UNA “ESPAÑA” QUE ESPANTA

Avui com cada setmana Lluis Foix fa el seu article a La Vanguardia i utiltiza aquesta expressió “Una España que asusta” , crec que resumeix molt bé l’estat d’ànim de molta gent de Catalunya i Espanya que lluny de posicions de radicalitzacions espontànies ,el que voldríem és que el joc polític pogués permetre amb uns límits de racionalitat democràtica portar-nos al debat d’allò que ens afecta o preocupa sense traspassar del que considerem correctament ètic. Espanta i espanta molt llegir i veure com Rajoy convoca a “los españoles sensatos” a una manifestació aquest dissabte per expressar el rebuig pel tractament al cas de Juana Chaos. Tots els que tenim una certa memòria històrica sabem que tots els governs han obert vies de diàleg amb ETA i els processos de Pau inclouen gestos que ens poden grinyolar o incomodar però mai es pot jugar a dividir a la ciutadania sota arguments ruïns i falsos , com és per exemple el reclam de la manifestació d’aquest dissabte que és “Espanya por la libertad, no más cesiones a ETA” . I els gestos que va fer en el seu moment el Ministre del PP Jaime Mayor Oreja arran de l’alliberament de José-Antonio Ortega Lara ?, ETA demanava que a canvi d’alliberar-lo el reagrupament dels presos en presons pròximes al País Basc, i així es va fer. Rajoy vol ressorgir al preu que sigui les dues Espanyes sense adonar-se ( pot ser si però tot s’hi val) l’altíssim cost que comportarà respecte a la convivència i entesa, dels ciutadans de l’Estat Espanyol. Tibar la corda tant , no pot ser bo però fer-ho des d’aquesta irresponsabilitat política cridant a la manifestació només ens pot portar a un sentiment d’inquietud col.lectiva. Tant de bó que li passi factura a les properes eleccions espanyoles. No tot s’hi val ¡¡

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: UNA “ESPAÑA” QUE ESPANTA

  1. Es el de sempre el “mas de lo mismo” i a 1 any de les Eleccions Generals “normal” per el PP , era el que comentava en el post sobre el trencament de la treva d’ ETA. Son els de “Puyol” enano habla castellano , son els grans “defensors de la llibertat” els que treien punta al cas GAL (curiós) , els de vayase Sr. González , els del recurs d’ inconstutucionalitat de l’ Estatut de Catalunya , els de la COPE i amigos i la Santa Madre Iglèsia (la més retrograda clar) , son els de no a les cel.lules mare , els de no a cap avenç innovador, els que van a guerres il.legals amb 3 tancs i la cabra previa foto a les Açores a cercar armes de destrucció massiva, son els que diuen que el “valenciano” no és català , els que destroçen tot litoral i no litoral allà on governen (Balears , País Valencià o Múrcia) i que et pots trovar amb un Andrax , son els de la Gestió del Xapapote i tot el que va venir desprès , son els que encara estan estudiant l’ árbre geanologíc dels acusats al Judicí del 11-M per si algun d’ ells tingues un rebesavi/a basc , etc , etc , etc.
    Dominen varis e importats Mitjans de Comunicació i ha part del seu public fidel , cerquen simpaties de molts ignorants i manipulen les noticies a la seva manera.
    Per cert a Espanya , no creieu que encara hi han mès ignorants que al 1975 , es deixadesa o es que algú ja li interessa que una gran massa sigui ignorant i només estigui pendent de la Tele-escombreries i altres porqueries , soposso que a mes d’ un que mou els fils ja li esta be i així capta més “sensatos y borregos” (i aixó tambè va pel PSOE).
    L’ actitut dels alts dirigents del PP desprès de 30 anys de “democracia” no crec que sorprengui a ningú ha aquestes alçades. Es cert que el PP te una minoria de dirigents moderats , de centre-dreta dialogant com Ruiz Gallardón Francisco Camps , Nuñez Feijoo o Josep Piqué , pero per ara o estan en un segon plà o son renyats per la Direcció segons el que diuen o son utilitzats com a “cares amables” per sumar vots. Tambè es cert que els Bonos , Ibarras , Guerras , Vazquez , Rosas Diez , Corcueras , Maruganes etc , no difereixen gaire de molts dirigents del PP i per sort el seu sector no va guanyar, però el que ara ens ocupa es l’ actitut incendiaria del PP , i es clar que buscar la discordia , la tibantor i la crispació si aixó els hi sopossa desestabilització del govern i guanyar uns vots ja els i esta be i soposso que les FAES ja han traçat els fulls de ruta pels propers 12 mesos.

    Salutacions i Visca Catalunya.

Els comentaris estan tancats.