ELS TABÚS I ELS PREJUDICIS EN LA POLÍTICA CATALANA

Ara fa uns dies el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha publicat un informe sobre l’habitatge a Catalunya. A part del cinisme del treball, que suma obra feta, la que s’està fent i la que està projectada i que potser es farà, per afirmar que s’ha complert els objectius del Tinell en un 90 % en relació a les vivendes de protecció oficial(VPO), el més sorprenent són els números en relació a la construcció d’aquestes vivendes de VPO.

Les VPO era una de les acusacions més vehements que contra els governs de CiU feien les forces del tripartit. “El govern de CIU no vol vivendes per a tothom” “La dreta vol especular i afavoreix els interessos de…. “ “CIU , no fa polítiques progressistes “, etc .Any darrera any varem haver d’escoltar aquesta cantarella.

Doncs bé, si mirem aquest informe de la Generalitat de Catalunya, d’aquesta Generalitat, podrem constatar que entre els 10 ajuntament de Catalunya que més vivenda social i de VPO fan, n’hi ha 7, inequívocament 7, que són governats per CiU.

Aleshores que passa ? Fer pisos de VPO és de dretes ? O les queixes de les forces del tripartit durant anys no ha estat més que una manera de desgastar al govern ?. O es tracta de que els pisos promoguts per PSC-ERC-IC , responen a polítiques progressistes i quan ho fa CIU són “sensibilitats aïllades “? . Recordo 7 de les 10 Ciutats de Catalunya que més vivenda protegida han fet són liderades per responsables polítics de CIU.

En política hauríem d’anar acceptant que posar etiquetes o fer prejudicis d’entrada no és cap contribució al debat ni a la reflexió, si aquests es volen fer amb honradesa i solidesa política.

Els conceptes de dretes i esquerres,molt desfasats i excessivament simplista en moltíssim casos , especialment el de dretes, són utilitzats més que per definir postures positives, per acusar, estigmatitzar i condemnar a l’adversari, sense cap altra finalitat que reduir el missatge, confondre al ciutadà i fer una divisió dels polítics entre “Bons i Dolents “ “Purs i Impurs “ .

Com deia el pensador Charles Péguy, socialista francés :

“ No sabrem mai els errors que ha fet cometre als francesos la por de no semblar suficientment d’esquerres “ .

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: ELS TABÚS I ELS PREJUDICIS EN LA POLÍTICA CATALANA

  1. Hola:
    el problema de les centre-dretes catalanes es un complexe de inferioritat quan el tripartit ha demostrat que de politica social 0 i a més ha deixat el llistó molt baix perque un govern alternatiu ja sigui CIU en solitari o Ciu+ppc o façi millor, el problema es que la vivenda es un problema dificil de resoldre sense abans ocupar-se de resoldre la precarietat laboral dels catalans , aquesta hauria de ser la prioritat del govern que surti de les eleccions de la tardor.

  2. Dessmond diu:

    No entenc com a persona vinculada a CiU que admeti l’adjectiu de “dretes”. La majoria de gent de CiU no solament no en som, sino que ens fa mal d’orelles. I encara més no veure una contestació ferma en contra d’aquesta acusació.

  3. Hola:
    El problelma del 2003 al meu judici va ser que la figura de artur mas apareixia com un “pijo de sarria” al estil dels maragall &company del PSC, peró aixi hi tot les coses van anar millor de l´esperat i es va guanyar en escons no en vots, ara al 2006 el senyor Mas apareix més centrat i ha demostrat que por ser lider de CiU en la situació més dificil un trieni a la oposició, al meu parer si es va perdre el govern va ser perque els darrers anys s´havia caigut en posicions massa liberals, oblidant la rael democristiana , el dret a triar eix de la futura campanya em sembla positiu, aixi com la casa comú del catalanisme.

Els comentaris estan tancats.