INTERVENCIÓ DE CDC EN LA DIADA NACIONAL DE 2007

Bon dia a tothom ¡¡¡ Com cada any ens apleguem aquí a la Plaça de Catalunya de Calella gent molt diversa de la nostra Ciutat però que tots tenim un punt comú que és l’estima pel nostre País. Enguany però crec sincerament, que tots els partits polítics ens presentem davant de vostès , davant de la ciutadania amb un deute. El deute de saber fer millor les coses entre tots plegats.

La creixent abstenció en les eleccions democràtiques bé d’àmbit nacional, bé d’àmbit municipal ens donen senyals evidents de que la política catalana des de totes les vessant no va bé. Avui , dia de reafirmació nacional , és un dia que cal més que mai repensar el país, repensar que volem que sigui Catalunya en el futur.

Des de Convergència Democràtica De Catalunya, estem convençuts que en aquests darrers temps hi ha un procés de desnacionalització de País . L’eix nacional ha perdut la centralitat en el discurs polític i de manera interessada al nostre entendre. Estem vivint uns temps en que el Catalanisme , com a eix vertebrador, no assumeix el lideratge del País, Catalunya perd confiança en si mateixa,perd perfil propi i deixa de ser un referent de qualitat i prestigi . El lideratge principal del país el té l’espanyolisme, no el catalanisme.

És per aquesta raó que des de Convergència fem la proposta a tots els sectors socials i partits polítics de refundar el catalanisme. Refundar el catalanisme vol dir tirar endavant un projecte de vocació majoritària , un projecte amb vocació de transformació i de canvi per posar Catalunya al dia . La gent se l’ha de sentir seu, per tant és un projecte obert que hi ha de contribuir molta més gent, Aquest projecte va més enllà d’un sol partit .

S’ha acabat el temps de les visions sectàries i partidistes de veure el País o la Ciutat des d’una única visió o d’implantar l’aritmètica com únic recurs democràtic . El País i la Ciutat no pot estar disposada a marginar forces polítiques amb un ampli suport ciutadà.

Un país necessita uns bons gestors. Que facin bé les coses. Que les escoles funcionin, que la sanitat millori la salut de les persones, que les carreteres i les infraestructures responguin a les necessitats de mobilitat de cada dia. Però un país necessita alguna cosa tan o més important. Un país no és simplement una Gestoria.

Un país necessita ànima. L’ànima de Catalunya és una bona gestió de les necessitats de la gent, però també ho és la defensa primordial de la nostra cultura, de la nostra manera de fer, de la nostra llengua, de les nostres tradicions. Convergència vol estimular de manera sincera un debat al si del catalanisme amb una única voluntat. La voluntat de retrobar l’ànima de Catalunya, de posar-la al bell mig del debat i de l’acció política diària.

I tot això amb un únic objectiu. Que Catalunya guanyi. Us emplacem a tots i totes a participar-hi i treballar plegats. Visca Calella i Visca Catalunya.

Montserrat Candini i Puig En nom de CDC

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: INTERVENCIÓ DE CDC EN LA DIADA NACIONAL DE 2007

 1. Visca!!!
  Jo barrufo la sensació que Catalunya està desorientada, perduda, els barufets catalans hem d’anar tots a una…tots volem el mateix, no deixem que els sectarismes polítics separin al poble!!

 2. Visca!!!
  Jo barrufo la sensació que Catalunya està desorientada, perduda, els barufets catalans hem d’anar tots a una…tots volem el mateix, no deixem que els sectarismes polítics separin al poble!!

 3. Barrufet Festa Major,deixant a banda això que dius que és la teva opinió i es totalment respectable, no creus que és necessaria aquesta unió? deixa el passat i pensa en el present i sobretot en el futur…tots els barrufets volem el mateix! deixem de discutir que no porta enlloc..

