EL PACTE S’HA SIGNAT

El que tots sabíem ja s’ha concretat. PSC-PSOE i ERC han firmat el pacte de govern per la legislatura que ara comença. Pacte lícit, pacte legítim, però pacte també èticament qüestionable. Agrair el tracte institucional i de respecte que ens ha dispensat ERC en el procés de les negociacions que si estic convençuda que pràcticament estava tancat , tanmateix s’agraeix enormement els gestos de respecte i cortesia fets per aquest Partit polític , Res a veure amb el menyspreu que ens ha dispensat el PSC i molt especialment el seu Cap de llista Josep M. Juhé. Molt malament comença com Alcalde quan dona l’esquena des de la forma i el fons més elemental d’educació i cortesia negant-se a parlar amb CIU , la força més votada en aquestes eleccions. Temps al temps i es veurà quí és quí en aquest mapa polític de la Calella que comença avui. Tanmateix aquestes són les regles del joc i amb aquestes regles hem estat disposats a jugar. Per tant, no ens queixem de les regles ni qüestionem la legitimitat del bipartit. Correspon als ciutadans –sobretot als votants d’ERC- de valorar si s’ha fet un bon ús del seu vot o no. Estem convençuts que el programa de CiU era i és el que convé a Calella. Per tant, farem tot el possible perquè sigui aplicat, encara que sigui des de l’oposició. Em vaig presentar a les eleccions per a servir Calella des de l’alcaldia. Aquest continua essent l’objectiu i el compromís. CiU continuarà treballant cada dia per a articular una majoria diferent a l’actual, que permeti que el projecte de ciutat sigui el de la formació guanyadora, amb els consensos que calgui, i que sigui aquesta qui el lideri. L’equip que he tingut l’honor d’encapçalar, hem treballat durament durant els darrers 10 mesos, en que varem tancar els primers llocs de la llista. Ara, aquest equip, més cohesionat encara més davant l’adversitat, ens disposem a reiniciar un treball diferent del que havíem planejat. Havíem estudiat per enginyers i ara ens tocarà fer d’arquitectes. I estic segur que ho farem bé. Deixarem com és lògic i de cortesia els primers 100 dies de gràcia. Ens servirà també per fer alguns dies de vacances, crec sincerament que merescudes. I passada la festa major, seguirem treballant com hem fet fins ara, per intentar que Calella no perdi més oportunitats, que no siguem el vagó de cua a l’Alt Maresme, que la nostra ciutat sigui una ciutat on treballar-hi, on els nostres fills si puguin guanyar la vida i amb la resta d’elements que configuren una bona qualitat de vida per una ciutat. Equipaments esportius, culturals, solidaritat, salut, i un llarg etc. En aquesta lluita per millorar la ciutat i la qualitat de vida de la seva gent ens hi seguireu trobant. Estem benvolguts ciutadans de Calella a la vostra disposició més que mai.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

35 comentaris a l'entrada: EL PACTE S’HA SIGNAT

 1. Ressalat diu:

  La festa major petita!!! Que si no ho saps és el 16 de Juny, Sant Quirze i Santa Julita.

 2. Ressalat diu:

  “Candini is not Calella”, realment no has insultat ningú, però venir a mofar-te de la Montse al seu propi bloc un cop està tot dat i beneït, és una mica de mal gust. I més, si t’has llegit el “post” de la Montse. Al final, hom acaba pensant que de tant queixa-vos de que l’oposició de CiU ha estat dura, el que us passa és que no sou capaços de tolerar cap tipus d’oposició.

 3. Ahh i ni fa falta dir (ho dic per alguns típics comentaris) que l’ inmensa majoria de la gent de CiU (militants , simpatitzants o votants) ni som rics , ni tenim hotels , ni grans comptes correns , la majoria ens llevem a les 5 , 6 o 7 del matí per anar a treballar , cobrem una nómina , paguem l’ aigua , la llum , el gas , els imposstos municipals , l’ hipoteca , etc……Hisenda ens torna 4 cuartos i si podem entre la paga doble de juny i 4 duros estalviats i si no s’ens ha espatllat el cotxe ,la nevera i la rentadora aspirem a fer 7 o 10 dies de vacances per desconectar i tornar a la feina al cap de 15 dies.

