SUPORT A LES ASSOCIACIONS DE DEFENSA FORESTAL DE CATALUNYA

Les Associacions de Defensa Forestal són aquelles entitats tan i tant desconegudes per una majoria de la societat sobretot urbana i metropolitana del nostre País.

Les ADF’S varen néixer a l’any 1985 i responen a la necessitat de poder col.laborar amb les administracions en les tasques de prevenció d’incendis en un País com Catalunya quina superfícies de massa forestal arriba al 60 % , amb 1.900.000 Hectàrees de terreny forestal i 1.400.000 de Massa arbrada.

El que la majoria de gent desconeix és que aquest col.lectiu de persones ( fins a 20.000 ) en el conjunt del País són voluntaris, per tant no perceben directament cap compensació econòmica , i dediquen el seu temps lliure a ajudar a mantenir un territori el més gestionat possible atès l’enorme complexitat del propi bosc mediterrani.

Quan la Barcelona Olímpica es va fer un munt d’agraïments i homenatges a tantes i tantes persones que havien participat en el treball i l’èxit de l’esdeveniment. Però sovint en aquesta Catalunya que vivim , cada vegada més metropolitana, oblidem de manera reiterada tot allò que passa més enllà de l’àrea metropolitana , i per tant les inquietuds, denúncies i problemàtiques de col.lectius com aquests que fan tant i tant per la gestió i sostenibilitat del territori queda molt injustament silenciada.

El meu suport a les Associacions de Defensa Forestal atès les circumstàncies que es troben en l’actualitat de total desemparament per la manca de suport del Departament de Medi Ambient amb unes línees d’ajut tardanes i una filosofia clarament contrària a les necessitats i realitats de les ADF’S.

http://www.snadf.org

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.