LES DONES , LA POLÍTICA I LA BLOGESFERA

L’Amic Saül Gordillo em demana si puc fer algunes reflexions a l’entorn de la manca de presència de les “dones polítiques” en la blogesfera . Certament és curiós que tenint en compte la incorporació de les dones en diferents àmbits , sembla que costi molt més.

És més curiós encara quan les màximes dirigents de 3 empreses tan potents com Google , IBM i Microsoft a l’Estat Espanyol està dirigit per dones. Potser la raó l’hauriem d’anar a buscar a la servitud i pressió que genera tenir un blog obert i mantenir-ho amb una certa regularitat.

La quantitat de feines també en el cas de les ”dones polítiques” i l’acumulació de tot tipus d’obligacions com poden ser familiar, professional i fer el seguiment constat de les que tenim en funció de les nostres responsabilitats polítiques fa força difícil poder anar assumint cada cop més treball .

Un altre aspecte que crec que també influeix és que les dones tenim un cert “complexa” en fer de la nostra quotidianitat ( i aquí podem incorporar un munt de vicissituds) un element excessivament banal per ser traslladat a la crònica diària que a vegades veiem en molts blogs d’homes –també polítics- .

L’Autoexigència de les dones respecte als homes . Per la nostra pròpia història les dones tenim tendència a demanar-nos més alhora de fer qualsevol cosa i encara més si aquesta tindrà un ressò públic. Per tant la manca de temps i de tranquil.litat que es necessita per la reflexió escrita , no ajuda massa per la majoria de dones.

En definitiva jo crec i ho dic per experiència personal , les dones portem la motxilla massa plena i sovint no arribem sempre a on voldríem i per tant , tantes qüestions obertes permanentment genera aquesta manca de resposta i que entenc perfectament que moltes dones s’ho repensin.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: LES DONES , LA POLÍTICA I LA BLOGESFERA

 1. vilapou diu:

  En això dels blogs està clar que qualsevol opinió i qualsevol opció que prengui l’autor és vàlida ja que és una eina totalment personal. Però sí que em sembla que es podria traslladar una mica més de la quotidianitat a aquest aparador públic i rebaixar aquesta autoexigència de la que ens parles.
  Pel meu gust (opinió personal), els blogs poden ser el pas intermig entre l’oficialitat del càrrec i la “persona humana”.

 2. Aixó dels blocs , en aquest cas el de la Sra. Montserrat Candini estan molt be , perque toca diferentes questions , de Calella , Catalunya , el Món , etc , i desprès els altres ho llegim i prou pero reflexionem , o opinem , i aixó fa cultura , opinió , participació i aixó sempre es bo per possar a treballar el cervell , engrescar-se i creure amb si mateix i amb el conjunt del poble , ciutat , societat , etc. , i crec que la Sra. Montserrat Candini , es cert que es un bloc d’ ella dins de la pagina de CDC , pero crec que pel que hi dit , toca temes variats , actuals o de reflexió que no crec que siguin “d’ oficialitat”.

  En quan el que fa purament la questió d’ aquest bloc , sobre la poca presència de les dones en la vida politica , en part estíc d’ acord amb les quotes dels partits per auto exigir.se uns minims de presència de la dona en les llistes electorals , pero tambè es cert que mès d’ una vegada s’ han en col.locat en llocs capdevanters de llistes electorals a dones , com un “relleno” per cumplir en les quotes i no s’ han possat les dones que reialment valen. Es indiferent que dones o homes tinguin carrecs politics rellevants , l’ important es que siguin dones o homes preparats i que donguin el millor de si en la seva tasca.

  De vegades dona la sensació de que no son les dones menys preparades o amb mes carisma les que alguns partits col.loquen en llocs del capdemunt , i ara penso en varies ministres dels ultims governs del PP o el PSOE a Madrid , malgrat que molts homes companys del seu partit i amb el rang d’ elles tambè resultin com a mimim de dubtosa capacitat o atracció engrescadora. Que hi han tantes o mes dones capacitades per estar al capdemunt d’ importants carrecs politics com homes , d’ aixó no en tinc cap dubte i crec que ningú ho possi emb dubte avui dia , pero “ull” que sigun dones amb capacitat i valua no “titelles” possades pels homes per cumplir l’ expedient. Per sort particularment a Calella i en altres llocs aixó no es així i soposso que d’a qui 10 o 20 anys ja no ho sera enllóc del nostre pais.

  Salutacions i Visca Catalunya.

Els comentaris estan tancats.