VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Com bé sabeu el passat 25 de novembre es celebrava el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. De fet no esmerçaré massa arguments respecte a aquesta greu problemàtica social que estic ben segura que tots els que teniu l’amabilitat de fer un seguiment de les meves reflexions , compartim l’enuig i l’esgarrifança més evident davant episodis d’aquestes característiques.

La regidoria de Serveis Socials  juntament amb l’Associació de Dones de Calella, han organitzat 2 actes , una conferència que tindrà lloc el proper dimecres 29 a les 19’30 a la Bilbioteca Can Salvador de la Plaça a càrrec del Cap Mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme i l’¡altra , va tenir lloc el passat divendres 24 al teatre Orfeó on el grup Lapsus Espectacles va interpretar l’obra “Gèneres”.

Recordareu que ja l’any passat quan vaig fer referència a aquesta diada , volgudament a l’hora de fer la crònica la vaig titular “On són els homes” , per queixar-me (si em permeteu) de la manca de presència masculina en actes d’aquest tipus. Aquest any a nivell general menys públic , però només 4 homes també.

No puc comprendre com aquest tipus d’acte sembla que només ens afectin a les dones . Insisteixo, on són els homes ?? perquè qüestions d’aquesta gravetat requereixen també no únicament la seva condemna – que estic convençuda que la fan – però també requereix un nivell de “militància” més contundent que visualitzi que pel que fa a la violència i a la seva lluita per eradicar-la No hi ha gèneres que valguin, bé si un el gènere humà.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 1. CONTINUA………..
  Cuan no hi han diners pel vici , les situacions es tensen , l’ ambient s’ escalfa ,
  llavors s’ enrecorden de que deuen el lloguer o que els hi han tallat la llum o que no poden menjar carn , o que tal fill els hi demana diners i d’ una cosa s’ en va a l’ altre fins que la dona reb algún cop , empenta , etc i denùncia a l’ home. L’ home queda detingut , el jutje li acostuma a impossar un ordre d’ allunyament al domicili familiar , etc. Pero mès d’ una vegada i de 2 i de 3 , la dona retira la denùncia ……i tornem a començar , mentre hi ha veguda , vici i “diners” per viure el dia a dia , tots tan feliços , fins que a la tercera o la cuarta vegada l’ home torna a quedar detingut i es separen definitivament perque la dona ja li ha “vist les orelles al llop” i s’ enporta un bon ensurt.

  Moltes vegades pel camí entre fet i fet no volen saber res dels ajuts que s’ els hi ofereixen a nivell de l’ administració i sovint surt allò de “no metais los ocicos en nuestra familia” o “aneu a pendre…………..”.

  Les drogues , l’ alcoholisme , el ludopatisme , la desorganizació familiar , la despreocupació pels fills , el “viva la vida” i demà ja veurem per on surt el sol , son el problema de mes d’ una parella d’ avui dia i desprès passa el que passà ……..s aixó te sol.lució o no o si es es pot fer algo al respecte , es la gran pregunta social , politica i judicial.

 2. CONTINUA………..
  Cuan no hi han diners pel vici , les situacions es tensen , l’ ambient s’ escalfa ,
  llavors s’ enrecorden de que deuen el lloguer o que els hi han tallat la llum o que no poden menjar carn , o que tal fill els hi demana diners i d’ una cosa s’ en va a l’ altre fins que la dona reb algún cop , empenta , etc i denùncia a l’ home. L’ home queda detingut , el jutje li acostuma a impossar un ordre d’ allunyament al domicili familiar , etc. Pero mès d’ una vegada i de 2 i de 3 , la dona retira la denùncia ……i tornem a començar , mentre hi ha veguda , vici i “diners” per viure el dia a dia , tots tan feliços , fins que a la tercera o la cuarta vegada l’ home torna a quedar detingut i es separen definitivament perque la dona ja li ha “vist les orelles al llop” i s’ enporta un bon ensurt.

  Moltes vegades pel camí entre fet i fet no volen saber res dels ajuts que s’ els hi ofereixen a nivell de l’ administració i sovint surt allò de “no metais los ocicos en nuestra familia” o “aneu a pendre…………..”.

  Les drogues , l’ alcoholisme , el ludopatisme , la desorganizació familiar , la despreocupació pels fills , el “viva la vida” i demà ja veurem per on surt el sol , son el problema de mes d’ una parella d’ avui dia i desprès passa el que passà ……..s aixó te sol.lució o no o si es es pot fer algo al respecte , es la gran pregunta social , politica i judicial.

