COSTA DE BARCELONA MARESME

Ahir 4 de setembre va tenir lloc al Castell Jalpí d’Arenys de Munt l’acte de presentació de la nova denominació geo-turística Costa Barcelona Maresme.  L’acte va ser esplèndid des de moltes vessants, indret escollit, veure moltes cares de diferents àmbits professionals, polítics, socials, compromesos amb la proposta presentada, i tot ell sota la batuta del mestre Jordi Ten , mestre en saviesa turística i saviesa de saber aglutinar esforç, il.lusió i visió de futur. 

La introducció del targetó de l’acte , reproduia un text de Josep Pla on glosa tots els pobles, viles i Ciutats del Maresme. Per amenitzar la liturgia que ens vindria posteriorment. 

La presentació d’ahir no és senzillament el bateig d’una decisió institucional , sinó és la culminació d’una petició feta pels  principals agents econòmics del món turístic , feta molt insistentment els darrers 3 anys on es reclamava una nova marca que unís singularitat de territori amb visió comercial que vol dir aprofitar tot el valor afegit del que comporta Barcelona pel conjunt del País. Per tant és al meu entendre una proposta seria, intel.ligent i àgil alhora de resoldre-la per part dels responsables de turisme. 

Dels parlaments allà abocats em quedo especialment amb el del Director General de Turisme , Joan-Carles Vilalta , historiador de formació on va saber transmetre un missatge al meu entendre ,lluny de discursos rígids institucionalment, amb valors de pinzellades històriques, definicions literàries que singularitzen allò d’especial que té cada pam d’un territori concret , únic i singular. El Maresme també , però amb els valors afegits de la proximitat de la capital del País. 

Un plaer d’acte on van tenir veu els escriptors, les voluntats comunades dels ajuntaments i empresaris i un paisatge i espai privilegiat com era Can Jalpí. 

De tot , em quedo amb una frase que es va dir i és que el Maresme és una realitat sense fronteres.

Endavant i sort amb la nova marca turística. 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: COSTA DE BARCELONA MARESME

 1. No se ARIEL , potser CALELLENC es un d’ aquells que no sabien que era BARCELONA COSTA MARESME essent Calella l’ unic Ajuntament del Maresme en el que el seu Govern Municipal no havia demanat una subvenció al respecte ja que no en tenia ni idea i gracies a CiU i la Sra. Montserrat Candini és va poguer fer un posterior Ple Municipal i el Govern Municipal de Calella ha “corre cuita” demanar la subvenció com tots els demès Ajuntaments del Maresme. Jo crec que si CALELLENC no és un d’ aquest és un molt proper a ells , que es passen les legislatures be…………deixemo correr. Uns volen destruir el turisme i els altres volen fer el turisme de Salut que es el mateix però amb molts € pel migper uns pocs. Molta sort a BARCELONA COSTA MARESME a Jordi Ten i ha tot aquest projecte d’ empenta i dinamisme econòmic que va més enllà de fer la “Ciutat Nova” és a dir la Ciutat dormitori , superpoblada , arrassada , despersonalitzada i sense futur econòmic , aixó si rebaixant l’ Ajuntament la construcció de 3 a 2 plantes als habitatges del casc urbà.
  Encara que el tema potser “no toca” com diria el President , faig modestament una crida a tots els calellencs que ens vam sentir estafats el 27 de Maig , ha anar l’ Once de Setembre , Diada Nacional de Catalunya , a la Plaça Catalunya de Calella a les 12.00 h., ha donar soport als regidors de CiU de Calella i a tota la familia nacionalista , en el seu oferiment foral i homentage al monument del nostre heroi i martir nacional (com molts altres) Rafael de Casanova així com ompliu de senyeres els vostres balcons ara més que mai com fa 30 anys.

  Lliutem pacificament sempre i especialment l’ 11 de setembre per una Catalunya amb el grau més alt de sobirania possible i guanyem el carrer i més enllà tot el que ens van robar per le força de les armes , el martirí i l’ humil.liació al 1714 i que avui els seus hereus ens negen entre altres moltes coses jugar un partit de fútbol amistós Catalunya-Estats Units per no seguir amb la llarga llista d’ humil.liacions , desprecis , expolís , extermini passiu , fiscal , etc , etc. “ara es hora segadors , ara es hora d’ estar alerta , per quan vingui un altre juny esmolem ven be les eines , bon cop de falç , bon cop de falç…….”

  Visca Catalunya.

 2. Em barrufa que hi hagi gent amb iniciativa per tirar històries interesants endavant, espero que a la llarga això sigui un benefici per Calella, que necessita una injecció de bones idees que la situin, calella és una barreja difícil de definir i cal una bona gestió i sobretot implicar al poble…ja m’estic barrufaenrotllant…(je je)

 3. Gràcies barrufets Skippy el cangur , Furia i Fliper em barrufa que em trobessiu a faltar, ja he tornat i amb energia renovada!
  Barrifapetonets!

 4. Gràcies barrufets Skippy el cangur , Furia i Fliper em barrufa que em trobessiu a faltar, ja he tornat i amb energia renovada!
  Barrufapetonets!

Els comentaris estan tancats.