SOBRE IMMIGRACIÓ

Aquests darrers dies s’està parlant molt de les qüestions que se’n deriven de la immigració. Em refereixo concretament a la iniciativa presentada al Congrés pels grups parlamentaris del PSOE e IU-ICV amb la finalitat de que puguin exercir el dret al vot.

D’entrada trobo , precipitada, arriscada i electoralista aquesta nova iniciativa, sobretot si recordem que per unanimitat de tots els partits polítics el 17 de febrer es va aprovar una iniciativa per la qual es comprometien a estudiar com avançar en el reconeixement del dret del vot als immigrants estrangers.

Aquesta és una qüestió molt i molt delicada per ser tractada de manera partidista , per la porta del darrera (en ple mes d’agost) i per tant en període de vacances parlamentàries i a més escandalosament electoralista afegir declaracions acusatòries de racisme i xenofòbia perquè d’altres partits polítics considerem que és un tema que requereix més profunditat i també una major implicació dels nouvinguts a la societat que els acull.

És aquesta qüestió del vot la més urgent , quan parlem d’immigració ?? , quants immigrants sense destí arriben cada dia a les nostres costes, especialment les illes canàries ??. No és aquest un debat pendent prou important sobre com absorbir aquesta allau humana amb condicions justes i humitàries per ells i amb suficients instruments des de les administracions públiques receptores , començant pels ajuntaments que són principalment quí pateixen més la situació ?. El principal problema segueix sent la impotència i la incapacitat per controlar l’accés il.legal i afrontar per tant la seva integració.

Hem d’encarar aquesta qüestió de la immigració de manera global , sense frivolitats i falsos “progressismes”. Cal un pacte d’Estat format per totes les forces polítiques on lluny de partidismes s’afronti aquesta assignatura pendent de la nostra societat actual.

Integració Sí, però amb percentatges que la puguin fer assumibles per les comunitats receptores i també el compromís per part dels immigrants d’assumir tant els drets com els deures de la comunitat que els acull.

Cada vegada més , em cansa aquestes superioritat moral de determinades formacions polítiques que es creuen poden fer certificats de bones i males persones en funció de la seva estratègia electoral.

Per cert saben aquests polítics del “progressismes fashion” com el Senyor Saura i Cia. Que el nou Estatut de Catalunya que varen aprovar garanteix el dret i també el deure de conèixer tant el català com el castellà ??.

No més lliçons morals si us plau ¡ ¡ ¡ ¡

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: SOBRE IMMIGRACIÓ

  1. Dessmond diu:

    A més del català, s’ha d’exigir un cert arrelament al país. Parlar català en molts cassos no vol dir massa.
    Molts d’aquests immigrants venen aqui a fer el mec. Volen fer un cert calaix per tornar a casa seva amb el mercedes de segona mà. Venen a fer el cabàs, cosa que trobo lícit i respectable, però això no vol dir que vulguin/hagin de participar de les nostres normes de funcionament. En molts cassos els hi són intrascendents.

    La forma en la qual s’ha plantejat el tema em sembla d’una misèria política i moral majúscula. Sort en tenim de CiU.

  2. Moltes felicitats, una molt bona feina

Els comentaris estan tancats.