 4. 2º UN DE CALELLA. Es el de sempre , els d’ ERC amb en Puigcercós al capdevant al setembre de 2005 ja donava publicament per bo l’ Estatut , el “psc”-PSOE i ICV evidenment tambè ja que el nacionalisme al 80% d’ ells s’ els hi sopossa? com el valor a la mili , però no veu pair que CiU , Artur Nas i Jordi Pujol entre altres de CiU pujessin el llistó de l’ Estatut que ja us estava be al Tripartit. Llavors clar quin dilema oi a ERC , pèr anar contra CiU , votem que si , votem que no , votem en blanc , cridem a l’ abstenció….al final votem NO. Al cap d’ un any el Carod que diu: “Potser ens vem equivocar demanant el NO a l’Estatut , que si si , que si no” …fa riure i pena i com a català crec que més d’ un d’ ERC ha de plegar i escoltar al Barrera , Carretero ,etc i no enfonsar més Catalunya a una ERC que si que possa Montillas de Presidents de la Generalitat , desprès de fer la pantomina de l’ expulsió del Carod i desprès de tot el Govern de ERC al Tripartit-1 i unirse desprès per fer el Tripartit-2 , UN DE CALELLA reflexiona sobre el xec en blanc a l’ espanyolisme que exten ERC al PSOE d’ aqui i d’ allà.
  Menys rancunies i si tant catalans sou , primer amb els catalans i més si uns catalans (CiU) han guanyat les eleccions a Catalunya i a Calella un cop més i no tanta mania a CiU , procureu lliutar a l’ Hospitalet on veu perdre l’ unic regidor que tenieu , ho entrar-ne algun a Sta. Coloma de Gramanet , aixó tindria que ser el catalanisme “social” d’ ERC no la d’ anar a enfonssar a CiU i menys pèr que us veneu per 2 diputacions. Malgrat tot confió en el readressament d’ ERC , us ho diu un català que semprè mira quan sumen CiU i ERC en unes eleccions , per saber “com esta el patí” de casa nostra i que s’ alegra dels bons resultats de les 2 formacions , encara som majoria però si seguim vadan , bona nit i adeu Catalunya.

  SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA

 5. Desprès de 2 setmanes i tornat de vacances i encara dons que tard donc la meva opinió ha alguns.

  1º FESTA MAJOR: No se si es que vols enganyar als joves o és (amb perdò) que tens amnesia , …no se dius 23 anys , 23 anys de que? , de 1980 a 1988 amb un govern amb CiU i ERC en el que en el segon mandat ERC no era necesaria (majoria absoluta de CiU) però CiU va mantindre l’ acord per respecte i agraiment i que al 1988 ERC és va sortir ella soleta. Pactes dons amb qui? amb ERC al Govern de la Generlitat si i tant. A nivell d’ Estat UCD , PSOE , PP o és que no recordes , son acords per l’ estabilitat de Catalunya i tráspas de competencies …..però a Madrid , no de Governs de catanyols a la Generalitat. Que si CiU va pactar amb el PP i no amb ERC a l’ ultim govern de Jordi Pujol? , quina ERC? la ERC-PSOE? ja que en Carod demanava el Tripartit CiU, “psc”-PSOE i ERC , el “psc”-PSOE que hi pintava , el “psc”-PSOE a l’ any 1980 Jordi Pujol ja va propossar aquest pacte que Raventos i la cupula del “psc”-PSOE van desestimar i van obligar a CiU a pactar a part d’ ERC amb UCD de Catalunya (aquest manant al Govern de Madrid no oblidís) més estrategic per CiU si vols però li van extendre la mà al “psc” que va refussar i s’ han passat 23 anys practicant fent el “catalanisme” de final de campanya al Parlament de Catalunya a Sta. Coloma de Gramanet amb l’ Alfonso Guerra despotricant contra el catalanisme. Quins eren els Consellers de Govern del PP …? jo no en recordo ni un. No més enganys , enganya a un nen de 4 anys que potser no sap com ha anat l’ historia “recent” de Catalunya , però als adults no pots enganyar FESTA MAJOR.

Els comentaris estan tancats.