 3. CONTINUA………….

  Cuan no hi han diners pel vici , les situacions es tensen , l’ ambient s’ escalfa , llavors s’ enrecorden de que deuen el lloguer o que els hi han tallat la llum o que no poden menjar carn , o que tal fill els hi demana diners i d’ una cosa s’ en va a l’ altre fins que la dona reb algún cop , empenta , etc i denùncia a l’ home. L’ home queda detingut , el jutje li acostuma a impossar un ordre d’ allunyament al domicili familiar , etc. Pero mès d’ una vegada i de 2 i de 3 , la dona retira la denùncia ……i tornem a començar , mentre hi ha veguda , vici i “diners” per viure el dia a dia , tots tan feliços , fins que a la tercera o la cuarta vegada l’ home torna a quedar detingut i es separen definitivament perque la dona ja li ha “vist les orelles al llop” i s’ enporta un bon ensurt.

  Moltes vegades pel camí entre fet i fet no volen saber res dels ajuts que s’ els hi ofereixen a nivell de l’ administració i sovint surt allò de “no metais los ocicos en nuestra familia” o “aneu a pendre…………..”.

  Les drogues , l’ alcoholisme , el ludopatisme , la desorganizació familiar , la despreocupació pels fills , el “viva la vida” i demà ja veurem per on surt el sol , son el problema de mes d’ una parella d’ avui dia i desprès passa el que passà ……..s aixó te sol.lució o no o si es es pot fer algo al respecte , es la gran pregunta social , politica i judicial.

 4. No sempre es així pero molts d’ ells son separats i es produeix una barreja normalment a la casa de fills de la dona d’ un anterior matrimoni , d’ un o dos fills petits de l’ actual parella i puntualment d’ algun altre fill de l’ home d’ una anterior relació , que venen a buscar el pare per demanar-li diners o ha queixar-se dels problemes que tenen amb la seva mare a l’ altre casa , etc , etc.
  De vegades algun veí truca que estan cridant a altes hores de la nit , etc. , pero un cop al lloc quasi sempre diuen que “no passa res” . Els dies que hi han diners per anar al bar o per pendres unes ratlles de cocaina tot va be i la parella es veu acaramelada a un bar beben cervesses o kubates tant feliços , o amb els gots ben plens al costat de la máquina escurabutxaques.

 5. Tots tenim que ser “una sola persona” en contra de la violència de genere , dones i homes evidenment , pero a part de la violència que es parla habitualment de parelles “normals” i que tristament acaba passant el que passà , tambè hi ha un altre violència del que una part de la societat anomenaria “PARELLES NO NORMALS” pero que son un porcentatje ha tenir en compte i ALLÀ ESTAN i EXISTEIXEN.

  Voldria dons fer una reflexió sobre el que molts cops la societat en general des
  coneix i es: L’ INFLUENCIA DE LES DROGUES , ALCOHOL , “MALA VIDA” i ALTRES VICIS en una VIOLÈNCIA DE GENERE ANUNCIADA.

  Desde la meva experiencia professional , en moltes ocasions i vist com una violència de genere era questió de setmanes o mesos. Emb refereixo a parelles que rondarien majoritariament entre els 30 als 45 anys , en que per part de tots 2 hi ha una adicció (drogues o alcohol) i sobint les 2 coses a la vegada , encara que la dona amb un nivell normalment algo inferior d’ adicció al del home. Moltes vegades bona part del dia i fins altes hores de la nit tots 2 ronden pels bars , els fills campan tot el dia pel carrer , mes d’ una vegada amb edats encara petits van i venen sols de l’ escola , etc , etc.

 6. Perdona Gazby si en algun moment s’ ha pogut interpretar que jo dies que els maltractaments fossin cosa de gent marginal , drogodependent , etc , només dic i en el primer paragref queda clar , que hi ha un porcentatge X que corresponen ha aquest colectiu i que la cosa acabara malament es veu a venir de molt temps enrerà ( i amb aixó no vull dir necessariament que el resultat final sigui la mort o les.sions greus) , només que acaba amb la de denùncia i separació definitiva i final.
  Com be dius Gazby per la teva experiencia professional , hi ha una gran majoria que no es d’ aquest “colectiu” i que en molts casos acaba amb la denúncia de la dona , que fa aquest pas , tot i com be dius es dificil de fer per tot el que comporta , i segur , segurisim que hi ahuran moltes més dones que no fan el pas pel que tu dius i les pobres viuen un “infern” que es guarden per elles i ni ho diuen ni ho denuncien.
  Evidenment contra aquesta lacra , s’ ha de lliutar amb tot el que tu dius , medis , diners , professionals , etc , etc. Ara be , tambè m’ agradaria que quan es fa una denùncia falsa al respecte per facilitar una separació en les millors condicions possibles , tambè seria bo que qui fa la denùncia falsa li caigués una sanció molt severa i no fins com ara , degut al grau d’ humiliació que ha patit l’ altre part (sigui dona o home).
  Per acabar repeteixo tolerancia 0 amb els maltractadors (fisics o psiquics) i soport de tota la societat en vers la victima……….i disculpés si no hi expressat correctament alguna cosa , en tot cas no seria la meva intenció….es un tema molt delicat es clar , però no per aixó no en parlarem de totes les seves bessants.

Els comentaris estan tancats.