  Els que van amb mala baba i diuen CiU regionalista , espanyolista , mes dreta que mai , etc , no inmutaran ni doblegaran al votants de CiU amb una trajectoria brillant i capdal per Catalunya en els ultims 30 anys. Si un ho diu i es del PSC-PSOE que repassi la seva pólitica en vers Catalunya aquest 30 anys i si es d’ ERC que pensin com esta la cosa ara a ERC i els 2 ultims Presidents de la Generalitat que han possat i al grau de submissió al que l’ han sotmes. Tinc molta familia d’ ERC i fins i tot ells estan amb ERC en uns moments que ells consideren negres per la formació per la seva actual orientazió , valoren la feina feta pèr CiU en l’ historia contemporanea de Catalunya. Que CiU molesti a algú que la voldria veure desapareguda és problema d’ ells i seguiran anys i anys fent-se mala sang.

  Salutacions i Visca Catalunya , un cop més felicitats als guanyadors , la Sra. Montse Candini i CiU i una salutació a la gent dialogant d’ ERC Calella.

 4. ERC ha fet acords de Govern amb el PP al igual que CiU com aqui s’ ha dit i exemplificat. Malgrat tot posare un exemple perquè s’ entenguin de vegades algunes coses que ens possem les mans al cap i perquè no poden ser?. Imaginem una població que ERC es la força mès votada i obté 8 regidors , el PSC-PSOE segona amb 8 i el PP 1 regidor. Si fessin un Govern ERC i PP amb l’ Alcalde d’ ERC i quasi totes les regidories evidenment d’ ERC i pèr exemple el regidor del PP portès la regidoria d’ esports ………..tant greu serià aixó? jo crec que no i que ERC seria el Alcalde , la imatge del poble , la majoria de les regidories i desplegaria la seva politica municipal i nacional al poble. El mateix es pot dir de CiU , si li falta 1 regidor per fer la majoria de govern , esta clar que si arriva a un acord amb un partit (que no sigui d’ extrema dreta o esquerra esta clar) , portara el seu programa andavant sempre que controli l’ Alcaldia , la Cultura , Joventut i altres regidories. El que ja no emb sembla tant be i no ho dic per ara Calella son casos com que 2 d’ ERC s’ associen amb 7 del PSC-PSOE i deixin fora a 8 de CiU o el que passa a la Generalitat.
  Es l’ opinió d’ una persona que durant molts anys si hagues pogut votar amb 2 paperetes , sempre ho hagues fet per CiU i ERC. Ara fa temps emb sento dolgut amb ERC , sóc de CDC , l’ actual pólitica d’ ERC en va fer decidir , però com tanta gent de CiU no odiem a ERC , ¿com odiariem a una formació catalanista amb més de 80 anys d’ historia ?……que ens va portar a dies de gloria amb els Presidents Francesc Macià i LLuís Companys com anys més tard (i dins d’ una monarquia) ens va portar el President Jordi Pujol de CDC. Tant de bo errivi el canvi dessitjat a ERC i demanó perdo ja que no es una questió meva ja que no sóc militant ni votatnt , peró si m’ atreveixo a dir és coma català. A mi el que faci ho digui el PSC-PSOE , el PP , ICV , C’s , etc , m’ importa relativament perquè ja els conéc i mai els vaig votar , he votat ni votaré , peró encanvi el que diu o fa ERC ja emb preocupa e importa molt més.

 5. Aquesta opinió és totalment personal i no la vinculo a cap militància ni simpatia personal , repeteixo totalment personal i sense parlar amb nóm de ningú només del meu propi.

  Vaig votar CiU , malgrat tot ,tant de bo com a mal menor ERC hagues tret 5 i el PSC-PSOE 4 i al menys l’ Alcalde seria d’ ERC , i no ho dic per no considerar més o menys capaç al Sr. Juhé que al Sr. Puig o viceversa , és una questió personal com a nacionalista que rés te a veure amb aquestes 2 persones i no se en el fons quin dels 2 es més catalanista però al partit que pertanyen un i l’ altre de sortida marca i molt.

