ANNA POLITKÓSVSKAYA

Ja fa dies que volia fer una reflexió a l’entorn de l’assassinat d’aquesta periodista russa , em mou fer-ho ara el fet de que la policía britànica està investigant l’intent d’assassinat de l’exespia rus Aleksandr Litvinenko , el qual estava investigant l’assassinat de la periodista russa.

Sembla com si d’una novel.la de Raymond Chadler estiguéssim parlant o dels pitjors episodis de la Guerra Freda . És increïble que pugui succeir tot això, però encara és pitjor veure com la mort d’Anna Politkóvskaya ha estat tractada amb un silenci esfereïdor per part dels polítics d’arreu d’Europa . Abatuda a trets a l’escala de casa seva no és gaire difícil imaginar qui deu haver-se alegrat de la mort d’una de les veus més valentes del periodisme independent rus. El seu treball periodístic , investigant sobre el terreny les tortures, els segrestos i els excessos de l’exèrcit rus sobretot a Txetxènia la va fer mereixedora d’un gran respecte sobretot entre el món de la Cooperació Internacional .

El Kremlin no va condemnar el crim fins quaranta-vuit hores després de l’assassinat i sota una tímida pressió internacional, malgrat això Putin no es va estar de declarar que Politkóvskaia tenia “una posició radical contra les relacions de poder actual “ malgrat que “tenia una influència marginal en la política russa”.

Ja sabem de les servituds d’occident i del nostre món productiu respecte a les necessitats energètiques i molt concretament al Gas del Caucàs i d’altres indrets russos i que aquestes “servituds” se’ns retornen com la cara menys amable de nosaltres mateixos , però com diu un amic meu , Francesc de Dalmases, lluitador de la cooperació internacional , la veu d’Anna Politkósvskaya era importantíssima per explicar-nos les desigualtats i els abusos de poder , però l’han ofegat.

Com diu en Francesc : Mort a Rússia, silenci a Europa i indiferència a Catalunya.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ANNA POLITKÓSVSKAYA

  1. Per Occident , es molt facil comdenar la manca de trànsparencia , drets humans o joc brut , que es cometen a païssos petits o amb poca població o amb escas poder militar , économic o recursos naturals , i ben fet que sigui així. Pero quan es trac.ta de païssos com Russia o Xina , la cosa ja cambia i Occident mira cap un altre cantó , ho fa una protesta tebia i de cara a la galeria. Els fets d ‘ Anna Politkosvskaya i Aleksandr Litvinenko en son un exemple mes.
    Aquest estiu vaig estar uns dies a Sant Petersburg i encara que sigui una apreciació “cassolana” , es denota encara que la gent del carrer a Russia , es desconfiada i van en compte amb el que fan o diuen perque sembla que hi ha “algú” que els observa permanenment.
    Confiem en que encara que sigui poc a poc Russia es vagi convertint amb el pas del temps en una veritable democracia , trasparenta i sense tentacles foscos ho ombres llargues i que Occident apreti una mica mes al gegant rús.

    * Tinet tens tota la pinta de ser una persona resentida , segurament d’ un partit que fou en el seu dia molt bo , pero que en els ultims anys ha part d’ altres desgavells , es dedica ha fer Presidents de la Generalitat a sucursalistes amb amó/s a Madrid.

    En la mes que remotisima possibilitat de que fosis un militant de CDC de Calella , crec que el millor seria dir qui ets ho el teu número de militant i expossesis i millor que aqui en una Assamblea General , quinés son les teves idees i propostes per dirigir l’ Ajuntament de Calella.
    La Sra. Montserrat Candini es la nostra candidata a Alcaldessa , te tot el nostre soport , els seus estudis i experiencia politica crec que no s’ han vist mai en una Alcalde de Calella i s’ expressa sempre amb respecte als demès.

    Salutacions i Visca Catalunya.

Els comentaris estan tancats.