JOSEP Mª CODINA I BAGUÉ

El que fou fundador, director i ànima del Museu arxiu de la nostra ciutat , Josep Mª Codina , va morir el passat divendres 24. Totes les morts evidentment són colpidores , sobretot per les persones més properes, però n’hi ha d’absències que generen un buit a la comunitat molt especial, i aquest és el cas que ens provoca el traspàs d’en Codina, com se’l coneixia.

Tots els polítics ( i jo la primera) ens omplim la boca de demanar la participació i la corresponsabilitat del que anomenem “teixit social” , però hi ha una fornada de gent que han ajudat sempre , a fer ciutat, a reescriure i permetre que la memòria col.lectiva de tota la comunitat no es perdi , ans el contrari, ha facilitat que tot el patrimoni històric i documental de Calella a més de ser recuperada pugui donar-se a conèixer.

Aquest Museu-Arxiu va ser creat oficialment el 1979, però feia més de 20 anys que funcionava gràcies al voluntariat, voluntariat que avui en dia també té un paper molt actiu i important. A tots aquests activistes culturals ( jo diria fins i tot socials) tot pensant amb en Codina el meu homenatge més sincer.

Ja el passat mes de desembre tots els partits polítics de l’ajuntament varem prendre la decisió de que el Museu-Arxiu de Calella portés el seu nom , com a reconeixement al treball i esforç. Ara cal garantir que tot el treball fet fins ara tingui la continuïtat que cal per la Ciutat, però també per respecte a tota la dedicació al llarg de tants anys per part del Josep Mª Codina.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.