UN SI ROTUND PEL NOSTRE FUTUR

Finalment hem arribat a la fi del camí d’aquest procés estatutari . El resultat del referèndum d’ahir, un SÍ rotund amb el 73’9 % respecte als vots emesos, no deixa marge a interpretacions massa filosòfiques o retòriques, malgrat això si que cal fer una seguit de valoracions:

L’alta abstenció:

Requereix una autocrítica per part de tots els partits polítics, però també de la classe social. En un context social en que el Mundial de Futbol mou passions i també fenòmens com la mort de Rocío Jurado, tenen la resposta popular que tenen, tot és culpa de la classe política ??, on és el compromís també dels ciutadans alhora de complir amb el dret, però també “deure” democràtic, aquells que estiguin en contra de la classe política i que creuen que no s’ha fet bé, sempre tenen el volt blanc , que al meu entendre té una càrrega democràtica i moral altíssima.

Pel que fa al NO:

ERC. És evident que no han aconseguit arrossegar el seu propi electorat, el seu comportament i posició en el darrer mes entre el SI i el NO i el vot nul, només ha fet que confondre i debilitar encara més el nacionalisme català.

PP. Sincerament crec que els NO estan molt més fidelitzats amb el PP que no pas amb ERC. La deriva antidemocràtica que pretén aquest partit amb la presentació del recurs anticonstitucional , és d’una manca d’ètica política tremenda, pot ser legal però no ètica. Intentar ara a més deslegitimar aquest procés basat amb la participació, no és de rebut i esdevé patètic.Que potser no recorden que l’Aznar de la majoria absoluta també l’havien votat amb prou feines un de cada tres espanyols ??.

Ara doncs som com deia al fí d’aquest camí que es va iniciar fa dos anys i mig. Cal posar fil a l’agulla i donar-li vida, cos i ànima, a aquest nou Estatut amb uns bons gestors que facin de Catalunya un lloc de referència de qualitat competitiva econòmica, social i culturalment. Un bon govern d’aquí uns mesos que permeti situar Catalunya en el lloc que es mereix en aquest segle XXI.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: UN SI ROTUND PEL NOSTRE FUTUR

  1. dessmond diu:

    Penso que feu una autocrítica molt de passada.
    Crec que molta gent que no va anar a votar és gent nacionalista. I no hi va anar simplement per deixadesa. Sino per la forma amb la qual s’ha portat la negociació de l’Estatut. CiU també ha decebut a molta gent.
    Jo vaig anar a votar, pel Sí. Però quan vaig veure el percentatge escandalós de l’abstenció, en un tema com l’Estatut, no es pot atribuïr simplement a la deixadesa o la manca de responsabilitat ciutadana. Hi ha alguna cosa més, en la qual, CiU també n’és reponsable: no ha sabut il·lusionar a una gran massa de gent. I aquí si que cal meditar, sense alegríes. Aviat tindrem eleccions i m’encantaría que CiU governés novament. Però cal que l’autocrítica sigui més a fons. O ens tornarem a menjar un tripartit amb patates.

Els comentaris estan tancats.