ECONOMIA I CIUTAT

Dimecres dia 14 de Febrer, fem una jornada de reflexió a Calella sobre economia i ciutat a l'Hotel Vila a les 18 hores. Com diu el fulletó de convocatòria, “la importància de l’economia en el desenvolupament de les ciutats és cabdal. La reflexió col•lectiva de la mateixa ciutat, feta per representants dels sectors més destacats de la pròpia economia de Calella, ens ha de permetre poder analitzar la situació actual, alhora que ens pot aportat noves idees, nous projectes i possibles escenaris de futur que ens ajudin a crear una ciutat més competitiva.” Representants de diversos sectors socials i econòmics de Calella hi diran la seva. Comerciants, empresaris, hotelers, etc. A més, poder comptar amb el professor Ramon Tremosa per fer la cloenda és un autèntic luxe. Cap de les persones que parlaran tenen militància política partidista. Segurament tots tenen opinions i tendències més o menys confessades. Les ciutats han de ser plurals, polièdriques. Han de tenir diverses visions. Aquest és el propòsit de la jornada. Per el nostre projecte de ciutat, això és el més important. Escoltar. Respectar opinions no necessariament coincidents amb les nostres. Liderar significa capacitat per generar consens, agrupar posicions. Intentar, en definitiva que el major nombre possible de persones estigui còmode amb les nostres propostes. Les ciutats han de ser un espai per viure. I això vol dir, primer de tot, un espai on poder guanyar-se la vida. I en això l’economia és molt import. Ajuda’ns, ajudem-nos, entre tots, a fer una Calella millor. Us hi esperem . Fins demà.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: ECONOMIA I CIUTAT

 1. Per un altre banda sobre les cameres de seguretat aixó i aura gent a favor i en contre clar , pero països tant adelantats com el Canadá estan plens de cameres de seguretat a la viá publica (carrers , places , jardins , etc) i aixó reverteix en una major seguretat del ciutadà , que es sent mes tranquil i segur en qualsevol espai públic. En quan el que un ex-regidor ha dit que dons que el 90% dels robatoris eren furts i que en aquest cas es un entrar i sortir del Jutjat d’ Arenys , es cert , però tambè es cert que a cap d’ aquets pillets li agrada ser detingut , amanillat , entrar a una garjola de la Policia Local i desprès a les garjoles dels Mossos d’ Esquadra que el traslladaran al Jutjat , ni passar una nit a la garjola , ni ser completament escorcollat , ni afeixir una nova detenció en el seu historial. Crec que les cameres son un element disoasori , amès a part dels “petits” robatoris , a Calella cada cop i ha mes trafíc de drogues per certs carrers i plaças de la ciutat i per molta gent fa por passar per davant o anar a una d’ aquestes places amb els “corrillos” d’ aquest traficants , que de sobte poden deixar de ser traficants per estirar un bolso , robar una cartera o arrencar una cadena d’ or del col d’ una persona. Aquesta gent amb cameres ja no juguen així com així…………amés quina imatge dona de Calella , m’ ho comentaven alguns turistes alemanys que venen de vacances fa decades , de que pasejar per Calella a certes plaçes , Passeig de Mar , Parc Dalmau , etc , etc , pot arrivar a fer mes que por.
  En quna a que si ara uns guardies municipals nous denuncien molt , etc , potser si , però a part de l’ aspecte personal de cada escun d’ ells , de si es mès o menys transigent , el que marca el full de ruta i la linea de denuncies de forma suau o a tort i a dret es la Regidoria de Governació o almenys es qui ho tindria que fer en dialec permanent amb el Cap de Policia.
  Les altres coses dons esta clar ens expolien economicament , “indirectament” amb la T-4 de Madrid i arreplegan tots els diners dels aeroports catalans i maniatant-nos. Tampóc m’ agradaria una Calella de 30.000 habitants en 4 dies , amb tindre encara menys terreny de l’escàs que tenim , etc , etc. Les Espanyas a lo seu a expoliar i a fotre els nassos perque Catalunya no sigui aceptada per la Confederació Sudamericana de Patinatge , un esport que a Espanya no interesa a gairebe a ningú , pero del que es tracta es de xuclar de la mamella i de tocar-nos la pera , com sempre desde 1714 …………..quina pena.

  Salutacions , Visca Catalunya i Visca Calella ………esperem que amb aires nous a partir del 27-MG

 2. El Economia i Ciutat , ha estat força interesant per tot el que s’ ha dit , les intervencions de tots els ponents i finalment la soberbia explicació i de forma entenedora per tothom del Prf. Ramon Tremosa.
  L’ unic que volia ¿preguntar? i per manca de temps no hi pogut , en si no era una pregunta , si no una reflexió sobre un aspecte del que s’ ha referit el Sr. Gabriel Martí , en quan feia referencia als talls de carrer de tal forma que de vegades et deixen tallat o aillat (el vehicle) per 2 o 3 punts diferents inclús sortint del garatje i que era necesari una informatització unica ja que trucaba a l’ Ajuntament , a la Policia Local i a Gesvia i ningú sabia res. Evidenment l’ ideal seria l’ informatització unica al respecte de les sol.licituts i permissos del talls de carrer i ocupació de la vía pública , de tota manera quan ha dit que a la Policia Local no sabien res sobre un tall de carrer i li deien que truqués a un altre lloc , si es així es per llogar.hi cadires , ja que la Policia Local te competencia directa en l’ ordenació i regulació del trànsit , el que evidenment tambè implica talls de carrer , ocupació de vía publica , etc , etc. i a mès , el normal es que qui autoritzi o no un tall de carrer en tal dia i tal hora i que sigui compatible amb altres possibles talls , etc , etc sigui la propia Policia Local , donat el vist i plau final algun dels seus comandaments o Caps de Serveis. Així dons el Regidor de Governació i el Cap de Policia que fan? . Un altre cosa diferent seria que d’ alguna obra o negocí , possin una tanca sense avisar i compliquin mes la situació , en aquest cas si que procedeix una sanció exempalr per us i tall indegut de la vía pública al no sol.licitar el permís i no rebre resposta de l’ autorització pertinent (de vegades ni ha que només demanen el permís) sense tenir la resposta.

 3. film izle diu:

  Llàstima que no podré film izle anar-hi per l’horari de la feina. Però estaré atent a través dels mitjans.

 4. M’ompla de satisfació veure que per fí, un represantant polític de la nostre població , lidera un projecte de ciutat amb criteri i visió a mitg/llarg plaç.

  Son aquest tipus d’iniciatives les que portaran a Calella a tornar a ser capital/motor del Alt Maresme

 5. fuzhuqing diu:

  portaran a Calella a tornar a ser capital/motor del Alt Maresme

 6. nike rift diu:

  M’ompla de satisfació veure que per fí, un represantant polític de la nostre població , lidera un projecte de ciutat amb criteri i visió a mitg/llarg plaç.

  Son aquest tipus d’iniciatives les que portaran a Calella a tornar a ser capital/motor del Alt Maresme

Els comentaris estan tancats.