NOUS ESCENARIS POLÍTICS A LA COMARCA

Aquest passat dilluns 30 , finalment es va constituir el Consell Comarcal del Maresme, i ho va fer amb una composició política diferent dels darrers anys. CIU, PSC i ERC governaran en aquesta institució.

Jo crec sincerament que aquest nou escenari polític té el “valor afegit” si em permeteu l’expressió de no marginar cap força majoritària important, de la comarca. 27 Consellers dels 33 que en formen part estaran representants en el govern comarcal.

Tal i com ja varem manifestar en la constitució del Consell des de CIU estem convençuts que avui la ciutadania,també la del Maresme,  reclama nous escenaris polítics. Aquests nous escenaris polítics passen per ampliar el màxim compromís possible de forces polítiques envers a les institucions que li són més properes,  per tal de poder fer viable els projectes i necessitats de la ciutadania.

El món va molt de pressa i estem subjectes a canvis precipitats i continus, també a casa nostra, també al Maresme, és per aquesta raó que cal  una unió de forces gran per  forjar el futur de la nostra Comarca. Cada municipi, cada indret del nostre espai geogràfic és i ha de ser important pel Consell Comarcal.

Des de la meva responsabilitat de govern  al Consell Comarcal com a Consellera de l’Àrea del Servei a les Persones, em poso a treballar i a disposició dels 30 ajuntaments de la comarca, amb il.lusió i força per tal de fer una política social en aquests àmbits que en són propis ( Oficina Habitatge, Desplegament de la Llei de la Dependència, Immigració, Cooperació Internacional, Mediació, Violència de Gènere, etc) el més àgil , propera i eficaç possible.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: NOUS ESCENARIS POLÍTICS A LA COMARCA

 1. Encara que ja ho vaig expressar anteriorment , un cop més felicitats a la Sra. Montse Candini , pel seu important càrrec de Consellera de l’Àrea del Servei a les Persones del Consell Comarcal del Maresme.
  També vull felicitar a CiU per la seva reenrada en el Govern del Consell Comarcal i valorar positivament la decissió del PSC-PSOE del Maresme que ha considerat i entès que amb els 11 Consellers Comarcals de CiU , els 11 del PSC-PSOE i els 5 d’ ERC , efectuar un Govern Comarcal de majoria amplia , i com diu la Sra. Candini sense deixar de banda una força tant votada i amb 11 representants com es CiU.
  Tant de bo prenguesin exemple a la Generalitat (per 2 vegades consecutives)i a Calella , on la guanyadora CiU ha quedat aïllada , i que a l’ afí acaba portant a la desafecció política del ciuadà i al elevat % d’ abstencionisme i vot en blanc.
  Avui un % més elevat de maresmencs i especialment calellencs , ens sentim més reconfortats i feliços de que el nostre vot i els nostres anhels es poden plasmar en un Govern Comarcal una mica més de tots i amb gent molt capacitada en la seva direcció.
  Votar a la nostra formació el dia 27-MG ha acabat tenint el seu “premi”. Si mai els 2.420 vots que va rebre CiU de Calella , mai han estat inutils però si marginats , ara amb aquest nou Govern Comarcal i amb el carrèc de la Sra. Candini, donen encara més força i valor ha aquest 2.420 vots , que més que mai no son vots ni molt meys perduts.
  Visca el Maresme , Calella i Catalunya.

 2. Barrufelicitats!
  Barrufeta Candini tinc la sensació que ets una “currante” i a més t’agrada el que fas..disfruta desde la conselleria!!

 3. D’ acord Imma , però no oblidis que en Puig va renunciar a 2 anys d’ Alcalde que li oferia CiU amb el pacte de govern CiU i ERC.
  I jo no vull marginar a ningú ni tancar-me a res a quasi res , però el que faci el PSC-PSOE envers CiU en aquestes situacions no crec que extranyi a ningú ; encanvi que ho faci ERC avui dia tb quasi que es normal …..però a la gent que tenim una sensibilitat nacional ens dol que tot i guanyar CiU , ERC ens margini sistematicamnet.
  Ja ho diu aquella canço “solo se odia lo querido” i per aixó molts ens queixem de la linea a pinyò fixe que segueix ERC. Jo puc arrivar ha entendre que fa 4 anys amb un 7 i 2 ells eren els guanyadors i que els 2 els hi era un “peatge” barat i amb una lògica de l’ anterior 4+4 , però al 2007 el 7,5,4,1 dona la lògica nacional i la lògica del respecte als guanyadors , sobre que ERC tindria que actuar d’un altre manera , evidenment sempre respectat les seves decisions sobiranes , però que evidenment les 2 ultimes eleccions i les actuals enquestes els situen en baixada permanent…pèr algo serà , però els actuals mandataris de Villarroel soposso que saben que volen i ha on volen anar a parar.

 4. Jo Jordi crec que un 40%

 5. HERIBERT BARRERA , l’ històric i honorable President del Parlament de Catalunya (1980-1984), ex-Secretari General d’ ERC (1976-1987) , ex-President d’ ERC (1991-1995) , diputat al Parlament de Catalunya com a candidat a President de la Generalitat per ERC (1980-1988) , diputat al Congrés dels Diputats (1977-1980) , diputat al Parlament Europeu (1991-1994) , Medalla d’ Or de la Generalitat (2000), actual membre del Conssell Executiú d’ Omnium Cultural , etc , etc. L’ Heribert aquell jové que als temps de la II República amb 18 l’ anys al 1935 va ingressar a les Joventuts d’ ERC , prenent exemple del seu pare : Martí Barrera , diputat del Parlament de Catalunya per ERC i Conseller de Treball i Obres Publiques de la Generalitat durant la II República. Heribert Barrera un home de 90 anys , amb 72 anys de militància a ERC , critic amb l’ actual ERC i possicionat amb Reagrupament. CAT d’ ERC que lidera Joan Carretero , però fins avui sense fer declaracions al respecte. Però avui l’ històric Heribert Barrera ha parlat , i ho ha fet per dir que Carod i Puigcercós pleguin , ja que entre altres coses s’ han lliurat al PSOE ha canvi de res i han deixat de banda tot avenç o política nacionalista.
  Fa riure moltes vegades que entre Carod i Puigcercós juguin al joc de les envejes i de quin és millor , més alt , més maco , més no se que. El que importa es el contingut , que és que tots 2 van del mateix pal , és a dir del servilisme , del montillisme , del si senyor si senyor PSOE , dels que amb les seves accións traspuen rancunies i resentiment en vers ha altres forces nacionalistes i que han permés per 2 vegades consecutives que 2 perdedors i espanyolistes aixín estat Presidents de la Generalitat pèr primer cop a l’ historia. Mentre el partit va perdent vots i vots i ells s’ aferren al seu carrec , sembla ser sense sentir ni importar res. Molt be Sr. Barrera , tant de bo fessin reflexionar a algún , encara que pensó que vostè s’adressa a autistes polítics.

Els comentaris estan tancats.