LA RIERADA DE CALELLA (II)

Ja vaig comentar que el que calia després del sotrac del passat divendres , era anar esbrinant un munt de dubtes i contradiccions que sorgeixen dels fets del passat 25 d’agost.

Fetes les meves averiguacions en qualitat de consellera comarcal del Maresme , han assegurat des del Servei Metereològic –Meteomar- que l’avís de tempesta va arribar a Calella 50 minuts abans del que s’ha reconegut des de l’Ajuntament , en boca del seu Alcalde, senyor Basart.

Arribat a aquest punt hauríem de preguntar-nos que el fet que aquesta informació no hagi estat donada a conèixer per l’alcalde obre diversos interrogants que qüestionen seriosament la gestió de Basart al capdavant la gestió d’aquesta crisi de seguretat.

Ningú pot dubtar de la veracitat de les seves afirmacions en els transcurs de la crisi però no ha donat a conèixer tots els conjunt del fets. En tot cas, l’alcalde ha rebut tota la informació? Si és així, per què no l’ha donat a conèixer a l’opinió pública? Si no la coneixia, qui és qui oculta la informació a Josep Basart? Quants fets i responsabilitats desconeix del consistori que presideix?

La fiabilitat de les prediccions de Meteomar ha estat prou contrastada, fins el punt que el Consell d’Alcaldes, del qual forma part en Basart, va acordar a finals de juliol trametre al CECAT la petició que es prengués en consideració en seu treball per tal d’enriquir la feina de prevenció i d’alerta que duu a terme aquest organisme. Després de l’acord dels alcaldes de la comarca, ningú pot qüestionar la validesa d’un avís de tempesta per part del Servei Meteorològic del Consell Comarcal.

Aquesta manca de garanties per poder resoldre temes tan importants i greus com el passat divendres ens porta a tenir encara més dubtes en d’altes qüestions que s’ha parlat aquests darrers dies arran de la rierada que aniré exposant en propers blogs.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: LA RIERADA DE CALELLA (II)

  1. Benvinguda a la xarxa de blogs convergents.

Els comentaris estan tancats.