NI COOPEREN, NI DEIXEN COOPERAR

Intermón Oxfam ha denunciat que els països rics no compleixen els acords per abaratir medicaments i salvar vides . Aquest compromís el varen signar els principals líders mundials ara fa cinc anys en la que s’anomena la Declaració de Doha.

La filosofia d’aquesta declaració “pretenia” corregir les regles de la propietat intel.lectual per tal de prioritzar la salut pública als beneficis econòmics, és a dir accedir a versions genèriques assequibles dels medicaments enfront als medicaments patentats.

Segons Gonzalo Fanjul , responsable d’investigació Intermón Oxfam explica que les farmacèutiques argumenten que saltar-se els drets de patent vulnera l’estímul a la innovació i que finalment això pot comportar menys investigació, però segons Fanjul això no és cert doncs les farmacèutiques no inverteixen en malalties de països pobres.

Una dada esgarrifosa només 21 de les 1.556 substàncies farmacològiques noves responen a malalties exclusives de països en desenvolupament. No podria haver de debò un compromís mundial per part de tots els governs mitjançant el qual, regulessin que el 0’7% dels productes que produeixen fossin “genèrics” i destinats als països pobres?? Tan difícil és poder comprometre aquest minso percentatge?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.