LA PLAÇA DEL MERCAT DE CALELLA

Fer referència a la Plaça del Mercat de Calella és quelcom més que debatut a la nostra Ciutat. Anem a pams : La problemàtica sorgeix a partir de que l’equip de govern actual (ERC-PSC) amb la finalitat de poder fer un aparcament soterrat a la mateixa plaça ,només preveu la possibilitat de fer-ho mitjançant el finançament que tregui de fer pisos en aquest espai fins ara lliure.

Diverses consideracions prèvies :

  • Aquesta Plaça alliberada sorgeix del primer ajuntament democràtic atès que era una antiga Caserna de la Guardia Civil.

  • Cal un actuació clara que faciliti una transformació ordenada i que permeti tapar aquelles mitgeres que són arquitectònicament més desiguals amb l’entorn.

  • És més que evident la necessitat d’aparcaments per la nostra ciutat.

  • Fer un actuació d’aquestes característiques no passen per una única mesura de finançament, és a dir, que a part de fer pisos s’hauria de cercar altres linees financeres.

  • No és coherent defensar des de l’equip de govern que la regulació urbanística ha d’aportar solucions a l’excessiva densificació del nucli urbà de la ciutat , tot fent mesures que rebaixen el patrimoni familiari dels calellencs i després practicar el contrari en sól públic.

  • Aquests objectius (aparcaments) i projectes (remodelació plaça) requereixen una resposta àmplia de conjunt . Les solucions “úniques” són males conselleres.

La posició de CIU ha estat sempre:

1) defensar la necessitat de fer aparcaments ,

2) acceptació parcial de vivendes, que fos compatible amb una amplitud de plaça ,

3) aconseguir el màxim de finançament per tal de que l’Ajuntament no hagués d’assumir la despesa de dit aparcament.

És en aquesta línea que varem proposar la “transferència de l’edificabilitat” tal i com preveu el Pla d’ordenació Urbanística de Calella. L’equip de govern va acceptar estudiar-ho però malhauradament la decisió presa és exactament la mateixa proposta que anteriorment , és a dir, com deia el titular d’El Punt “Moure-ho tot per no moure Res “ .

El que no podem comprendre per part de CIU , és com tenint una empresa , i això ho reconeix l’equip de govern , que comprava aquesta transferència d’edificabilitat de 550 m2 i per tant facilitava per un costat els requisits econòmics necessaris i per l’altra ajudava a alliberar més espai a la Plaça , això no hagi estat acceptat.

Es complia el triangle : Aparcaments, Finançament i Mínim impacte d’ocupació de sol a la Plaça.

Decisions estratègiques a llarg termini per a la Ciutat no es poden prendre de manera ràpid , com ho ha fet l’actual equip de govern.

Una altra oportunitat perduda.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.