PRIMER MÓN : DECADÈNCIES I MISÈRIES HUMANES.

Aquests darrers dies els mitjans de comunicació no ens paren de sorprendre d’unes notícies a l’entorn de la infància i llurs famílies absolutament esgarrifoses. Des de la mare que ofereix els serveis sexuals de la seva filla de dos anys, a canvi de diners , o bé els pares que surten de copes amb el cotxet de la criatura i “L’aparquen al carrer” , com aquell que porten un gos i després s’obliden de recollir el fill.

És evident que hem d’anar amb molta cura alhora de jutjar i que en realitat tot plegat respon més aviat a molta dosi de frustració i de misèria humana, però hi ha quelcom més de l’ambient que respirem que em fa dir, que patim una certa decadència d’occident, o del primer magnífic món que vivim.

És lògic pensar que la mare que fa això no està en condicions psíquiques per fer de mare( drogues , marginalitat, etc) però el que més em sorprèn , i d’aquí la meva afirmació de decadència d’occident és que ha calgut que una persona ho denunciés perquè ara sortissin dues persones més denunciant el mateix. Com és que no ho varen fer en el seu moment ?? possiblement aquesta criatura hagués estat abans més protegida. Aquesta relaxació moral és la que encara em commou més , si és possible.

L’altre fet , l’actuació d’aquests pares que se’n van de copes amb el cotxet i la criatura, ja no és únicament que s’emborratxen i es descuiden del nen, sinó que se suposa que estaven “normals” quan varen decidir sortir a la nit. En quina mentalitat se li acut , a més de que deixaven a un altre fill de 11 anys sol a casa ??. Tinc la impressió molts cops que avui en dia i en alguns casos , tenir un fill és quelcom que respon més a un acte consumista ( tenim mòbil, tenim cotxe, tenim un fill ) què no pas a l’exercici de responsabilitat assumida prèviament alhora de tirar endavant el projecte de ser pares. Crec sincerament que aquest també és un altre factor de relaxació moral.

Avui també és notícia la mort d’un nen a trets per un adolescent a Anglaterra, aquesta notícia va acompanyada d’un altre que diu que l’Estat Espanyol es percebeix una agressivitat més i més forta dels delinqüents menors. Desestructuració familiar ?? Una societat excessivament competitiva?? Un consumisme ferotge que altera el valor real de les coses i fins i tot el de les persones ?. Tot plegat molt trist i decebedor .

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: PRIMER MÓN : DECADÈNCIES I MISÈRIES HUMANES.

  1. Absolurament d’acord, però no nomès al primer món.
    El que passa és que ací xoca més el progrés econòmic, tècnic i científic amb la manca de progrés moral. La nostra cultura més “productiva” ens aboca a la degradació moral.
    Malats moralment, quasi sense avanç en aquest tereny (la degradació moral ha existit sempre i existeix en totes parts, però som el món “civilitzat”, ací és més greu).
    Molt trist!

Els comentaris estan tancats.