JORNADES FOLKLÒRIQUES O LES ARRELS DE LA CULTURA DELS POBLES

Avui s’han celebrat la inauguració de les Jornades Folklòriques Internacionals a Calella. Fa més de 10 anys que aquestes Jornades Internacionals es celebren a la nostra ciutat. A primer cop d’ull és evident que una proposta d’aquestes convida a la participació i assistència dels espectacles.

Enguany a part de Catalunya participaran també per l’ocasió cinc companyies de dansa i música arribades de sis països diferents (Estat de Qian Donsnan de la Xina, El Pirin de Bulgària,Perú, Angola , la zona amazònica de Brasil i Biolorrussia ) , un ventall de procedència de cultures que de ben segur ens complaurà. Però la cultura popular del nostre país i d’arreu rep el tractament i suport de les institucions que es mereix ?? jo crec sincerament que no , cal un compromís més ferm envers a aquestes manifestacions culturals per part de les administracions.

Aquest món , el del folklore i la cultura popular són els germanets pobres de les diferents vessants culturals . Sovint són observats com un espai d’història de nosaltres mateixos però amb una valoració de quelcom arcaic , com sinó formés part de l’arrelament cultural actual.
Cultura de segona , vaja.

De fet sovint l’expressió “això és folklòric “ té una connotació de menysvaloració , com si fos una caricatura o un acte voluntariós d’una expressió o manifestació artística més o menys divertida o alegre, però sense la seriositat i respecte amb que es contempla d’altres expressions culturals.

De fet la majoria de persones que formen part d’aquests grup artístics , tenen autèntiques dificultats per poder tirar endavant doncs han de poder compaginar les seves obligacions professionals amb el desig de poder donar a conèixer al món les arrels del seu propi país .

En temps d’acceleració quotidiana és un goig poder gaudir a casa d’aquestes expressions les quals deixen palesa una manera de fer, de dansar , de transmetre’s musicalment un origen diferent i que ens dona la mesura exacte de que el món ,per sort , està ple de diversitat cultural.

Un pas necessari , aquest del coneixement mutu per apropar-nos molt més uns als altres. D’això se’n diu ara cultura de la Pau, no ? bé em quedo amb Fraternitat i Respecte pels altres, ja en tindríem prou.

El meu agraïment i respecte més sincer a Francesc Melià com a President d’Adifolk i ànima perseverant d’aquestes Jornades, per tota la feina feta al llarg de tots aquests 10 anys i esperem que sigui el tret de sortida sempre , com fins ara, a Calella.

Als de Calella no us ho deixeu perdre i als foranis veniu, hi han espectacles d’una qualitat extraordinària . Música i Dansa en directe amb els colors i les formes d’aquest món variat i ric .Us convidem.
No hi falteu.
www.adifolk.cat[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.