  Encara que no estíc conforme (respecto però no conforme) amb el nou govern municipal que exclou per primera vegada a Calella a la força guanyadorà amb diferéncia i que amés el programa de CiU és compatible a Calella tant amb el del PSC-PSOE com sobretot amb el d’ ERC , com a miním valoro l’ etica d’ en Jaume Puig i ERC per parlar i mantindre conversses amb la Sra. Montse Candini i CiU com a força guanyadorà.
  Ara ja no entrare amb si CiU i ERC han de fer sempre govern , si ERC ha de respectar els llocs on CiU ha guanyàt , si a la Generalitat CiU com a força guanyadorà ERC l’ ha d’ aillar del govern , etc. No és el moment , però més enllà de que si en Mas , de que si en Duran , si en Felip Puig , el Carod , el Puigcercós , l’ Huguet , el Benach , el Carretro , el Portabella , etc. i a Calella de que si la Sra. Montse Candini o el Sr. Jaume Puig , darrerà de tots aquest pólitics i dirigents que a les persones uns ens cauran millor o pitjor i que les seves decissións ens poden semblar més o menys encertades , el cert es que darrera CiU hi ha un electorat que s’ ha mogut historicament en les elecions al Parlament de Catalunya entre 1.000.000 i 1.300.000 votants i una ERC que al 2003 va superar els 400.000 vots , que a Calella els resultats de les ultimes eleccions municipals la suma de CiU i ERC representa el 58′ 31% dels vots i que si tenim en compte que sobre un 5% dels vots van ser blancs o nuls , vol dir que més del 60% dels calellencs que van ananar a votar van escollir l’ opció CiU o ERC , que som una gent que malgrat algunes diferencies (si no ni haguesin ja estariem federats) tots tenim una il.lussió comuna envers la major llibertat pólitica i economica del nostre país: Catalunya. Tambè es cert que entre el sector mès sobiranista i socialdemòcrata d’ CDC i ERC créc que no hi ha practicament cap diferència i tots dos tindriem que treballar per conquerir dins de diferents espais nous votants , militants i fidels a la nostra idea global de nació. Tant si un governa com si l’ altre no , com si governem plegats a l’ administració que sigui ja sigui tots 2 o amb 1 o 2 partits més , l’ important es que cap dels dos CiU i ERC perdem mai del tot la presència i reivindicacions i treball de l’ altre ,per aprofitar més l’ avenç nacional.

 6. Referin-te a que CiU quedara a l’ opossició , dius que les coses sempre tenen un perque? , no se potser es perque de vegades CiU habia fet governs amb ERC a Calella tot i no necesitar a ERC i aixó ERC creu que li va sopossar una baixada i després van fer un plan estrategic d’ apartarse sempre de CiU com fa el Carod. Potser es que son com 2 amigues i ERC veu a CiU com una noia guapa i que se li acostan tots els “ligones” i ERC al seu costat no es menja una rosca……, dons si es així ERC el que tindria que fer es aprofitar que al anar amb la guapa , se li acostaran molts nois i segur que com la guapa tindra que bonament rebutjar-ne a molts , ERC en pescara algun de ben guapo que després xerrara amb ella , i ves a saber si aquest desprès sera a part de guapo , bona persona , inteligent , dolç i fins i tot amb diners , però les directrius del Carod i de ERC Calella sembla que son anar al ball de les lletges i fer-se la guapeta per destacar i treure pit, peró ni així (lease Montilla) i fracàs a Calella.

  En quan al que et preguntes “fareu la mateixa oposició que el PP i sortireu al carrer?” , home no créc , però hi ha una gran diferéncia , el PP va perdre a Espanya i CiU a guanyat a Calella ( i a Catalunya) i en tot cas CiU estaria molt mès legitimada a sortir al carrer.

  Una reflexió soposso que sabrás que molts votants d’ ERC Calella no traguen al PSC-PSOE de Calella , encara que quan el 4 i 4 els i va anar molt be i amb el 7 i 2 de conya clar , però soposso que també sabràs que molts , moltissims votants del PSC-PSOE de Calella odien a mort a ERC i als seus regidors , dons si i molts més del que alguns es pensen i amb molt mala baba i amb comentaris racistes contra ERC i els catalans en general.

  Referent a el que dius del Far , se que parles amb ironia , però si coneixes una mica a la Sra. Montse Candini sabràs que ella com a Directora General de Medi Natural va treballar e inaugurar Parcs Naturals i es una persona que estima la natura. Lo del Bulli-2 encara que entenc i soposso que es broma , referent a la Sra. Montse Candini que ha lliutat pel Far ho veig una mica fora de llóc. En quan a que sigui un bon llóc perque els Srs. Juhé i Puig tanquin algun serrell del POUM , home alguns d’ ERC ja i tenen costum d’ anar al Far i si parlem del POUM evidenment es cosa d’ ERC i PSC-PSOE aixó ho tenim tots clar , igual que la perdua patrimonial que el POUM ens ha fet al del Centre de Calella tambè.

