FÒRUM CIUTADÀ

Cada cop hi ha més estudis per part d’especialistes politicòlegs o bé literatura d’escriptors en relació a la manca de confiança dels ciutadans envers la política i sobretot els polítics, crec sincerament que estem en un punt en què cal sobretot per part dels que dediquem una part del nostre temps a la política que hem d’esforçar-nos molt més per saber , primer copsar els missatges dels ciutadans i segon saber canalitzar aquestes voluntats de manera més clara, concisa i responsable.

De tota manera un conegut meu , llibreter de Calella, em deia que la “desafecció” cap a la política no és tant nova i em fa arribar un petit fragment del llibre “Pensar” de l’escriptor i filòsof portugués Vergílio Ferreira que diu “ El político conocedor de su oficio nunca habita una verdad entera, sinó apenas una de sus dependencias o un pabellon. Lo demás, lo tiene siempre disponible para irlo habitando según las necesidades, y para poder ir diciendo, cuando cambia de dependencia, “ nosotros siempre hemos afirmado que …”

Ara bé és cert que els estudis d’opinió pública actuals, no detecten que hagi disminuït l’interès per la política, com demostra l’aparició de noves formes de participar en benefici de l’interès general. Al contrari el que hi ha és un desencís en determinades formes de fer política , crec sincerament que tots els partits , estem molt encorçatats en una manera de fer, de generar discurs polític que va més dirigit als nostres adversaris polítics que possiblement als ciutadans que esperen solucions i sensibilitat envers a les problemàtiques ciutadanes i socials.

Noves maneres de fer i noves maneres de participar,s’imposen i aquestes poden ser una de les claus , per fer tornar la il.lusió per la política per part de la ciutadania.

Abocats com estem des del grup municipal a analitzar i fer l’autocrítica necessarià, creiem molt important sobretot poder copsar totes les inquietuds , problemàtiques i suggeriments amb tots els mitjans que podem per tal de fer el treball el millor possible. És per aquesta raó i atès que aquests darrers temps i gràcies a l’oportunitat que ofereixen les noves tecnologies , hem pogut constatar com mitjançant el bloc , els ciutadans i ciutadanes de Calella han mostrat les seves opinions per tal fer de Calella una ciutat millor , mostrant en tot moment una gran voluntat de participar de “ser-hi” en el debat polític.

És per aquesta raó que hem volgut crear un Fòrum Ciutadà (www.forumcalella.blogspot.com) que neix amb la voluntat d’esdevenir una eina de participació i de debat per a totes aquelles qüestions que siguin importants per la nostra Ciutat i els seus convilatans. Per part nostre posem el nostre gra de sorra i volem que mitjançant aquest Fòrum Ciutadà fer un pas més, un gest que enriqueixi la nostra democràcia i superi el divorci actual entre societat i política.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: FÒRUM CIUTADÀ

 1. heathcliff diu:

  Et felicito Montse, de tots els alcaldables de les passades municipals, ets l’única que mostres certa sensibilitat vers el que pensem i opinem els pobres mortals. Espero que el Fòrum et serveixi per comprendre que més enllà dels grans projectes de ciutat, necessaris sense cap mena de dubte i vitals per que Calella continui al capdavant de l’Alt Maresme, el que engresca a aquells que no tot el dia pensen en clau política, sino tot el contrari, són propostes que els solucionin els petits problemes de la seva vida diaria ja que per ells són grans problemes.

 2. Em barrufa molt aquesta iniciativa!
  En l’anterior post l’amic barrufet heathcliff parlava de que els barrufacalellenc tenim inquietuds “petites” però per a nosaltres molt importants i que els polítics barrufeu grans temes que potser s’allunyen del nostre dia a dia, crec que aquest Fòrum que heu obert serà una gran oportunitat per que el poble parli i sigui escoltat.

