ELS FETS DEL FAR: ètica i política a Calella

El passat dia 9 de juliol, el senyor Josep Basart i Pinatelli,alcalde d’ERC va fer una festa privada al Far de Calella

Fins aquí, la cosa no tindria més importància que una manca de delicadesa a diferenciar els papers públics i privats de les persones públiques, que han de poder tenir vida privada.

El problema comença quan el senyor Basart, per demanar el permís d’utilització del Far de Calella, ho fa com Alcalde, signa una petició com alcalde i en cap moment fa constar a l’escrit que sol·licita el Far per fer-hi una festa privada. Ara ens trobem ja, davant d’un cas de desviació de poder, i de nepotisme.

Quan el senyor Basart, per poder gaudir de l’espai del Far per celebrar la festa en les millors condicions possibles, hi envia la brigada municipal de serveis a netejar-lo, estem passant del nepotisme a un autèntic escàndol, per no definir l’acció d’una altra manera.

Si a més, com sembla, per utilitzar les brigades municipals en benefici propi ho fa sense comunicar-ho al regidor delegat, regidor delegat per ell mateix, senyor Josep Maria Juhé, trenca la línia de disculpa, de “no en vaig ser conscient”, que va utilitzar al Ple de l’ajuntament per disculpar-se. Perquè sembla clar, que si el senyor Basart se salta el procediment normal, ja ho fa per que és conscient que la seva actuació no està dins els límits de la honorabilitat.

Tot i les raons familiars i personals que tots podem comprendre, aquestes mai seran suficients per traspassar els límits de la ètica i de la honestedat que tot governant ha de tenir .

L’Alcalde republicà , senyor Basart, ara es protegeix de l’escandalós ús de poder sota l’aparença de que “he demanat disculpes i ho vaig fer ingènuament “ .

Perdó ??? cal que tothom sàpiga que ell es veu abocat a demanar disculpes, per dues raons, la primera és que per la ciutat de Calella era un rumor aclaparador i la segona , quan alguns mitjans de comunicació en la pausa del Ple celebrat el passat dimecres , li notifiquen que tenen coneixement del fet i que ho faran públic.

Ingènuament ??? si de debó fos ingènua la petició , hauria afegit la paraula privada a la sol.licitud de Recepció que ell mateix va fer a l’Autoritat Portuària .

Ingènuament ?? perquè signa com Alcalde amb paper institucional i no com a Ciutadà de Calella, perquè sap perfectament , que l’Autoritat Portuària no concedeix aquests permisos als ciutadans de la nostra ciutat.

Una última reflexió , si de debó ell va creure que això es podia fer, quan ha comunicat l’Ajuntament de Calella als seus ciutadans que poden fer festes privades o celebracions familiars, poso per exemple celebrar els nostres aniversaris un cop a l’any per cada ciutadà que paga els seus impostos a Calella.

Una autèntica vergonya i manca d’ètica política.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.