LA LLOPA

Temps era temps, explica la llegenda, els pagesos de Calella van veure que un llop es passejava per les seves terres i provocava destrosses. Es van unir tots plegats i van sortir amb les escopetes fins que van aconseguir matar aquella fera. La van exposar a l'entrada del poble i el veterinari va complir el deure d'analitzar l'animal. El primer que va descobrir és que no era un mascle, sinó una femella. L'animal, però, semblava una lloba i així s'ho va creure tot el poble. Heus ací, però, que va aparèixer una dona de Sant Pol cridant indignada que li havien matat la gossa que més estimava, que s'havia escapat de casa i, perduda, va fer cap a Calella.

Fins aquí la llegenda i a partir d’aquí la Llopa ha sigut per Calella quelcom més que una història de fa molts i molts anys , ha estat la referència , no en va dins del seu propi escut municipal, incorpora la Llopa com a referència pròpia i singular. Però si avui parlo d’això és perquè aquest dissabte en el marc de l’inici de la Festa Major, la Llopa va tenir més protagonisme que mai, doncs una Llopa nova i incorporada al bestiari de cultura popular , va ser la protagonista de fer el pregó d’inici de festa major. Un gest simpàtic que uneix el passat (llegenda o no ) amb el present més festiu i lúdic.

Agrair especialment a la colla de Geganters de Calella per la seva feina de recuperar novament aquesta figura emblemàtica pels calellencs i fer-la extensiva , doncs a partir d’avui serà la nostra ambaixadora juntament amb els gegants , de portar el nom i la singularitat d’una referència única, com és aquesta la nostra Llopa , per arreu dels països catalans.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: LA LLOPA

  1. Hola bon dia necesito alguna fotografia de la LLOBA de Calella nova , per un llibre sobre bestiari.

    Moltes gracies

    Ramon Saumell

  2. Abbiamo aggiornato la maggior parte di modello e dei disegni stupefacenti delle vigilanze di fake Rolex datejust della replica sul nostro Web site per i visori.

  3. ser un inici de Festa Major molt divertit, tot i que va faltar més organització a la plaça ala gent se la feia anar com les baldufes.

Els comentaris estan tancats.