AGENTS CÍVICS A CALELLA

L’Ajuntament de Calella ha contractat, pels mesos d’agost i setembre, 6 agents cívics perquè informin als turistes de les normes bàsiques de convivència i garanteixin el descans i l’equilibri entre l’oci i la tranquil.litat que tota ciutat aspira.

Em sembla una mesura bona i intel.ligent . És una pena , però que en ple segle XXI sigui necessari que “algú” ens hagi de recomanar o assessorar sobre com ens hem de comportar . Potser fa temps que la nostra societat (escoles i família) ha renunciat a ensenyar els valors de la convivència, del respecte, de valorar que “el meu espai sigui compatible amb el teu “ .

Aquesta mesura , encaminada estrictament, als turistes que ens visiten , crec que s’hauria de fer extensible també en d’altres èpoques i moments de l’any que puguin ser necessaris . La pedagogia política cada vegada és més necessària i l’hem de practicar molt més els que ens dediquem a l’activitat de la gestió de l’interès general.

Per desgràcia avui en dia el que domina és un sentiment molt més individualista del ciutadà envers a la població i també poca voluntat d’acceptar, a vegades, les mesures de caràcter general que s’han de prendre en benefici de tots.

El pensar en clau purament personal i no col.lectiva genera a les administracions i per tant als polítics, molts mals de caps. És a dir l’efecte Nimby ( acrònim de l’expressió anglesa Not In My Backyard) és a dir Solucions Si, però no en el meu pati. Un altra dia m’estendré més àmpliament amb aquest fenòmen que està sorgint a les societats democràtiques més avançades d’occident.

El compromís de “fer ciutat” de “fer comunitat” amb el sentit més profund de la paraula l’hem de reivindicar i hem de lluitar des de totes les vessants (Ajuntament i Ciutadania ) per tal de reconduir i reprovar aquelles actituds incíviques de determinats ciutadans (també els de casa) que no s’estimen la casa comuna que és la seva pròpia Ciutat.

Seny en les mesures , justícia en les decisions i fermesa en les actuacions públiques i una bona dosi de pedagogia política,social i per tant col.lectiva , crec sincerament que ens pot ajudar per fer de Calella una ciutat més neta,més endreçada , menys caòtica, en definitiva, més amable pels seus habitants.

Tots hi hem de col.laborar.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: AGENTS CÍVICS A CALELLA

  1. Marc diu:

    A Canovelles l’ajuntament també ha posat una sèrie d’Agens cívits per a que vagin patrullant els carrers… potser ens tindria que donar vergonya el fet de necessitar-los, però jo crec que és una bona iniciativa i que pot resultar eficient.

Els comentaris estan tancats.