Nadal, és una treva social en temps d’escepticisme global ??

Com diu el meu amic Pere Torres potser algú de vosaltres creieu en la significació d'aquestes festes, en el conrear els bons propòsits, o potser transiteu pel sender del nihilisme, sigui un camí o d'altre en aquests dies d'una certa treva social, cap a la bondat, cap els bons propòsits, potser també cap a la consolidació de la hiprocrèsia , us desitjo tota la pau interna que hauriem de tenir la resta de l'any ,a tots però molt especialment als que teniu l'amabilitat de fer d'aquest blog , un instrument viu amb els vostres comentaris al carrrasclet, al R. Joan, al Kim, etc. Valgui aquest poema de Marti i Pol de fa molts i molts anys, per aqiests dies de retrobament col.lectiu: Potser Nadal és que tothom es digui A si mateix i en veu molt baixa el nom De cada cosa, mastegant els mots Amb molta cura, per tal de percebre'n Tot el sabor, tota la consistència. Potser és reposar els ulls en els objectes quotidians, per descobrir amb sorpresa que ni sabem com són de tant mirar-los Potser és un sentiment, una tendresa Que s'empara de tot, potser un somriure inesperat en una cantonada. I potser és tot això i, a més, la força Per reprendre el camí de cada dia Miquel Marti i Pol

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Nadal, és una treva social en temps d’escepticisme global ??

  1. GRÀCIES………………..i com vaig dir el 15-12-2006 Bon Nadal a tots……..

  2. MARC diu:

    aquests dies de Nadal hem descobert una cosa molt important, que les “maragallades” són un problema genètic. Pel que sembla, un estrany gen anima la família Maragall ha cometre excessos lingüístics o ha pronunciar-se de forma imprevista i imprevisible. En ocasions ho fan fregant el ridícul i en d’altres, fins i tot, danyant greument la convivència. De moment sol s’ha pogut detectar en dos dels germans que s’han dedicat a la política, a Pascual i a Ernest. El primer, recorrent els territoris de la calúmnia, va insinuar en el Parlament que Convergència tènia un passat omplert de comissions il•legals per obres i serveis. El “tete”, Ernest Maragall, ha informat que existeixen zones de Catalunya en les quals els escolars tenen problemes per expressar-se correctament en castellà. Encara que va advertir que es tracta de fets molt puntuals va dir també que és motiu suficient perquè tots els plans d’estudis incloguin un mínim de tres hores de castellà a la setmana. Els excessos en nit de Cap d’any, però en el exercici de les responsabilitats públiques és un gravíssim error. El greu no és la demagògia, que també, sinó que defensant aquests plans d’estudi no es compleix l’actual pla d’estudis català. Des dels mitjans afins al Pp, durant tot el matí d’avui s’està defensant aquesta mesura i s’han pres les paraules del Conseller d’Educació com l’element que “servirà per pal•liar els efectes nocius de la immersió lingüística que regeix l’educació a Catalunya”.

    Marc Vidal
    Granollers

  3. comença el compte enrera de l´aldea global. Ni una sola frontera d´Alaska al Senegal … àngels, tots blancs, demà et mostraran; l´arbre de nadal.

Els comentaris estan tancats.