DE LA PROTESTA A LA PROPOSTA

Fa temps a Televisió de Catalunya varen fer un programa titulat “Veïns” on amb el magnífic guiatge per part del periodista Francesc Escribano s’explicava tota els diferents moviments de les associacions de veïns d’arreu del País i a on d’una manera molt entenedora s’explicava l’evolució d’aquestes associacions. És a dir , el dret a rebutjar però presentant alternatives alhora.

Em consta que en la darrera assemblea de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya han escollit aquest lema “De la protesta a la proposta “ per mostrar la voluntat de coparticipar en les decisions de les diferents administracions públiques.

Faig referència això perquè crec que els veïns de la Plaça del Mercat de Calella, han mostrat amb la seva darrera proposta (acceptant part de l’edificació però alhora comprometent-se econòmicament a la millora de les façanes) haver evolucionat del rebuig contundent a la proposta per part de l’Ajuntament de Calella a presentar una proposta que pugui donar sortides a les necessitats de Calella com és l’aparcament i alhora garantir el finançament per la construcció del mateix.

Crec que aquest col.lectiu de veïns han mostrat, amb aquesta proposta que han fet, una forma de treballar que genera un esperit de “fer ciutat” des del compromís personal i veïnal i d’una proposta que els compromet a ells primer que tots a ajudar a la transformació i modernització de la nostra Ciutat.

He escoltat moltes vegades per part de partits d’esquerra que cal per damunt de tot : Participació , Diàleg i Consens. No és aquesta una molt bona oportunitat ??? Els veïns ja han fet el seu esforç : De la Protesta a la Proposta

Ara cal que actuïn els polítics responsables que no passa per l’immobilisme total sinó valorar profundament el compromís d’aquests ciutadans .

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: DE LA PROTESTA A LA PROPOSTA

  1. Moltes felicitats, una molt bona feina

Els comentaris estan tancats.