CRISI A CDC ???

Intento que el meu blog respongui més a reflexions de caràcter social, cívic i també polític , però sense caure en un instrument de plataforma excessivament que reprodueix argumentaris “oficialistes”, com veig a tants i tants companys de partits polítics (tots) que ho fan. Ho respecto però jo prefereixo fer-ho diferent.

Però avui tinc necessitat de dir la meva arran del tractament que ha fet “La Vanguardia” a una notícia titulada “Crisi interna a CDC “ tractada a portada i gran lletres com si es tractés de quelcom important, urgent i que afectés a la ciutadania, com si s’acabés el petroli. Una exageració des de moltes òptiques.

Però tinc necessitat de dir la meva doncs com a membre de l’’executiva nacional, no únicament em sento còmode , respectada i si em permeteu “escoltada” en aquest CEN ,i encara diré més, des de la meva humil participació, he vist com s’ha pogut interioritzar algunes de les reflexions fetes. Però voldria dir més , estic convençuda que hi ha pocs partits que hi hagi “tan poca nomenclatura” entre tots els seus membres de la executiva i que la comoditat i confiança existent permet de debò debat, malgrat que els hi dolgui als que de manera tossuda insisteixen en assenyalar a CDC, com un partit amb convulsions permanents. Res més lluny de la realitat.

Hi ha una obsessió de perseguir a CDC, i de cercar fantasmes on no hi han . Evidentment que existeix debat ?? però no és bo això ?, Evidentment que s’han analitzat i s’analitzen els resultats electorals?, però no és això el que cal fer ?? i com és lògic a aquells que tenen la responsabilitat més directa d’analitzar les circumstàncies més conjunturals, són els que òbviament els hi correspon debatre més i més acuradament, no d’esquenes a ningú , sinó que per debatre qüestions que ens afecten plenament , cal un treball previ intern i profund. Com s’atreveix a dir la Sra. Manuela de Madre que l’Artur Mas, “ha emprès una camí de soledat” ? El que no han pogut guanyar a les urnes , ho intentaran de totes les maneres possibles . Quin estil senyors ¡¡

A qui ha tingut interès de traslladar aquesta “inquietud personal” en els mitjans de comunicació , en lloc de debatreu allà on toca, a la Permanent, al CEN, li dic , si és que pertany a CDC, que no hi ha major atemptat a la “casa comuna” que aquell que atempta a la mateixa casa debilitant al conjunt d’aquells que conviuen en ella. No és això, company, no és això ……………..

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: CRISI A CDC ???

 1. dessmond diu:

  La crisi real de CDC -i UDC- va ser no pensar en tenir mitjants de comunicació afins.
  Els únics que sentim vergonya de dir coses com aquestes som nosaltres. Després passa el que passa. Fins i tot una cosa tan evident com que s’et poden posar en contra. Com és el cas i que exemplifica una notícia com aquesta.

 2. arenyenc diu:

  Els partits només conjuren les crisis amb victòries. Els passa com als equips de futbol. I per aconseguir governar, que és l’autèntica victòria, calen estratègies d’acostament a la societat civil i estratègies de no aïllament respecte a la resta de forces polítiques.
  També cal “controlar” els professionals de la política i ser capaços de remoure les estructures i els càrrecs.

 3. Evidenment si algún carréc “notori” de CDC tenia que dir la seva disconformitat en alguns aspectes evidenment no era en un diari , si es que aixó ha estat així i no es tot un invent del TBO. Per sort el petroli encara no s’ caba.
  Al psc-PSOE: Raventós , Obiols , Nadal , Maragall i Montilla (5 candats a President de la Generalitat i Maragall sortint com a sortit , al PP ni en parlem primer com a AP i després com a PP amb les lineas Vidal Quadras , Fernandez Diaz o Piqué. L’ actual I.C.V , quan era PSUC primer si eren Eurocomunistes o no (amb el Guti , aquest si un gran politíc) després la divisió en PSUC i PCC (els pro-sovietics) després que si diem que tambè som verds i ara ajuntem els Verds , cambiem el nom del PSUC per Iniciativa , despres que torni Alternativa (els antics PCC) i finalment que si ajuntin els que seguien voler dient-se PSUC. I ERC amb Heribert Barrera , després canvia a Joan Hortalà (avui a CDC) , després Angel Colom (avui a CDC) fora del partit i a crear el P.I junt amb la seva núm. 2 Pilar Rahola (ara schowoman de TV) i acabar Angel Colom a CDC …..fins arrivar els “grans” Carods , Puigcercósos i Benachs els “friends” dels sucursalites amb amós a Madrid i ells de segundones. I HA TOTS AQUEST PARTITS HI HA AGUT “OSTIES” , “PUNYALADES” i DIVISIONS pero clar son tractats per bona part de la prensa i mitjans de comunicació com “SANO DEBATE DEMOCRATICO INTERNO , PLURALIDAD i RENOVADAS IDEAS”
  CDC només Jordi Pujol i Artur Mas en el mateix temps ¿crisis what crisis ? com deien els Supertramp.
  I avui es que estic espés i primer al llegir “Manuela de Madre” pensava que era alguna del jurat de “Mira quién baila” o una “periodista” de Salsa Rosa ………..pero després mi enrecordat que es aquella ex-Alcaldesa de “Santako” del psc-PSOE “sectorillo PSOE total” que al portar l’ Estatut a Madrid va dir que era potser massa nacionalista i no representava tots els sentiments , bla bla bla , (llavors que fa amb ERC) pero bueno que de tota manera “todos a una” , ja debia contar amb el “sepillo” d’ Alfonso Guerra el “friend” que li anava a fer la campanya a “Santako” per apartar de l’ Alcaldia a l’ historic ex-capellà i combatent social i antifranquista Lluís Hernandez …….la Sra de Madre soposso que flipa veient com entre ella i Don Pepe han enfonsat el psc-PSOE i tot així governen……….deu dir “es de flipe chupiguay” ja ho seguire al Polonia. Manuela recordi que CiU va guanyar les eleccions i que vosaltres eu portat al “partit” a la quota mes baixa de l’ historia així que ja fara be de no analitzar ni els resultats ni res ……visqui el present i gaudexi ara que pot ; pero com deia un acudit a radiofonic Raimon Obiols li deia al Maragall : “Pascual no ho entenc , que injusta ha estat la vida amb mi , tu amb menys escons i vots que jo has pogut ser President i fins i tot el Montilla carregant-se el partit tambè ho sera”.

