent , a costa de proposar emplaçaments que , si més no, poguessin rebre el vist-i-plau del nou Conseller i nou Govern. Que si ara Pla de Grau (Malgrat de Mar), o Pla de Gràcia (Santa Susanna) per tornar definitivament a Montpalau.  

De la reunió amb el Conseller i el Director de l’Agència Catalana de l’Aigua ,em quedo amb una frase per definir la situació que va dir el Sr. Hernàndez i que és la següent :” per prendre aquest tipus de decisions cal que l’alternativa escollida sigui que agradi però també la més possible “ . Ja hem arribat al cap del carrer. 

Afegeixen a aquest projecte la incorporació del terciari amb l’objectiu principal de recarregar l’aqüífer profund de la Tordera, és una bona notícia , però també cal dir que l’any 2001 l’Ajuntament de Tordera va ser beneficiat amb un projecte “LIFE” de la Unió Europea , justament per fer tot això ,i que ara , més àmpliament, ho donen com a novetat. 

Del dossier que ens van lliurar , diuen entre d’altres coses que és l’alternativa més possible des del punt de vista administratiu, tècnic i urbanístic i manifesten d’altres perles com les següents : que aquesta ubicació no afectarà a cap espai agrícola o ambiental, és a dir una molt bona solució. Solució d’altra banda que havia estat consensuada amb tots els alcaldes a finals del 2002. 

Sembla ser que les presses d’ara venen donades per la possibilitat de pèrdua dels diners provinents dels fons europeus 14’5 MEUROS que havia aconseguit el govern de CIU i si definitivament no es confirmava que estirava endavant aquesta obra abans de l’1 d’octubre , aquests diners es perdien. 

En clau més local se’n recorden els que segueixen els Plens municipals de Calella (juny del 2005 ), el que varem haver de sentir del govern municipal ,pel fet de que nosaltres no varem votar a favor d’instal.lar la depuradora a Malgrat, argumentant que ens faltaven elements i sobretot calia elements reals per descartar Montpalau – Doncs el govern de llavors , representats per les mateixes forces polítiques que les actuals, ens varen dir insolidaris entre d’altres coses. El temps posa les coses al seu lloc, cada cop estic més convençuda d’això. 

En definitiva hem perdut 4 anys i el que és pitjor , cal deplorar la valoració superficial que es va fer en el seu dia d’aquesta obra, per acabar dient que és l’alternativa més idònia . També crec, que cal lamentar l’ús partidista que se n’ha fet del debat en aquests darrers 4 anys i a on les estratègies personals, han estat per damunt de l’interès general.  

Tant de bo comencin aviat les obres i totes les poblacions de l’Alt Maresme puguem tenir les aigües ben netes i clares. Així sigui.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: LA DEPURADORA DE L’ALT MARESME ARA A …………MONTPALAU

  1. En Salvador Milà ara ho be tindria que dir que el seu amic Francesc Baltasar defensa els nyaps o que ell en el seu dia actuaba com un nyap i xerrava massà i a la babalà , però segur que no dira ni piú. Segurament el fet de ser maresmenc i veure que la depuradora s’ ubicaria entre Tordera i Pineda de Mar (amb 2 Ajuntaments governats per CiU) que els 2 Alcaldes hi estaven d’ acord i que l’ ultim Govern de CiU a la Generalitat havia aconseguit de la U.E una subvenció de 14′ 5 milions d’ Euros a tal efecte , li deurien jugar una mala passada a l’ amic Milà. De tota manera demano si us plau al Sr. Milà aveure si ens pot dir quelcom al respecte …seria molt interessant.

    En cuan als “solidaris” de Calella , be aquest segurament xiularan i miraran cap un altre cantó com de costum i qui dia passà any empeny. Aquest per nyaps i embolics amb el Pla Urbanístic i el “problema” de la Plaça del Mercat ja tenen un bon nyap. 4 anys perduts ….però finalment tindrem la més que necessaria depuradora de l’ Alt Maresme.

    Sopossò que ara algú reconeixerà que és va equivocar i demanarà disculpes per tota la mala baba amb la que van carregar contra alguns càrrecs públics.

    Salutacions i VISCA CATALUNYA.

  2. I agree with puplicat “Els jocs del Sr . Morell i Sr. Campolier . Fart de CIU no tens ni idea del que parles. És a dir un Conseller decideix canviar d’ubicació i així ho comunica i demana als alcaldes , als de CIU i els que no ho són que busquin nous llocs i ara resulta que la culpa és dels alcaldes de CIU. A més a més de fart és evident que ets cec. El sectarisme no és bo .Si tens més de 18 anys , fes-tho mirar , el teu infantilisme és alarmant.”

Els comentaris estan tancats.