AUTONOMIA MUNICIPAL i PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Aquests darrers dies el Govern del Tripartit ha informat de que té la intenció en la nova llei de residus d’incloure que els ajuntaments no podran vetar la instal.lació d’abocadors de residus, incineradores, ecoparcs o deixalleries. Tampoc es podrà rebutjar aquest tipus d’instal.lacions amb recursos legals com la modificació del pla urbanístic municipal o al.legant que la instal.lació es troba en terreny “no urbanitzable”. Sé per experiència personal de les dificultat de tirar endavant infrastructures bàsiques pel País, però el que em sorprén i m’escandalitza és com i molt especialment ICV i PSC , ara passin de l’Autonomia municipal i de la necessitat de la participació ciutadana a actuar a cop de Decret imposant aquestes instal.lacions sense cap tràmit de diàleg i consens previ amb les administracions afectades. Recordo molt especialment les protestes i sacsejades dialèctiques de diferents destacats polítics d’ICV i PSC on amb la seva demagògia i actuació varen fer molt a favor de l’efecte Nimby sigles angleses que venen a dir en aquest cas concret : No vull un abocador al costat de casa i em refereixo molt especialment en el cas del Pla de Residus de fa 20 anys i que va costar tant i tant i del Mapa Eòlic , on amb una actuació absolutament demagògica varen fer tot el possible perquè no es pogués implantar , dificultant d’aquesta manera el compliment del Protocol de Kyoto. On és ara l’Autonomia municipal ??, On és ara la participació ciutadana ?? . Temps al temps i per la seves actituds es veurà qui promou de debó el consens en les qüestions que afecten a la ciutadania. Només cal repassar la història i veure el present.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.