ELS JOVES I L’HABITATGE A CALELLA -DARRER-

Quan ??

En un termini de 12-15 mesos s’haurien d’iniciar les obres, que en una primera fase podrien durar uns 10-12 mesos més.
Ens marcarem doncs com objectiu donar les claus dels pisos al final de l’any 2009.
S’ha de fer una modificació al POUM, creant una nova clau urbanística com s’ha fet a diversos llocs. (per exemple, en el Pla General Metropolità la clau és la HJ-10. Habitatje jove 10)
S’haurà de fer un concurs per seleccionar la fundació o entitat constructora i/o gestora.

Com ??

L’operació no ha de costar res a les arques municipals.
S’haurà de fer un concurs per què entitats que tenen empreses o fundacions disposades a invertir en vivendes de lloguer estiguin disposades a jugar a Calella.
L’ajuntament haurà de fer una concessió sobre l’us del solar per una quantitat d’anys determinada, normalment entre 20 i 30.
Transcorregut aquest termini els pisos passen a ser propietat municipal.
L’ajuntament fixa les condicions d’accés a l’habitatge, els terminis dels lloguers, les possibilitats o no de renovació, el paràmetres de valoració del concurs per accedir-hi,etc.

Quines entitats podrien participar-hi ??

L’operació no ha de costar res a les arques municipals i hi ha diverses entitats que tenen empreses o fundacions que fan operacions d’aquests tipus, com per exemple:
Les caixes d’estalvi catalanes
Els sindicats com UGT i CC.OO
Cooperatives
Per exemple Agrupació Mútua, i un llarg etc.

CONCLUSIONS

Proposarem una modificació del POUM per regular algunes zones d’equipaments de la ciutat i poder-hi fer pisos per col•lectius específics que necessiten mesures de protecció especial. Començarem pels joves però no podem descartar d’altres col•lectius como persones discapacitades, dones víctimes de la violència domèstica i d’altres.
Aquesta operació ha de permetre disposar en un termini de 30 mesos, dos anys i mig, uns 64 pisos de lloguere, en un període de 5-7 anys i pagant 250-300 € mensuals.
Hi haurà d’haver un accés preferencial per les persones de Calella, especialment les arrelades a la nostra ciutat.
L’operació no ha de costar un euro a les arques municipals
Aprofitarem espais públics, oblidats, abandonats i deteriorats, recuperant-los per la ciutat.
El destí d’aquests espais no serà incompatible amb la possibilitat de posar alguns equipaments en el mateix espai.
La gestió dels habitatges s’ha de fer en col•laboració d’aquelles entitats que treballen de manera desinteressada pel benestar de les persones, per exemple amb Càrites i la seva fundació Habitat Solidari[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: ELS JOVES I L’HABITATGE A CALELLA -DARRER-

 1. Sens dubte es un Pla d’ habitatge molt interessant , molt ben pensat , estudiat amb rigor, i un projecte ambiciós i com be diu la Sra. Montse Candini primer seria pels joves , no descartant altres col.lectius com persones discapacitades , dones victimes de la violencia domèstica i altres.

  De tota manera encara que en els 4 post queda clar , m’ agradaria remarcar (es una opinió personal meva) la prioritat pels JOVES i sens dubte altres col.lectius pero arrelats a Calella on apart de les necesitats de cada persona es valores els anys de residencia a Calella , ja que aquest Pla no signifiques un “efecte crida” i correcuita arrivés gent a empadronar-se a una pensió o a un pis on i viuen 15 i pel fet que un cridi mès o vingui amb 8 fills , plori per aqui o escridassi per allà , al final gent que no te res a veure amb Calella fos el destinatari de bona part dels pisos , mentre que els JOVES calellencs i altre gent necesitada de Calella quedès en fora de joc o obligats a marxar de la seva ciutat.
  Tambè si es que es te que allotjar a gent amb problemes economics pero que a la vegada son antisocials , drogodependents , camells , amb un amplí historial delictiu , desarrelats , etc , etc , entenen sempre el seu antíc veinatje a Calella , no creem “ghettos” on els 4 veíns que compleixin les normes tinguin que marxar fastigueixats o de por i encara que es evident que en la societat actual hi ha de tot com a minim donem un equilibri e interrelació entre persones de pressumptes diferents comportaments per una evolució social a mig/llarc plaç positiva i “educativa”.

  En un poble d’ aqui el Alt Maresme s’ han fet fa poc uns pisos d’ aquest tipús , es un bloc bastant gran amb molts pisos i un patí interior bastant maco i el bloc es divideix amb 2 entrades , una part es per a gent jove i l’ altre per gent majoritariament gran (així es crea un bon veinatje per grups d’ edat i amistat entre alguns d’ ells i bona convivencia , i moltes parelles joves de novios s’ han llançat a la emancipació) i no hi han problemes entre veÍns , es un bon exemple.

 2. Al reellegir el meu comentari , mi adonat que potser no queda suficienment clar que el PLA D’ HABITATGE PER JOVENT que proposa la Sra. M. Candini , emb sembla extraordinari evidenment i com dic molt ben estudiat , pensat , desenvolupat , rigorós e innovador a Calella , una sol.lució que aniria molt be al jovent de Calella.

  El preu mitg de l’ habitatge (uns 45.000.000 de ptas) , és excesiu per tanta gent i més pels joves , els 3 habitatges en 5 anys de Protecció per Joves que ha fet l’ Ajuntament de Calella , deixà a les clares la despreocupació i el passotisme de l’ actual Ajuntament en aquest aspecte (com en altres questions) més aviat sembla una burla.
  Tant de bo desprès del 27-MG es pugui començar a treballar en tants aspectes i en aquest cas en L’ HABITATGE DE PROTECCIÓ PER JOVES , perquè amb el actual Govern Municipal ja emb vist com ha anat.

  En el primer comentari només volia puntualitzar que els habitatges de PROTECCIÓ a CALELLA siguin de veritat pels joves i per altres colectius de gent necesitada de Calella i no per gent de fora que senti “pisos de Protecció a Calella” i s’ apunti al carro i desprès ens trovem en situacions de pisos que actualment son un niu de problemes.

Els comentaris estan tancats.