EL SENAT APROVA QUE LA RIERA DE CAPASPRE SIGUI DECLARADA D’INTERÉS GENERAL.

El Senat aprova una Proposició de Llei de CiU per cobrir i reurbanitzar la riera de Capaspre a Calella (Maresme) amb els vots en contra del PSOE i del tripartit

La resta de grups de la Cambra donen suport a Macias

El Ple del Senat ha aprovat una Proposició de Llei de CiU, defensada pel Portaveu de la Federació nacionalista al Senat, Pere Macias , que modifica la Llei del Pla Hidrològic Nacional, per a la incorporació de noves inversions a les Conques Internes de Catalunya. Concretament, aquesta proposició inclou el cobriment i la reurbanització de la Riera de Capaspre com una dels obres a realitzar, amb caràcter d’urgència i d’interès general, a les conques internes de Catalunya. A més, es demana al Govern espanyol que impulsi, en el termini de 6 mesos, un nou conveni, amb la Generalitat , que actualitzi les obres a realitzar per a la protecció i canalització de les rieres del Maresme en el “Pla de protecció de les avingudes en el Maresme”.

La riera de Capaspre té les característiques típiques de les rieres del Maresme: en el curs baix, disposa d’accessos rodats i d’espais per a aparcaments, bastant utilitzat, amb el conseqüent risc en èpoques de fortes pluges. Per exemple, l’avinguda de l’agost de 1989 es va emportar 7 vehicles fins al mar. En total, durant el segle XX, aquesta riera ha sofert 22 avingudes del riu extraordinàries i 6 de catastròfiques.

Per això és urgent la seva canalització. CiU ja va aconseguir aprovar una partida en els PGE de 2007 i ara complementa la seva acció amb aquesta Proposició de Llei, aprovada pel Senat.

Valorem molt positivament l’aprovació al Senat d’aquesta iniciativa de CIU, doncs ens pot ajudar a desencallar una obra que de fa molts anys s’hagués hagut iniciat. La iniciativa ha estat recolzada per : PNV, BNG, Eusko Alkartasuna, Coalición Canaria, Partido Aragonista i el PP, en total 118 enfront del 107 que han votat en contra i que són del PSOE i Entesa (tripartit).S’han quedat sols , enfront la contundència de la resta de la cambra. Lamentem profundament aquest vot contrari d’aquestes partits i sobretot la manca de pressió i suport per part dels regidors dels PSC i ERC de Calella, que no han lluitat en absolut per aconseguir això.Aquesta manca de lluita permanent per les coses de Calella és el que demostra una vegada més que són unes persones que amb la seva total passivitat limiten molt les possibilitats que pot tenir Calella en el futur.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: EL SENAT APROVA QUE LA RIERA DE CAPASPRE SIGUI DECLARADA D’INTERÉS GENERAL.

 1. Segurament el TRIPARTIT (a Calella BIPARTIT i ja confirmada la seva idea de reedició pel Sr. Jaume Puig) esterien enfeinats celebrant la perdua d’ Autonomia Municipal , sobre temes com el mapa aèolic i altres , que els seus “jefecillos” de la Generalitat portaran andavant a cops de Decret , ja que a meys Autonomia Municipal menys feina i maldecaps tindran deuen pensar , ja que els hi passen una darrera de l’ altre sense que s’ enterin de res a part de dir “emb comprat la Fabrica Llobet”.
  Aquest passen de Rieres de Capaspre , de Fars , de Rotondes de l’ N-II (d’ aquestes concretqament passa ERC) i passen d’ aprofitar qualsevol subvenció o millora que vingui mes enllà del Rierany dels Frares a la Cala de les Roques, ja que crec que la Generalitat i Madrid ho veuen molt lluny malgrat tindre els seus col.leges al Govern de la Generalitat i essent sopossadament una força ¿decissiva? a Madrid. Ells van dormint i així li va a Calella.
  En quan a la propia ERC Nacional , la seva decissió al Senat de votar en contra sobre el tema que ens ocupa (rieres), es un reflexe més del seu seguidisme i servilisme sense condicions al PSOE sigui el que sigui el que es voti sigui blanc , negre o blau tot va en un gran “pack” un full de ruta post-nacionaliste que es diu TRIPARTIT-2 , AJUNTAMENT DE BCN i com a segon plat altres Ajuntaments , CONSELLS COMARCALS , etc , etc , per mantenir unes butaques , unes Conselleries i uns carrecs de forma coorporativista i sense distingir si parlem de carn , de peix o de verdura. En el cas de la ERC de Calella sobren els comentaris ………..vergonyós.
  Entre ells 3 ( a Calella ells 2) ja s’ han fet una especie de “Café per tots , per tots ells clar” amb copa i puro inclossós on tot si val en tal de repartir-se el troç del pastís , la questio es el pastís sense importar si t’ agrada de xocolata , de nata , de crema , etc , etc, la questió es xuclar , fotre caixalada jeure , viure be i quan algo no lliga amb l’ esprit històric del partit xiular o mirar cap un altre cantó , si voleu fa una mica de vergonya , pero demà ja els hi portaran les lioneses o el tortell ben farcits , son les coses del a i del post-nacionalisme , de la deixadessa i de la gula en el cas de Calella i l’ actual Govern de Catalunya.
  En quan al espectacle a Calella TV que van fer els Srs. Puig & Juhé saltant-se la llei electoral i possant en un greu compromís a la Direcció i treballadors de Calella TV es lamentable.

  Salutacions i Visca Catalunya i Calella.

 2. Moltes felicitats, una molt bona feina

Els comentaris estan tancats.