 3. Crec que la Sra. Candini , en la seva “Oficina d’ Atenció” ha estat mesos recollin tota inquietut , desde les més grans (ja més que conegudes) a les més petites: sots , forats , voreres , que si quan plou aquell carrer o casa “s’ inunda” , etc , etc. Jo crec que ha atés i defensat la sol.lució d’ aquest problemes i altres com el descontent dels nous horaris dels cementiris , etc, etc.
  De tota manera crec que molts d’ aquest asumptes s’ enten que son de Brigada d’ Obres i responsabilitat del Regidor/a pertinent.
  Dir tot aixó , parlar de tot aixó , en € és la “xocolata del lloro” i be que s’ han de sol.lucionar i tant……faltaria més , però per si arreclar aquesta cosa de minims necesitem polítics municipals de grandissim nivell , llavors ja millor que pleguem.
  Moltes vegades veig (a tot arreu) polítics populistes i sense real contingut programatíc e idees i de perfil intelectual i de preparació baix o molt i molt justet , que es clar , dons que no en saben més només parlen de forats , sots , voreres , contenidors , caquetes de gos , etc , etc i emb sembla molt be , però si per dirigir un Ajuntament només es pot parlar d’ aixó , fer incís en aixó i matxacar-ho i matxacar-ho 1000 vegades , llavors millor que pleguem i ens possem tots a mirar : Mira quien baila , La Isla de los famosos , Tomate , el Gong , OT , Dolce Vita , GH , el Diario d Patricia , etc , etc , .
  Si creiem que per arrivar a una Alcaldia només podem parlar i matxacar coses “petites” que el propi aparell burocratic-administratiu tindria que sol.lucionar per si sol , és que amb moltes coses emb fallat. D’ entrada veig la TV , com parlen i que diuen molta gent , el que els Grans Mitjans de Comunicació volen que la gent miri i li agradi , el nivell cultural de molt jovent , de molts polítics , etc , etc i emb pregunto? algú és pensava que la cosa estés tant malament (diria que pitjor) després de 30 anys de “democracia” . On està l’ esprit del dialec , el raonament , la cultura , etc , soposso que a la TV avui dia programes com “La Clave” tindrien una audiencia que durarien 2 setmanes en pantalla per manca d’ audiencia . La política municipal sembla que va pel mateix camí , parlem només de forats , sots i voreres e igual arrivem a l’ Alcaldia , el POUM per dir una cosa , si la gent no sap el que és , ni com li afecta , evidenment els que han ideat l’ explotació d’ aquest programes de Tele escombreries , d’ anormals i de perfil 0 i els qui consenteixen o incentiven la seva proliferació han triunfat totalment .”Visca el NO pensar , visca el vegetar , visca la mala o nul.la educació , visca els dropols , visca la superficialitat , i evidenment més d’ un ja es deu veure Alcalde els propers lustres , diem que taparem forats i sots , que baixarem els impostos (desprès seran 2 € si arriva i apujarem el parkimetre), i que “foterem” canyà aqui o allà (no se sap ben be a on ni que) i vinga a l’ Alcaldia o al Govern Municipal. Quina pena.

 4. Carrasclet61: Tot és important, els grans i els petits temes, tot, amb els meus comentaris no vull excloure res, simplement dic que és vital atendre les preocupacions individuals que sovint són col·lectives.

 5. Gran Barrufet , Heathcliff , etc . No és pas res contre vosaltres ni molt meys i és més les reflexions que apunteu seguramnet son les certes , crec que per desgracia son certes , evidenment no s’ han de deixar de banda , jo créc que la Sra. Candini les va tocar ….potser massà de passada o no? ja no ho se , aixó es molt relatiu i cada esqun ho veura com ho veura.
  Gran Barrufet una forta abraçada i espero seguir gaudin de les teves opinions , com les de en Heat, Manel ,Ariel , Jordis , etc. Una abraçada.

 6. heathcliff diu:

  CARRASCLET per desgràcia hi ha molta, però molta gent, que mira el Tomate o Salsa Rosa i tot aquests voten. El que pretenc amb els meus comentaris és evidenciar el fet que potser la Montse no ha estat capaç de posar-se a l’alçada d’aquesta gent, de parlar el seu llenguatge i que potser aquest és un dels factors que han fet que avui no sigui alcaldessa. Se que pots pensar que és patètic això que et dic, però pensa i reflexiona, en democràcia el vot d’un savi val el mateix que el d’un tonto, el vot d’una persona informada val el mateix que el d’un desinformat, ergo cal captar també el interès de tots aquests que miren Tomate i creuen que en Bisbal és el millor cantant de tots els temps, malgrat ens pesi i fins i tot ens repugni.

