Rajoy: L’Autisme Polític d’Avui

Avui sens dubte, és un dia especial pels que seguim la dinàmica de la política del nostre País. Veure i escoltar als 3 representants del Parlament de Catalunya (Mas, de Madre i Carod )a Madrid, al Congrès dels Diputats, defensant el text del nou Estatut de Catalunya m’ha emocionat, doncs amb les diferències i matisos que configuren les seves pròpies personalitats, han fet un paper molt digne i honorable , ens hem de sentir orgullosos.

Hom voldria que Diades com aquestes estiguessin impregnades de política amb Majúscules, amb: arguments, pedagogia, claredat,confiança, compromís –o no-, diàleg, és a dir , regles de joc amb valors democràtics. Elements que han configurat les intervencions dels representants del Parlament de Catalunya, com al meu entendre la del President Zapatero.

Però he de reconèixer que el mal gust de boca que m’ha deixat escoltar la intervenció del Sr. Mariano Rajoy , ha anat molt més enllà del que em podia imaginar. Recuperar el segle XVIII per fer “caricatura” de l’ Estatut i de la voluntat del 90% de la cambra parlamentària , així com dir frases com les següents: “legitimar la ilegalidad” “Tenemos que parar este fraude”, “ a los Españoles alguien les tiene que explicar la verdad “i l’insultant referència a “las facultades mentales de los redactadores del Estatuto “etc, etc. Desanima a qualsevulga persona que aspiri a poder disfrutar d’uns polítics amb irrenunciables valors democràtics. Ha sigut una ració excessiva de política rància ….antiga.

El problema no rau en NO acceptar determinada proposta, sinó en els recursos politics que s’utilitzen per combatre-la. Quina pobresa deu meu ¡¡ quín primitivisme ha demostrat aquest senyor i tot el seu pati de butaques , utlitzant una mena de cantarella (em recordava als de Minoria Absoluta) com si es mofés de les qüestions tant importants per a nosaltres.

Monòleg, Mala Fe i Autisme Polític , són les principals eines de combat polític i idiològic. Quina tristesa pensar que la dreta espanyola del segle XXI segueix combatent amb recursos com aquests. On és la política de veritat ? la que pot permetre transformacions. Per aquests senyors del PP , és absent i queda substituïda per un simple joc de rivalitats farcit per : pors, divisions i sobretot promoure la ignorància i recel entre els ciutadans de l’Estat Espanyol.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.