  Un cop més Visca Catalunya i Calella i felicitats als guanyadors , la Sra. Montse Candini i CiU de Calella , no oblidem guanyadors que vol dir amb més vots i en aquest cas de forma clara , CiU sempre andavant , per nosaltres pel mes d’ 1.000.000 de Convergents i nacionalistes tant si tenim Presidents de la Generalitat , Alcaldes , com si tots ens aïllen , sempre estarem allà els de CiU som com els seguidors del Liverpool i li diem i cantem a CiU “YOU’LL NEVER WALK ALONG”

 7. No se si la Sra. Montse Candini hagues pactat amb el Sr. Vila com dius , el cert es que jo ja sabia i així ho vaig escriure en un post no se si seria al febrer o març , que PSC-PSOE i ERC a Calella i a tants llocs de Catalunya avui dia volia dir el mateix i que per logica es tenien que presentar baix una unica candidatura , ja que si sumaven 9 farien govern. No es que sigui jo adiví , ni inteligent , ho sap fins el meu nebot de 3 anys.

  El cert es que si a CiU , ERC i PSC-PSOE la deixen sempre de banda , en el cas de Calella només li quedan 4 opcions un cop guanyades les eleccions (com les han guanyat la Sra. Candini a Calella o el Sr. Mas a Catalunya) COSA QUE NO ÉS FACIL i altres ja saben perquè ho dic. Dons les 4 obcions en el cas de Calella era: treure 9 regidors (majoria absoluta) , treure 8 regidors i ERC+PSC-PSOE 8 i el PP 1 i que el Sr. Vila respectes que governés en solitari la llista més votada o en el mateix cas però que el Sr. Vila per donar l’ investidura a CiU es quedes amb una Regidoria. Un altre opció podria haver estat que ERC o PSC-PSOE no haguesin sumat 9 i que el de menys regidors (posem 2 o 3) s’ hagues ofert a CiU per seguir al govern com fos per evitar que CiU governes amb el soport o l’ abstenció del Sr. Vila.

  No se que te a veure la campanya de la Generalitat amb la de Calella , la Sra. Candini mai ha dit no pactarem amb fulano o mengano i ja saps que tenia al Sr. Juhé al “bloc dels amics” de la Web i que en algunes ocasions ha fet comentaris parlant be d’ alguns del PSC-PSOE com el Sr. Gasset , cosa que alguna gent que va contestar al post i jo mateix vem contestar la nostra malfiança en vers aquesta gent.

  Dius fer autocritica ……….perque van faltar 72 vots (se que son relativament bastants) per tenir 8 regidors i ara ser la nova Alcaldessa , no crec que sigui questió d’ autocritica , es el que deiem si els altres 2 sumen 9 cosa que es sabia que podia ser estava tot dat i beneit. Fer autocritica la formació que ha guanyat clarament i que en les 3 ultimes Eleccions Municipals ha passat de 4 a 6 i 7 Regidors no emb sembla que vingui gaire al cas. ERC amb tots els respectes que ha passat de 7 a 4 potser si que te que fer autocritica.

 8. A CANDINI IS NOT CALELLA.

  Primer de tot t’ agreixo les paraules que dius envers CARRASCLET61.
  En segon lloc , t’ agraeixo que esmentis i reconeguis que el Bloc de la Sra. Candini en comparació al del PSC-PSOE i ERC de Calella es el mes viu , dinàmic , sense censures i jo afeixexo : no “sospitossament” es penja o no va sengons el moment de forma sospitossa , ni et demana Mail , nom i dia que vas fer la Primera Comunió , etc , etc , en aquest sentit com diria en Laporta “Que n’ aprenguin…………..”.
  En tercer llóc encara que no estíc d’ acord amb moltes coses que dius valoro que no insultís , que raonis i que sembles una persona inteligent.

