Xirinacs

Avui estic incòmode i neguitosa per la notícia de l’empresonament de Lluís Mª Xirinacs ,arran de declarar-se “amic d’ETA i d’Herri Batasuna” l’11 de setembre del 2002 en un acte al Fossar de les Moreres.

La trajectòria de Lluís Mª Xirinacs, impulsor de l’Assemblea de Catalunya, està plena d’enfrontaments pacífics amb l’autoritat , tant per qüestions polítiques com socials com, sobretot, nacionals. En ple franquisme, quan era capellà, va renunciar als diners que l’Estat donava als sacerdots i va fer una vaga de fam per denunciar les relacions entre la dictadura i l’església . Però evidentment la seva lluita més tenaç i de “conscienciació social “ va ser la seva plantada a la presó Model durant molt de temps per demanar l’alliberament dels presos polítics durant la transició .

Dic que estic incòmode perquè quelcom em sacseja internament pensar que un pacifista com ell , li facin complir la condemna , tenint en compte la seva edat, no tenir antecedents i a més empresonant-lo quan la condemna és inferior als 3 anys……… què està passant ??? .

Dic que em sento neguitosa, perquè evidentment no comparteixo el que va dir respecte a ETA, però és més que evident que la quantitat de gestos , de lluita i de defensa de qüestions socials i nacionals protoganitzades per en Xirinacs , sempre han estat defensades i reinvindicades amb gestos d’un enorme sacrifici personal i absolutament pacífics. Em refereixo a les vagues de fam i a les plantades. Per a mi això és reivindicar amb fe cristiana una justícia social.

Aquests darrers dies , quelcom està passant que sembla que tornem a 30 anys enrere. Un Santiago Carrillo esbroncat en un acte per uns ultres; una campanya de fòbia amb tot allò que tingui a veure amb Catalunya i els Catalans; una Trobada de la “Plataforma Pro-Memoria Primo de Rivera “ al meu Municipi……………què està passant ????

Mentrestant som testimonis perplexos de la “llibertat” per poder incitar a l’odi, la fòbia i promoure l’enfrontament entre pobles que és el que es fa des de la COPE i on l’ instigador principal Jimenez Losantos, actua i difama sense que cap jutge l’acusi de generar xenofòbia. No està penat , això ???

Paradoxes de la vida un ex-capellà, lluitador pacifista, a la presó amb 73 anys i una emissora propietat de l’Esglèsia generant confrontació entre els pobles.

Viure per veure.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Xirinacs

  1. JosepArnau diu:

    Es absolutament vergonyos, si fins i tot va ser candidat al Premi Nobel de la Pau!

  2. vilapou diu:

    En Xirinacs és molt més que unes frases més o menys afortunades. Hi ha la persona, incòmoda per a molts, i la trajectòria, encara més incòmoda.

  3. Lonquin diu:

    És el descrèdit de la democràcia

  4. Visca Xirinachs i desde Itaca que ens donni una mica de lucidessà

Els comentaris estan tancats.