LA RIERADA DE CALELLA (I)

Divendres al vespre els calellencs varem viure un episodi d’aigua, vent i llamps, difícils d’oblidar, però la imatge més colpidora era la visió dantesca de la Riera de Capaspre, plena arrebossar de fang,cotxes absolutament destruits i l’aigua que inundava els carrers més immediats.

Vaig anar tan bon punt , em varen confirmar que aquest cop, si que havia fet mal . Em vaig oferir a l’equip de govern per ajudar en tot allò que fos necessari , doncs el primer que calia era sobretot averiguar que no hi hagués cap desgràcia humana i restablir la normalitat el més aviat possible.

Crec sincerament que el que cal fer inicialment és posar-se al costat dels responsables polítics i tècnics per ajudar i poder superar amb promptitud els desperfectes i els danys ocasionats a comerços, veïns , etc.

Em varen informar la polícia local , ADF’S ,així com serveis de la brigada municipal sobre quin eren les principals tasques que tenien per endavant i per superar ràpidament aquest episodi.

A tots ells moltes gràcies per la feina feta.

Un cop passades les 72 hores, crec que és ara quan s’ha de fer balanç i analitzar amb cura quina institució o responsable públic va ser el responsable de no avisar amb prou temps ,que permetés si més no disminuir força l’impacte i els desperfectes que una pluja d’aquestes característiques podia ocasionar, com així va ser.

Rebo informacions contradictòries respecte a l’avís del Servei de Metereològic de Catalunya ,el propi Alcalde m’informa la mateixa nit de divendres que s’ha rebut l’avís amb molt poc temps per poder reaccionar. Segons informa El Punt , el departament d’Interior ha declarat, que molt abans que ho fes el servei metereològic català, ho va fer el servei meterològic depenent del Consell Comarcal-Meteomar-.

Qui diu la veritat ???

Un altre element de descoordinació i manca de suport directe , és el paper que va desenvolupar la Delegada de Govern, Sra. Carme Sanmiguel , la qual es va posar en contacte amb l’Alcalde el dissabte al migdia , transcorregudes 14 hores i perquè sembla ser s’havia assabentat per la premsa. Cal recordar que una de les responsabilitats que té aquesta Sra, és la d’enviar reforços com Mossos i Bombers , en casos d’emergència. Massa tard, no creuen ??

Hi ha molts elements en aquesta qüestió de la Rierada , que calen afrontar i aclarir. Seguiré exposant els més dubtes i propostes, un cop tingui més clarificat algunes preguntes que he fet i que estic a l’espera de rebre més informacions.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.