DE BARRACONS ESCOLARS A MÒDULS PREFABRICATS

Com més va , més em sorprenc la utilització del llenguatge i sobretot dels eufemismes que de manera molt però molt descarada utilitzen els partits del tripartit. La utilització del llenguatge com a recurs per denunciar o “neutralitzar” les realitats del nostre País segons l’interès de cada moment és gairebé insultant de cara al ciutadans de Catalunya.

Donaré 4 exemples de qüestions molt importants des del punt de vista de donar resposta als ciutadans i com es planteja de manera diferent utilitzant el llenguatge com element de manipulació política:

Pel que fa a Sanitat .- De la denúncia a les llistes d’Espera que segons el tripartit ,els governs de CIU, no havien solucionat, ha passat el tripartit ha definir-les com “Temps de Resolució “.

Pel que fa a Infraestructures.- De la queixa constant sobre la suposada “Aturada de l’obra d’inversió” per manca de diners , segons ells, ara aquesta problemàtica esdevé “Replantejament de l’obra d’inversió “.

Pel que fa a Ensenyament .- De la queixa constant sobre la utilització de “barracons escolars “ hem passat a “Mòduls prefabricats normalitzats “ .

Pel que fa a Economia .- D’”un endeutament molt fort de la Generalitat “de llavors , ara en diuen el següent “Operacions financeres que no computen el deute “.

De la reivindicació constant per part de CIU del “dèficit fiscal que patia Catalunya” ara com ho han manifestat de manera reiterada El finançament és insuficient i la reivindicació justa “. Etc, etc.etc.

Els que hem tingut responsabilitats de Govern sabem de la complexitat per resoldre moltes qüestions i de la dificultat en aplicar les polítiques que creiem que són les millors per l’interès general. Però una altra cosa és la manipulació constant sobre el llenguatge polític.

La pregunta seria : És ètic políticament parlant ,manipular tant a l’opinió pública amb aquests recursos semàntics i de distracció del personal en qüestions tan estructurals i bàsiques pel nostre País ???? Jo crec sincerament que no.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: DE BARRACONS ESCOLARS A MÒDULS PREFABRICATS

 1. dErsu_ diu:

  I que n’és de bonica, la polisèmia política. Però, realment us sorpreneu?

 2. Serà això l’ùnic que ha fet el tripartit?
  Aro ho entenc per això a calgut fer la remodelació de govern.

 3. ISa diu:

  Hola!
  El meu nom és Isa i estic al meu últim semestre a la UOC. Estic preparant el meu Treball Final de Carrera (TFC) sobre els blogs i necessitaria de la teva ajuda. M’agradaria comptar amb la teva col•laboració i que responguessis un qüestionari sobre els blogs i Internet que he allotjat al següent domini:
  http://www.icarreteroc.net
  Només et prendrà uns minutets i per mi és molt important, sense respostes no hi ha treball 
  Un cop finalitzat, el treball serà publicat, tornaré a passar per dir-te on i l’adreça del teu blog sortirà a la llista de participants (si estàs d’acord).
  Moltes gràcies!!
  Isa
  ¡Hola!
  Mi nombre es Isa y estoy en mi último semestre en la UOC. Estoy preparando mi Trabajo Final de Carrera (TFC) sobre los blogs y necesitaría tu ayuda. Me gustaría contar con tu colaboración y que respondieras un cuestionario sobre los blogs e Internet que he alojado en el siguiente dominio:
  http://www.icarreteroc.net
  Sólo te ocupará unos minutos y para mí es muy importante, sin respuestas no hay trabajo 
  Una vez finalizado, el trabajo será publicado. Volveré a pasar para decirte dónde y la dirección de tu blog saldrá en la lista de participantes (si estás de acuerdo).
  ¡Muchas gracias!
  Isa

 4. Un cop finalitzat, el treball serà publicat, tornaré a passar per dir-te on i l’adreça del teu blog sortirà a la llista de participants (si estàs d’acord).
  Moltes gràcies!!

 5. I que n’és de bonica, la polisèmia política. Però, realment us sorpreneu?

Els comentaris estan tancats.