  DIT AIXÓ ARA BE LA LLISTA DE COSES QUE NO ESTÍC CONFORME AMB TU o QUE DISCREPO:
  Dius a la Sra. Candini que LES MAJORIES ABSOLUTES s’ han acabat? et refereixes a Calella o en general ? , perquè sense sortir del Maresme si que hi han les Majories absolutes de Tordera , Sta. Susanna, Vilassar de Mar , Caldes d’ Estrac , Sant Cebrià i Orrius amb CiU i les de Pineda , Palafolls i Dosrius del PSC-PSOE.
  No trovo gaire be que entris a un bloc de la Sra. Montse Candini amb el nom de Candini is not Calella. Se que no és cap insult , etc , però no ho acabo de veure be. Ni mi imagino opinant al bloc dels altres 2 amb Is Not Puig o Is Not Juhé , be si imagino censura segura.

  Tot son opinions però no estic d’ acord amb el que dius que la Sra. Montse Candini al igual que algun del seu Equip mereixen estar a l’ opossició , malgrat bona part de la llista els troves preparats i correctes. Jo crec que precisament la Sra. Candini podia haber estat una bona Alcaldessa fins i tot pels que parlen malament d’ ella o odien CiU perque era la Candidata més preparada i amb diferència abismal fins i tot reconegut per alguns detractors de CiU.

 9. A JORDI SITJÀ i VOLARRODONA.

  Primer de tot Jordi , aquest es un bloc obert i sense censures …….no com altres , però basicament es un bloc de la Sra. Montse Candini i com a consecuencia de CiU de Calella. En aquest sentit si una persona que diu ser de CiU i signa NO M’ AGRADA QUE ARRENQUIN ELS CARTELLS ELECTORALS , JIMI HENDRIX , MAR BLAVA , APOLO 16 , PEPET DE PEKIN , etc , etc. , si la Sra. Candini sap qui és aquesta persona , ella sap que és de CiU i perquè no hi hagin enganys encara millor t’ obres una pàgina personal encara que no hi escriguís res i és la teva “signatura”. Per tant encara que la Sra. Candini no apliqui com altres blocs de Calella la censura de qui escriu , etc , jo diguem entre cometes ” ” , només tinc que “rendir” comptes del que dic a la Sra. Candini i com a consecuencia a CiU de Calella. Per tant si jo emb dic López , Camps , Estevanet , o Pepito , és algo que créc que ni te importancia ni interessa a ningú , jo amb el meu nóm ja m’ identifico a qui m’ haig d’ identiificar (encara que tampóc ho demanen ja ho veus).
  El pacte PSOE i ERC de Calella , evidenment és licit , el que no treu i només es reflexiona que pér primera vegada a l’ historia de Calella , el candidat més votat (i amb diferencia) no sera l’ Alcalde i el més greu en aquest cas cap del 7 regidors formaran el Govern Municipal ; un altre aspecte que és comenta es que per primera vegada a l’ historia de la democràcia a Calella l’ Alcalde sera d’ un partit d’ obediencia espanyola amb amós a 650 km de Calella. Es reflexiona si amb aquestes 2 permises ERC (sopossats indepèndentistes) i de baixa estrepitossa a Calella , poden deixar etica i moralment a la Sra. Candini i el seu Equip fora , encara que desde que màna el Carod a ERC amb aixó ERC ja i te la mà trencada (llegueixis Maragall i sobretot Montilla) 2 perdedors i del PSOE que ERC ha enlairat com a Presidents.
  Dius que la pólitica de CiU de Calella a l’ opossició ha estat massa agressiva , jo penso que no però aixó son punts de vista , però aixó a mi no emb diu res , perque si aquest 4 anys CiU hagués anat repartint caramelets , confits , rialles , petonets , etc a ERC i PSOE de Calella , el cert que si sumaven 9 tant era , ja que el Carot te una linea bèn marcada.
  Saps Jordi quina és la pólitica que li agrada a ERC envers CiU als Ajuntaments , és com a Premià de Mar , amb uns resultats. CiU 9 , PSOE 6 , ICV 2 , PP 2 i ERC 2 , per ser majoria absoluta es necesiten 11 i ERC fara encantada govern amb CiU , allà ja procuren ERC no obligar a CiU a entendrés amb el PP ,….oi que ho enténs i segur que poc els importa a ERC , si els de CiU de Premià , canten havaneres , reparteixen confits o canten les 40.

  Salutacions i Visca Catalunya i Calella i CiU de Calella els guanyadors de les Municipals.

 10. kendra diu:

  kendra wilkinson having sex ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `.

Els comentaris estan tancats.