 4. Arenyenc CiU es va acostar a psc-PSOE i li va dir NO , es va acostar a ERC (per logica nacionalista , i com al 2003 li va dir NO). Jo no soc ningú pero sempre habia votat CiU o ERC en funció del tipús d’ eleccions , el moment , etc i si hagues pogut votar als 2 cada cop ho hagues fet per que son les 2 formacions del meu pais i jo estimo al meu país i donaria la vida per ell si aixó li soposses un gran triunf i durader , pero ERC passa de tot aixó saps perque? perque segueixen amb la teoria de que si CiU creix ells baixen i a l’ inversa i els i resulta mes marcar diferencies amb CiU.
  CiU al llarc dels ultims 30 anys s’ ha entes amb quasi tothom UCD , PSOE , PP i ERC …………..pero sempre amb ells al Capdevant a la Generalitat o com a força catalanista Nº 1 a Madrid exigint dintre del que es pot els nostres drets i els nostres calers per funcionar. A part de les majories absolutes de CiU.
  ERC podria governar amb CiU a la Generalitat i ERC com actualment “mes petit” (menys escons) podria de tant en tant elevar el seu to i “desmarcar-se” de X coses de CiU i dir votans ………….farem Govern amb CiU pero feu-nos creixer o doneu-nos la Presidencia si sobrepassem a CiU o doneu-nos la majoria absoluta , i CiU fer el seu discurs igual pero de cara a ells , evidentment sempre entre ” ” i donant una visió de solidessa de Govern i resultat : segurament creixement dels diputats de tots 2 …………….pero ERC no vol i si que vol fer a Pepe Montilla President i a De Madre i Cia posar-los al cim. Saps com riuen per ahi “los nacionalistas son mayoria absoluta i siguen divididos jejejejejejejejjje”.
  Llavors de cara a les Municipals jo que et repeteixó no soc ningú , soc “només” un català…………….un català de familia treballadora i fastigueixat amb l’ actual direcció d’ ERC , dic que CiU governi a tots els llocs que pugui amb el seu Alcade/sa i el major nombre de regidors i que pacti amb qui faci falta si ells arriven a l’ Alcaldia , perque encara que facin campanya per separat on arrivi la majoria absoluta del “amagat” (poc amagat) PSOE-ERC-ICV faran Govern i punto. Avui dia amb l’ actual Direcció d’ ERC ja podem xerrar , ja podem debatir , ja podem fer castells de 15 de 25 , etc , ja podem fer piruetes que ells faran la seva i més enllà de l’ Ebre molts seguirant rient.

  Salutacions i Visca Catalunya ……………..i visca CDC

 5. Com és el cas i que exemplifica una notícia com aquesta.

 6. Com és el cas i que exemplifica una notícia com aquesta.

 7. cheap uggs diu:

  El problema és que les coses es tracten diferent , en funció de quí és. El Debat intern a casa del PSC , IC o ERC són corrents plurals en un marc de llibertat i quan ho fa Convergència és una crisi que divideix al partit. És el de sempre, fa fàstic tot plegat, no sé com encara teniu forces els polítics per dedicar-vos , amb lo desagraït que és tot plegat.

 8. cheap uggs diu:

  cal un treball previ intern i profund. Com s’atreveix a dir la Sra. Manuela de Madre que l’Artur Mas, “ha emprès una camí de soledat” ? El que no han pogut guanyar a les urnes , ho intentaran de totes les maneres possibles . Quin estil senyors ¡¡

 9. vergonya de dir coses com aquestes som nosaltres. Després passa el que passa. Fins i tot una cosa tan e

Els comentaris estan tancats.