ÉS BONA LA GESTIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CALELLA ? – I

En el darrer Ple de l’ajuntament, les persones que representem el grup municipal de CiU, varem quedar força preocupades. Quan debatíem el nou catàleg de llocs de treball de l’ajuntament, nosaltres varem parlar de gestió, i d’indicadors de gestió. La preocupació es va produir quan els regidors de l’equip de govern, creiem que amb una única excepció, no sabien de que els parlàvem.

TOTES les organitzacions haurien de tenir indicadors de gestió per saber si la feina que fan s’ajusta als seus objectius o no. I quan parlem d’organitzacions no estem parlant d’empreses, com algú voldrà fer creure, que els de CiU volem governar l’ajuntament com una empresa. No, sincerament no.

Alguns indicadors de gestió són molt simples, però poden ser de gran utilitat. Els equips de futbol per exemple, tenen indicadors de gestió clars i simples. Hem fet 50 gols. Per tant, sembla que la nostra davantera funciona. N’hem rebut 125, doncs la nostra defensa ha de millorar i molt.

D’altres, alguns dels empresarials són molt sofisticats i complicats. Però tots tendeixen a deixar clar si l’organització presenta dues característiques: eficàcia i eficiència. Distingir aquests dos conceptes és molt important. Si les coses funcionen som eficaços. Si som capaços que funcionin utilitzant menys recursos, a més som eficients.

Doncs ja fa uns anys, que alguns ajuntaments catalans han començat a mesurar-se a si mateixos. Han començat a analitzar la feina que fan pels resultats. Com podem saber si la feina que fa l’ajuntament és bona ? Com podem saber si a tal o qual departament necessitem més personal o més recursos, si no som capaços de saber si la feina que fem està ben feta ?

Estem parlant de servei públic. Estem parlant d’aprofitar molt bé els recursos públics. Estem parlant de quedar convençuts que els impostos que han pagat la nostra gent hagin estat aprofitats de la millor manera possible. I sense analitzar la nostra gestió no en podrem estar mai de convençuts.[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.