ÈTICA POLÍTICA

Aquesta setmana que hem acabat, ens ha aportat entre el dijous i el divendres unes noticies relatives a un possible cas de prevaricació a l’ajuntament de Pineda. Sembla que en un informe intern, la interventora municipal, com ja havia fet en d’altres ocasions, posava de manifest la prescripció del dret de l’ajuntament a cobrar algunes liquidacions o factures. Prescripció que s’havia produït per la manca d’actuacions dels serveis responsables de recaptar els diners, és a dir els serveis de tresoreria municipal. Tot plegat per un import total de prop de 300 euros. Una autèntica fortuna.!!!!! Sembla que en l’informe d’intervenció, en cap moment es parla de delictes, i que els durs adjectius de “PREVARICACIÓ” són titulars que els grups de l’oposició han donat als medis periodístics. Parlar de prevaricació per dues factures, una de 200 i una segona de menys de 50 euros, és un exercici irresponsable, demagog, roí i baix. La talla ètica de les persones que fan corre aquestes acusacions encara queda més en evidència si fan aquesta denúncia ara que no comparteixen responsabilitats de govern i estan a l’oposició. Perquè no ho varen fer l’any passat que l’informe parlava de casos similars ? Molt senzill: venen eleccions i ara val tot. Hauríem de ser capaços els que participem en la vida política, de tenir un codi deontològic, un codi de conducta, com el tenen els metges, els advocats i d’altres professions. I la primera norma hauria de ser: Davant d’un delicte o un indici clar de delicte, cal anar al jutjat. Anar a la premsa i no anar a denunciar-ho al jutjat, és el primer símptoma, i quasi sempre la prova evident de que a sota no hi ha res de res. Excepte demagògia i poca talla moral.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ÈTICA POLÍTICA

 1. Tinet molts dels casos que esmentes , deixant de banda la resolució judicial final quasi sempre de provada inocencia , son casos de UDC , llavors no diguis CiU home , t’ ho dic mès que res perque tu mès d’ una vegada deies que a Consell de Cent no volieu a tal o cual persona , etc , etc, ………..be aixó quan anaves del “pal” de que erets de CDC. En el “cas Cullell” la seva inocencia va quedar mes que provada , però be en la majoria dels diaris va sortir en lletra petita i en pagines interiors.
  Tinet tu ja sabem que ets sociata o d’ ERC que avui dia amb l’ actual Direcció d’ ERC vol dir mes o menys el mateix un fa de cap allà i de crosa aqui i viceversa segons el poble , Generalitat , Estat , etc. pero menys als Ajuntaments sempre com a “segundones” .
  Tinet la teva patuleia ja saps teniu força experiencia en casos de corrupció : FILESA , GAL , Fons Reservats , Juan Guerra , CESID , Roldan , IBERCORP , MALESA , PSV , Flick , Time Export , Mariano Rubio , …………….etc , etc. En quan als altres ja saps que dons que fa meys temps que remenen la cua podem parlar de Joan Puig amb les recalificacions de terrenys , destrucció parcial del Vilar el mur en el mateix lloc , etc , d’ altres companys les recalificacions sospitoses a comarques de Girona , Tarragona o Lleida , Les Cartes del Finanzament del Partit , algun Regidor Pedrastra , etc , etc ,……es ha dir que en poc temps d’ estar al poder ja us eu espabilat bastant.

  Per sort l’ inmensa majoria de la gent i dirigents del partit botifler (amb amòs a Madrid) i de la seva crosa “nacionalista” no son gent corrupte ni molt menys , al igual tampòc que la gent i dirigents de CDC , UDC , ICV o PP , però el que diu la Sra. M. Candini si llegeixes be , es que dir als Mitjants de Comunicació la paraula Prevaricació , sortir en grans titulars de Prensa i no anar al Jutjat fa pudor , es electoralisme pur , etc , etc , i mès quan es parla d’ un Departament de Tresoreria (tema administratiu) de no haber cobrat 2 factures de ni 300 € i que aixó surti quan alguns ja no hi son al govern i a 3 mesos de les Eleccions Múnicipals i no abans. Aixó porta al abstencionisme de la gent (es normal) igual que els pactes d’ amagat i le mentires equidistants , total abstenció , abstenció i mes abstenció.
  El que es tracta es de que quan qui esta acusat mediaticament de en aquest cas “Prevaricació” , si desprès es demostra la seva inocencia , la rectificació dels Mitjans de Comunicació i el demanar perdó i respondre de les seves responsabilitats els qui ho han esbombat tindria que ser obligat i si no tindrien que ser procesats per difamació i moralment per carregar-se la participació democratica del poble d’ apeu.

  Salutacions i Visca Catalunya.

Els comentaris estan tancats.