JORNADES FOLKLÒRIQUES DE CATALUNYA O LES ARRELS CULTURALS DELS POBLES.

 

  Avui s’han celebrat la inauguració de les Jornades Folklòriques Internacionals a Calella. Fa més de 10 anys que aquestes  Jornades Internacionals es celebren a la nostra ciutat. A primer cop d’ull és evident que una proposta d’aquestes convida a la participació i assistència dels espectacles. 

Enguany a part de Catalunya  participaran també per l’ocasió cinc companyies de dansa i música arribades de sis països diferents (Estat de Qian Donsnan de la Xina, El Pirin de Bulgària,Perú, Angola , la zona amazònica de Brasil i Biolorrussia ) , un ventall de procedència de cultures que de ben segur ens complaurà.

Però la cultura popular del nostre país i d’arreu rep el tractament i suport de les institucions que es mereix ?? jo crec sincerament que no  ,  cal un compromís més ferm envers a aquestes manifestacions culturals per part de les administracions. 

Aquest món , el del folklore i la cultura popular són els germanets pobres de les diferents vessants culturals . Sovint són observats com un espai d’història de nosaltres mateixos però amb una valoració de quelcom arcaic , com sinó formés part de l’arrelament cultural actual.Cultura de segona , vaja. 

De fet sovint l’expressió “això és folklòric “  té una connotació de menysvaloració , com si fos una caricatura o un acte voluntariós d’una expressió o manifestació artística més o menys divertida o alegre, però sense la seriositat i respecte amb que es contempla d’altres expressions culturals. De fet la majoria de persones que formen part d’aquests grup artístics , tenen autèntiques dificultats per poder tirar endavant doncs han de poder compaginar les seves obligacions professionals amb el desig de poder donar a conèixer al món les arrels del seu propi país . 

En temps d’acceleració quotidiana és un goig poder gaudir a casa d’aquestes expressions les quals  deixen palesa una manera de fer, de dansar , de transmetre’s musicalment un origen  diferent i que ens dona la mesura exacte de que el món ,per sort , està ple de diversitat cultural. 

Un pas necessari , aquest del coneixement mutu per apropar-nos molt més uns als altres. D’això se’n diu ara cultura de la Pau, no ? bé em quedo amb Fraternitat i Respecte pels altres, ja en tindríem prou. 

El meu agraïment i respecte més sincer a Francesc Melià com a President d’Adifolk i ànima perseverant d’aquestes Jornades, per tota la feina feta al llarg de tots aquests 10 anys i esperem que sigui el tret de sortida sempre , com fins ara, a Calella. 

Als de Calella no us ho deixeu perdre i als foranis veniu,  hi han espectacles d’una qualitat extraordinària . Música i Dansa en directe amb els colors i les formes d’aquest món variat i ric .Us convidem.No hi falteu.

www.adifolk.cat

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: JORNADES FOLKLÒRIQUES DE CATALUNYA O LES ARRELS CULTURALS DELS POBLES.

  1. Ahir a la nit vaig anar a treure el cap a la inauguració de l’Adifolk i la veritat és que em va sorprendre, no ho havia barrufat mai i va estar molt bé, també vaig parar l’orella i em van arribar alguns comentaris interessants….un dia d’aquest faré un post al meu bloc i us explicaré cosetes…

  2. MIQUEL diu:

    Algú pot explicar els discursos ? Que ha passat amb ADIFOLK que el senyor Melià el seu president digui entre línies que no sap si desprès de més de 10 anys seguiran a Calella l’any proper ?

    Algú va veure la cara que va fer duran el discurs de l’alcalde Juhé quan aquest va dir que segur que l’any proper seguirien ??

    Que passa ??

  3. Ja era hora que algú digués la veritat. Totalment d’acord. L’oposició destructiva i, sobretot, de desgast cap a la figura de Josep Basart, els atacs durant la campanya a la regidoria de Serveis Socials (des de quan estan tan interessats per Serveis Socials CIU , des que hi ha al davant una persona ultracompetent com la Pilar Rocafort, potser?), i l’atac en general a ERC i gens al PSC que també formava part de l’equip de govern…tot plegat farà que la senyora Candini i el seu equip reculli només això: el que ha sembrat.

Els comentaris estan tancats.