ÉS BONA LA GESTIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CALELLA -II-??

En l’article anterior us parlava de dos conceptes que caldrà analitzar bé en el nostre ajuntament. Es eficaç l’ajuntament ? És eficient l’ajuntament de Calella ?

Ja que som un municipi hoteler analitzem per un moment un hotel. El director vol que a les 12 les 500 habitacions de l’hotel estiguin netes i amb els llençols canviats. El director satisfet ho aconsegueix cada dia. Té 250 persones al servei de neteja i molt poca maquinària. Els clients estan contents.

El propietari de l’hotel no pot comprendre com amb el nivell de satisfacció dels clients, l’hotel és el més net de la comarca, ell no guanya diners, al contrari. En perd. El seu amic d’infantesa, té un altre hotel, a tocar del seu. També té 500 habitacions i també les té netes entre les 12 i 2/4 d’una. El servei el fa amb 50 treballadors al servei de neteja, però cada treballador disposa d’un aspirador i d’una màquina especial. El cost de cada màquina no arriba al 150 euros.

L’eficàcia dels serveis de neteja dels hotels és similar. Però el director del segon hotel té una estructura molt més eficient. Amb molts menys recursos obté uns resultats molt similars.

Al Ple del dia 5 d’octubre, el nostre grup parlava d’això. Si no tenim a l’ajuntament de Calella indicadors de gestió no sabem si realment els resultats dels serveis són bons. I si no sabem si els resultats són bons, no podem prendre les decisions necessàries per millorar.

L’ajuntament de Calella toca d’oïdes, sense partitura, i a vegades l’encerta i a vegades no. Una administració nova, moderna, amb ambició necessita paràmetres diferents. Saber en cada moment on som, que es possible de fer i que no.

Si no som capaços d’analitzar els serveis que prestem, de dins a fora i de fora a dins, la ciutat no tindrà mai els serveis que es mereix.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ÉS BONA LA GESTIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CALELLA -II-??

  1. Candini això que dius està molt bé, però arriba massa tard. Els que hi ha ara estan de retirada i no els interessa gaira bé res.

Els comentaris estan tancats.