25 ANYS DE LA MOSTRA DE PLATS CASOLANS

 

Avui, s’inaugurarà la Fira però també enguany es compleixen els 25 anys de la Mostra de Plats Casolans de Calella i l’Alt Maresme, una mostra que s’inicià amb el propòsit d’aplegar les receptes dels plats més populars de la cuina del Maresme, una mostra pionera que va néixer amb l’ interès de recollir aquella cuina casolana que, en aquest espai concret que es l’Alt Maresme, ha anat passant d’àvies a mares i de mares a filles.  

Al llarg d’aquests anys s’han presentat a la Mostra prop de 3000 plats, la majoria dels quals pertanyen a l’autentica cuina que es fa a les cases, una cuina que inequívocament ens endinsa i apropa als costums i tradicions culinàries de la gent del Maresme . 

Al llarg d’aquests 25 anys, els participants a la Mostra de Plats no han baixat mai del centenar de persones i, en algunes edicions, s’ha sobrepassat la xifra de 150 participants cosa que fa evident el recolzament popular que la Mostra de Plats Casolans de Calella i l’ Alt Maresme té per part de la gent. 

Un dels principals objectius també d’aquesta Mostra ha estat des dels seus inicis que els guanys resultants del sorteig dels plats han tingut un beneficiari directe i que és l’ Associació de Voluntaris i Amics de l’ Hospital.  

L’ Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, grup de gent format per calellencs i molta gent del Maresme que conformen una associació que, des de fa més de 25 anys,  té com a objectiu el contribuir a millorar les necessitats socials més immediates de la comarca i a fomentar un necessari sentiment de voluntariat. És un voluntariat molt proper i sovint, massa , massa anònim, Josep Puig, Carme Aragonés, Josep Riera, Súria, Fina Pedret, Isabel Marín,Familia Pedemonte-Gallifa, Dolors Pujol i tanta gent fan una tasca anònima i sobretot necessària . Moltes gràcies.

Enguany i amb motiu d’aquests 25 anys  fora ideal poder arribar a la fita d’aconseguir que s’arribés als 200 plats  per demostrar amb aquest gest la consolidació d’aquesta Mostra i alhora per manifestar el nostre agraïment més profund a tot el col.lectiu de voluntariat que any darrera any amb la Mostra i els vermuts de l’ Hospital fan com dic una tasca de gran valor social.

Només cal que els hi donem el nostre suport i escalf. Bona festa Major i Bona Fira .

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: 25 ANYS DE LA MOSTRA DE PLATS CASOLANS

 1. Hola Montserrat, sóc en David Morgades (CiU de Mataró), volia saber si vols enllaçar els nostres blocs: http://elracodemataro.blogspot.com

  Una abraçada

 2. Admiro moltíssim als barrufets voluntaris, em fan creure en la bona gent que hi ha pel món!!

 3. 2º UN DE CALELLA. Es el de sempre , els d’ ERC amb en Puigcercós al capdevant al setembre de 2005 ja donava publicament per bo l’ Estatut , el “psc”-PSOE i ICV evidenment tambè ja que el nacionalisme al 80% d’ ells s’ els hi sopossa? com el valor a la mili , però no veu pair que CiU , Artur Mas i Jordi Pujol entre altres de CiU pujessin el llistó de l’ Estatut que ja us estava be al Tripartit. Llavors clar quin dilema oi a ERC , pèr anar contra CiU , votem que si , votem que no , votem en blanc , cridem a l’ abstenció….al final votem NO. Al cap d’ un any el Carod que diu: “Potser ens vem equivocar demanant el NO a l’Estatut , que si si , que si no” …fa riure i pena i com a català crec que més d’ un d’ ERC ha de plegar i escoltar al Barrera , Carretero ,etc i no enfonsar més Catalunya a una ERC que si que possa Montillas de Presidents de la Generalitat , desprès de fer la pantomina de l’ expulsió del Carod i desprès de tot el Govern de ERC al Tripartit-1 i unirse desprès per fer el Tripartit-2 , UN DE CALELLA reflexiona sobre el xec en blanc a l’ espanyolisme que exten ERC al PSOE d’ aqui i d’ allà.
  Menys rancunies i si tant catalans sou , primer amb els catalans i més si uns catalans (CiU) han guanyat les eleccions a Catalunya i a Calella un cop més i no tanta mania a CiU , procureu lliutar a l’ Hospitalet on veu perdre l’ unic regidor que tenieu , ho entrar-ne algun a Sta. Coloma de Gramanet , aixó tindria que ser el catalanisme “social” d’ ERC no d’ intentar sense exit d’ anar a enfonssar a CiU i menys pèr que us veneu per 2 diputacions. Malgrat tot confió en el readressament d’ ERC , us ho diu un català que semprè mira quan sumen CiU i ERC en unes eleccions , per saber “com esta el patí” de casa nostra i que s’ alegra dels bons resultats de les 2 formacions , encara som majoria però si seguim vadan , bona nit i adeu Catalunya.

  3º PIPI. Enbolica que fa fort , qui la diu més grossa? , dubtes que els geganters han tingut que pagar la meitat ….perdona però és que no entenc que vols dir o insinuar.

  SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA

 4. Desprès de 2 setmanes i tornat de vacances i encara dons que tard donc la meva opinió ha alguns.

  1º FESTA MAJOR: No se si es que vols enganyar als joves o és (amb perdò) que tens amnesia , …no se dius 23 anys , 23 anys de que? , de 1980 a 1988 amb un govern amb CiU i ERC en el que en el segon mandat ERC no era necesaria (majoria absoluta de CiU) però CiU va mantindre l’ acord per respecte i agraiment i que al 1988 ERC és va sortir ella soleta. Pactes dons amb qui? amb ERC al Govern de la Generlitat si i tant. A nivell d’ Estat UCD , PSOE , PP o és que no recordes , son acords per l’ estabilitat de Catalunya i tráspas de competencies …..però a Madrid , no de Governs de catanyols a la Generalitat. Que si CiU va pactar amb el PP i no amb ERC a l’ ultim govern de Jordi Pujol? , quina ERC? la ERC-PSOE? ja que en Carod demanava el Tripartit CiU, “psc”-PSOE i ERC , el “psc”-PSOE que hi pintava , el “psc”-PSOE a l’ any 1980 Jordi Pujol ja va propossar aquest pacte que Raventos i la cupula del “psc”-PSOE van desestimar i van obligar a CiU a pactar a part d’ ERC amb UCD de Catalunya (aquest manant al Govern de Madrid no oblidís) més estrategic per CiU si vols però li van extendre la mà al “psc” que va refussar i s’ han passat 23 anys practicant el “catalanisme” de final de campanya del Parlament de Catalunya a Sta. Coloma de Gramanet amb l’ Alfonso Guerra despotricant contra el catalanisme. Quins eren els Consellers de Govern del PP …? jo no en recordo ni un. No més enganys , enganya a un nen de 4 anys que potser no sap com ha anat l’ historia “recent” de Catalunya , però als adults no pots enganyar FESTA MAJOR.

 5. Sí, si David, ja pots comptar-hi . Una abraçada.

Els comentaris estan tancats.