 7. HEATHCLIFF. Ok , ok Heat , dubtaba de escriure el que vaig escriure pq se que potser generaria certa polémica , però és que el que jo pensava , era precisament que la Sra. Candini va tindre més de 8 mesos l’ Oficina d’ atenció oberta al públic cada tarda i allà li anaven a preguntar de tot , desde les coses mes grans a les més petites (encara que tot en si sigui gran e important). Aixó no ho va fer cap dels altres 3 candidats i ja molt al final ERC (a modus de copia dolenta).
  Tambè en aquest 8 mesos (fins i tot abans) es va reunir amb gairabè totes les entitats , clubs esportius , gremis , escoles , sectors economics , comerciants , culturals , sanitaris , gent gran , jovent , Dona , etc , etc , de Calella. Ha estat uns 20 mesos abans de les eleccions amb aquesta pagina electronica , creant una pre pre campanya i generant opinions , debats , etc.
  Al febrer i a l’ abril va organitzar 2 jornades d’ Economia i Ciutat a l’ Hotel Vila , va paticipar en tots els debats , va portar a Jordi Pujol , a Artur Mas , va organitzar actes per la mainada a la Plaça Esglesia (Castell Inflable , globus, etc) , dinars populars , etc , etc. Tot aixó sense deixar la seva tasca com a Regidora , treballant (subvencions de les més que esmentades rotondes , Riera , Far , etc) assistir al Ple Municipal.
  Entenia i entenc que els forats , sots i voreres era un tema que tambè habia tractat i la gent s’ havia queixat a l’ oficina i ella pres nota , etc.
  Particularment ho veig com una pre-campanya i campanya llarga i amb moltes hores de feina i dedicació per arrivar a quanta més gent possible.
  No vull ofendre als altres 3 candidats però al costat de la campanya de la Sra. Candini que han fet? un 10% , un 20% com a molt de tot el que va fer ella i les hores que va dedicar a tot …….a les coses més “petites” tambè.
  Es per aixó que reflexió? , autocritica?…..be fins i tot un que guanyès amb el 90% dels vots no està de més fer reflexió i autocritica de pq no ha arrivat al 95% dels vots ….semprè es bo i es un signe de no prepoténcia , però clar sempre es pot fer més ….però per treball i dedicació ho veig dificil.
  HEAT , que si que t’ entenc i estíc amb tu , que ara al rellegir no sembli que no , esperò seguir gaudin dels teus comentaris i la de tots els que participem , una abraçada.

 8. El Punt Maresme. 28/07/07

  CALELLA.
  CiU de Calella, a l’oposició, va forçar dijous la celebració d’un ple extraordinari en vista de la urgència de signar el suport a la Fundació Costa de Barcelona-Maresme. Segons va defensar la portaveu convergent, Montserrat Candini, l’entitat privada que impulsa la nova marca turística va fer arribar la petició al govern del PSC i ERC d’aprovar per ple l’adhesió de Calella abans del dia 4 de setembre, data de presentació oficial de la marca. Candini va mostrar la seva sorpresa pel fet que l’alcalde, Josep Maria Juhé (PSC), no hagués donat sortida amb rapidesa a «un assumpte tan important». La proposta es va aprovar per unanimitat.

  Només copío la noticia i un cop més hem pregunto? quin Govern Municipal tením a Calella? , un altre vegada l’ opossició els hi ha de fer la feina? , la unió de perdedors fins ha quin grau d’ enfonssament seguira portant a la nostra Calella ? , tantes apujades de sous per que? …….governar no és només cobrar i passejar estirats per Calella.

 9. Que va barrufar al ple del dijous??
  Els barrufets de l’equip de govern van donar una imatge d’aficionats una mica lamentable (snif!)

Els comentaris estan tancats.