DONA I SOCIETAT

Com cada any que celebrem el Dia internacional de la Dona Treballadora, ens veiem abocats com és lògic a destacar el que representa una diada com la d’avui. És bo tenir referències històriques de l’evolució del que s’anomena el feminisme. Amàlia Valcarcel, sociòlega en una conferència que tractava de “Les filosofies polítiques en presència del feminisme” deia entre d’altres coses : -El feminisme és un fill no volgut de la il.lustració .Les forces desfermades per la idea d’igualtat van sorprendre els qui l’havien gestada, que de seguida van intentar reconduir-la . Però no hi va fer res que Voltaire, de tarannà compassiu, aconsellés no ensenyar a llegir els pagesos o que Necker l’anomenés “Aquella idea sorgida directament de l’infern “- És evident que han passat forces dies ,però sorprèn que a finals dels segle XIX encara es pogués fer manifestacions d’aquestes característiques. Però les celebracions d’un dia com aquest, cal que més enllà del testimoniatge i reconeixement col.lectiu vagin acompanyades d’un nivell de compromís més fort. És per aquesta raó que he anunciat i em comprometo a tirar endavant un -Pla Local de Dones 2007-2011- amb 3 objectius bàsics . En primer lloc , posar de relleu el paper de les dones en la societat, en segon, atendre millor les seves necessitat i demandes i tercer, treballar davant totes les situacions que discriminen les dones com a ciutadanes. Per poder dur a terme aquests objectius , s’articularan 3 grups de treball : 1.- La mirada de les dones vers les polítiques municipals 2.- La violència vers les dones 3.- Vida quotidiana. El treball que resulti d’aquests grups ens pot permetre , afinar molt més en aquelles polítiques d’igualtat de gènere que també des de l’àmbit municipal podem ajudar ha consolidar .

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: DONA I SOCIETAT

  1. Enhorabona a la Sra. M. Candini pel seu Pla Local de Dones (2007-2011) , que tan de bo pugui portar a terme com a Alcaldessa de Calella i segurissim que fara una gran tasca al respecte.
    Un reconeixement a totes les Dones Treballadores , que de fet gairabe ho son totes , les que treballen a casa i a fora i les que “nomès” ho fan a casa (cada cop menys) , ja que unes treballen i les altres treballen doble. Recordar que en el Referendum de l’ Estatut d’ Autonomia del 1932 les dones encara no podien votar , per sort s’ ha avançat moltissim i es clar que encara queda camí per recorre en tants aspectes i camps.
    I una gran reflexió sobre la Dona Treballadora i Mare. Tothom es queixa de la baixa natalitat i quan la Dona Treballadora queda amb estat i desprès de vegades agafa la baixa i desprès gaudeix del periode de maternitat , segueix essent “mal mirada” com un problema per part de l’ empressa , quan tots , tots , tindriem que donar-li les gracies per contribuir a la baixa natalitat del nostre país.

    Salutacions a totes les dones , especialment a les Dones Treballadores.

Els comentaris estan tancats.