PARLEM DE CAMPANYA ELECTORAL ???-I-

Ara que ja portem uns dies de campanya vull fer unes reflexions a l’entorn d’aquesta Campanya Electoral.

Vull parlar del famós DVD perquè ningú pensi que vull fugir d’estudi. I d’entrada dir, que quan vaig saber de la seva existència , vaig tenir dubtes de si calia aquest tipus de recurs polític, però sincerament quan el vaig visionar , em va entrar una tranquil.litat de veure que era un producte –evidentment diem la nostra- força correcte i molt descriptiu amb material (diaris i declaracions personals dels propis protagonistes ) històric.

Un cop he recordat el DVD que va fer el PSOE en el seu moment en contra del PP utilitzen un gos Pitbull com a element difamatori i l’eslogan d’Iniciativa per Catalunya on diu literalment “Folla’t la dreta “ , retirat en aquestes darreres hores , i la cinta d’ERC de “ CIU a traïció “, encara m’ha donat la mesura més exacte de que aquest producte està fet amb molt més seny que rauxa i passa la prova del cotó perfectament. Si us plau repasseu tots els materials i compareu.

Ja sabem que una campanya electoral és un còctel frenètic de missatges, idees i programes de tots els partits polítics de cara als ciutadans , però ……. arriba realment les propostes als ciutadans ??.

Jo crec sincerament que no, per 4 raons principalment:

1.- Dinàmica dels partits polítics

2.- Dinàmica dels mitjans de comunicació.

3.- Els tabús i prejudicis en la política catalana.

4.- El conceptes de dretes i esquerres a la Catalunya d’avui.

1.-La dinàmica política actual molt pressionada per poder arribar de manera general a uns ciutadans cada cop més cansats d’escoltar les promeses polítiques de tots els partits polítiques, fet que genera una catarsi d’idees i missatges , propostes i contra/propostes de molt difícil digestió per part dels ciutadans.

2.- Una dinàmica dels mitjans de comunicació que volen idees i gestos que sintetitzi i esquematitzi els missatges, i és aquesta exigència , per part dels mitjans de comunicació,que genera una simplificació de les propostes i uns missatges excessivament reduïts.

3.- Els tabús i prejudicis en la política catalana, per a mi incrementen encara més el reduccionisme de les idees i de les propostes, acabant algunes d’elles interpretades pels adversaris com a simple caricatura. Quí fa més política social aquells que s’autodefineixen com a progressistes i d’esquerres , com si d’una altíssima condició humana estiguéssim parlant ?? o aquells que realment poden demostrar la feina que han fet. Parlo tant d’ajuntaments com de la Generalitat de Catalunya.

4.- Els conceptes d’esquerres i dretes , molt desfasats i excessivament simplistes, són l’excusa , un altre cop, per reduir, neutralitzar, estigmatitzar el missatge de cara al ciutadà i novament enviar idees pobres des d’una vessant de maduresa política, doncs, la finalitat primera i bàsica és fer la divisió entre “Bons i Dolents” “Purs i Impurs” . Els que són uns autèntics especialistes són els d’ICV i veig que en aquesta campanya el PSC, té necessitat de recorre a aquest joc simplista.

Crec sincerament que al ciutadà mitjà no acaba rebent les informacions amb la claredat i tranquil.litat que requereix el moment històric .

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: PARLEM DE CAMPANYA ELECTORAL ???-I-

 1. tresinores diu:

  Jo no sé si sóc ciutadà mitjà, alt o baix, ara, el que si sé molt bé és que sóc de Cornellà i que, l’últim que vull és veure el Montilla al govern del país.

  Puc dir per “experiència municipal” que seria un desastre i una desfeta nacional.

 2. Dessmond diu:

  Els que més han criticat el dvd han estat els que no l’han visionat.
  Havia el precedent tan indigne del PSOE amb aquell video dels dòbermans, que tothom pensava que només és podia fer un producte igual de vergonyant. I els hem passat per l’esquerra, de progre i revolucionari que és aquest dvd.

 3. Mireu el DVD al qui li piqui que es grati…………d’ aqui uns anys sera només un magnific recull historic d’ un govern de desgavell i d’ uns dirigents del PSOE com el Montilla o d’ ERC com el Carod o el Benach que queden ben retrats i els 2 ultims com uns “grans catalanistes e independentistes” jejejejejejejeje.

  Els termes dretes o esquerres al S. XXI son en molts casos desfats. Es clar que I.V es d’ esquerres , ¿pero el psc-PSOE , el PSOE , ERC? , son d’ esquerres? sempre fan i han fet politiques que socialment axi diferenciat molt de la politica social de CDC , ho inclús del sector de la dreta mes dialogant i oberta del PP que pot representar el Sr. ? , dons jo crec que no. Amés ser d’ esquerres en la meva adolescencia i primera joventut , pensava que a part de politiques socials volia dir ser obert amb les minories , respectar i mimar les seves llengues i cultures , ser diligents en els traspassos de poders a la Generalitat , deixar que existei-xi oficialment la Selecció Nacional de Catalunya d’ hoquei patins , que quan un Govern del PSOE dels anys 80 amb el seu Vicepresident i Ministres al cap devant fa un homenatje a Antonio Machado a Coll. lliure on està enterrat a la Catalunya Nord deixisin que oneixi a part de les bandera de França i Espanya la Senyera (no van voler) etc , etc. Guerras , Bonos , Ibarras , Roldanes , Montillas , Rosas Diez , Boadellas i tants altres me han demostrat durant la vida que si aixó es ser d’ esquerres que “deu o el fill de sa mare (segons creences) ens agafi confesats”

Els comentaris estan tancats.